NemoKOF 672 Opublikowano 8 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2014 Ktoś w Niemczech albo Anglii? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 9 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2014 Nope. A i tak za pozno bo invite wazny jest tylko jeden dzien czego rowniez niewiedzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 9 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2014 Wow, jaka lipa Nie wiedziałem że tak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 9 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2014 Ano szkoda bo OnePlus One wyglada na bardzo ciekawe urządzenie. Na allegro są aukcje moze tam kupie, choć teraz moje oczy kierują sie w stronę Oppo Find 7. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 9 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2014 :-) Wygląda na razie na papierku. Ja czekam na S5 Google Play Edition. Jak wyjdzie, to będzie rom GPe zaraz, wtedy biorę zwykłą S5 i wgrywam czystego Andka. Mi to pasuje. Mam taką 4kę i wsumie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 22 października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 października 2014 (edytowane) Biegałem sobie dzisiaj w deszczu i kieszeń trochę przemokła w środku był galaxy s3. Z tyłu mam pokrowiec, więc nic się nie stało, z przodu ekran pokryty bardzo delikatną wilgocią, może jakaś kropelka dostała się do głośnika ale wszystko działa jak powinno. Czy mam się jednak martwić lub coś robić? Teoretycznie nic złego nie powinno się z nim stać bo ta ilość wody była minimalna, nawet nie było widać dużych kropel. Edytowane 22 października 2014 przez Cosmos Cytuj Odnośnik do komentarza
KUBUŚ 49 Opublikowano 6 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2014 Wysuszyć suszarką. Musi gdzieś być przeciek, inaczej nie ma możliwości aby pojawiła się wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 13 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2014 Nic się nie stało na szczęście, ale z tą suszarką to chyba byłby słan\by pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza
gamerTHC 185 Opublikowano 13 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2014 (edytowane) Najsłabszy z najsłabszych, szybkie odparowanie wody powoduje osadzenie się minerałów na płycie głównej telefonu, które jak wiadomo zawiera co może prowadzić do zawarcia. Najlepszym sposobem jest wyjęcie bateri, rozkręcenie telefonu i wrzucenie do ryżu na ok dwa trzy dni, który wchłonie wodę. Jeśli nie masz wkrętaków po prostu wrzucić w całości, to co da radę się odsączy. Edytowane 13 listopada 2014 przez gamerTHC Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 13 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2014 Prawdę mówiąc jakiekolwiek suszenie jest złe. Jeśli zacznie się proces korozyjny to tak naprawdę jedynie kompleksowe wyczyszczenie może coś zaradzić, żeby nie postępował. To, że zaraz po wyschnięciu telefon działa nie oznacza, że korozja się nie zaczęła bo ten proces nie jest taki szybki. Generalnie dobrze jest oddać taki telefon gdzieś do serwisu który WIE co robić, oni rozkręcają taki telefon i czyszczą płytę specjalnymi mieszankami alkoholi a potem zabezpieczają jakimiś dziwadłami żeby ew. korozję zatrzymać. Z ciekawostek powiem wam, że jedna za najgorszych rzeczy to zalanie czerwonym winem. Jest tak żrące, że jeśli pozostanie na dłużej na płycie, potrafi wyżreć plastik czy nawet punkty lutownicze. W takim przypadki najlepiej dostarczyć sprzęt do czyszczenia NAJSZYBCIEJ, czekanie a tym bardziej suszenie tylko pogarsza sprawę. Mówię na przykładzie laptopów ale myślę że dotyczy to dowolnej elektroniki. Cytuj Odnośnik do komentarza
gamerTHC 185 Opublikowano 13 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2014 Ja ostatnio tzn z jakieś pół roku temu ryżem uratowałem Galaxy Ace po dość solidnej kompieli w wodzie. Fakt że ryż pod ręką, torxy też i reakcja natychmiastowa. Przeleżał tak dwa dni w całkowitej rozsypce w całej misce ryżu i działa do tej pory. Ryż jest o tyle dobry że wchłania cała wodę z minimalnym parowaniem jej a co to zdąży odparować wchłoną ziarenka z racji higroskopijności i tak w kółko. Należy tylko pamiętać o mieszaniu co jakiś czas "zupy". Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 13 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2014 Hehe, ciekawy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kierze 0 Opublikowano 8 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2014 Orientuje się ktoś jak można sprawdzić czy mam silmloka na telefonie? Bo chce przejść do play, a jestem w Orange tylko nie wiem czy brać z telefonem czy bez, bo nie wiem jak sprawa z simlockiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 8 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2014 Najprościej wsadzić kartę od innego operatora Z telefonem brać gdzie? W Play? Jeżeli będziesz przechodził to wydaje mi się, że automatycznie nie będzie problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 9 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2014 Tylko Orange daje simlocki do telefonów. Pozostali operatorzy juz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 9 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2014 Zdjęcie Simlocka w Orange kosztuje 77 zł z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 9 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2014 Zależy od telefonu. Są i ceny typu 30-40 zł ale to za słabe fony. IP jakoś koło 80 zł ale też zależało jaki. Cytuj Odnośnik do komentarza
tomek1906 18 Opublikowano 9 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2014 Motorola oficjalnie ma sprzedawać w Polsce telefony http://android.com.pl/news/33812-moto-x-g-360-nexus-6-polska-premiera/ Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 9 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2014 Nexus 6 to będzie killer, już ostrzę sobie na niego ząbki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 10 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2014 Kupiłbym, jakby mieli coś w rozmiarze 4,7". Już nawet HTC nowego One chce wrzucić 5,5" według plotek. Już Android totalnie odbija się od moich oczekiwań, nic nie ma na horyzoncie co dla małych rąk jest zdatne do użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 10 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2014 No niestety, pęd za coraz większymi panelami jest widoczny na każdym kroku. I to chyba u każdego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 539 Opublikowano 10 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2014 Xperia Z1 Compact Większe od poprzednich iPhone'ów, ale nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 10 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2014 Jeszcze Z3 Compact jest. Też spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 10 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2014 Oglądałem sobie ostatnio tą Z3c, całkiem przyjemny telefon ale ta plastikowa ramka na około to jakaś pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 19 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2014 Posiada ktoś Xperie J? Da się na tym tel przerzucić zrobione już zdjęcia na kartę pamięci? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi