STRETCH 30 Opublikowano 3 lutego 2008 Opublikowano 3 lutego 2008 Odpowiedz moze byc jedna-Happiness.Requiem to przy tym Przygody Prosiaczka.Dobry film-polecam. obejrzalem. nie zrobil na mnie az tak wielkiego wrazenia. ludzie w rzeczywistosci nie sa tacy. w filmie pokazana jest patologia. zaden z bohaterow nie jest normalny. nie dokonuja prawidlowych wyborow. imo requiem jest na duzo wyzszym poziomie. Cytuj
molly 311 Opublikowano 3 lutego 2008 Opublikowano 3 lutego 2008 (edytowane) / Edytowane 12 lipca 2010 przez LegionPolski Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 3 lutego 2008 Opublikowano 3 lutego 2008 Ostatnio przygnebiajace filmy, które widziałem to The Fountain oraz Children of Men. Ten drugi mniej, napewno, ale też mnie troszkę posmucił . Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 5 lutego 2008 Opublikowano 5 lutego 2008 Pasja.Najtragiczniejszy obraz przedstawiający mękę Chrystusa.Skłania do myślenia każdego, bez wzgledu na wiarę.Wymiekłem na tym filmie. PS. Nie jestem ultrakatolikiem ;] Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 6 lutego 2008 Opublikowano 6 lutego 2008 A.L sztuczna inteligencja - smutna historia pewnego cyborga. Niby nie jakiś super-przygnębiający ale mnie złamał bardziej niż taki Requiem for a dream. A.I. sztuczna inteligencja żałuję, że obejrzałam drugi raz za pierwszym razem był megaprzygnębiający Cytuj
kempa 0 Opublikowano 6 lutego 2008 Opublikowano 6 lutego 2008 dajcie juz luz z tym requiem, bo to nie jest zaden wyznacznik tak naprawde. nie rozumiem dlaczego sie tak utarło na tym forum, ze ludzie kojarza to z najbardziej przygnebiajaca historia w dziejach kina i jesli nie pisza o nim jako o takowej, to przyrównuja z innymi filmami. nie pamietam czy juz pisałem o człowieku którego nie było. utrzymany w konwencji noir obraz, w którym sledzimy losy bohatera - zwykłego szarego człowieka, którym moze byc kazdy z nas... i moze dlatego m.in. potrafi tak przygnebic. w kazdym badz razie od poczatku do konca jest smutno i ponuro... bez miejsca na zabawy z narkotykami, alkoholem, panienkami... bez miłosci, przyjazni itp. jak to czesto bywa w dramatach, by stworzyc punkt odniesienia dla widza. tutaj nie mamy zadnych złudzen. Cytuj
Manor 645 Opublikowano 6 lutego 2008 Opublikowano 6 lutego 2008 Lilja 4ever, najbardziej przygnębiający film jaki widziałem. Film Szweda Moodyssona, znanego chociażby z "Fucking Amal". Ten film mi popsuł humor na dobre parę dni. Ale mimo wszystko polecam, historia pewnej rosyjskiej nastolatki. Cytuj
epl 160 Opublikowano 6 lutego 2008 Opublikowano 6 lutego 2008 control there will be blood z\ tych nowszych Cytuj
Guts 7 Opublikowano 6 lutego 2008 Opublikowano 6 lutego 2008 Jeden z najbardziej dołujących filmów jakie widziałem ostatnio widziałem to "Imperium zmysłów". Jest to historia destrukcyjnej miłości dwójki kochanków, którzy wzorem francuskich libertynów, żyją poza społeczeństwem i przestrzenią, zaspakajając na różne wymyślne sposoby swe seksualne żądze. Pierwsza sprawa, to fakt, że z tego filmu nie da się czerpać przyjemności. Jeśli nawet wytrzymacie do końca seansu uzyskacie obraz całkowitej dehumanizacji istoty ludzkiej, oraz samo destrukcyjnej drogi ku seksualnej nirwanie. Druga sprawa, to fakt, że film jest tak mocny, że swego czasu w większości krajów był zbanowany. Cytuj
Tytek 0 Opublikowano 16 lutego 2008 Opublikowano 16 lutego 2008 Obejrzałem włąśnie Requiem dla Snu i srogo się zawiodłem... Jeżeli mialby to być najbardziej dołujący film w historii to ja wysiadam. OK był szokujący czy dziwny,ale nie dołujacy Cytuj
kempa 0 Opublikowano 16 lutego 2008 Opublikowano 16 lutego 2008 wymiekam... czy ten temat sie nazywa "czy requiem dla snu jest najbardziej dołujacym filmem w historii kina" ? ... Cytuj
Tytek 0 Opublikowano 16 lutego 2008 Opublikowano 16 lutego 2008 nie,ale jakbys zauważył 80% uzytkowników właśnie ten film wymieniło jako najbardziej dołujący.. Cytuj
kempa 0 Opublikowano 17 lutego 2008 Opublikowano 17 lutego 2008 no moze nie dla 80% był najbardziej dołujacy, ale na pewno z 80% o nim tu wspominało. i niestety zauwazyłem, pisałem o tym w poprzednim poscie. ale nadal nie rozumiem, dlaczego prawie kazdy musi swoje wrazenia po tym filmie przytaczac w tym temacie... Cytuj
White 23 Opublikowano 19 lutego 2008 Opublikowano 19 lutego 2008 bo jest ogólnie znany jako jeden z bardziej przygnębiających filmów i ludzie widocznie chcą przedstawić swój punkt widzenia względem tego twierdzenia. Nie masz sie już czego czepiać? ;] Cytuj
Mr. Karma Clown 0 Opublikowano 20 lutego 2008 Opublikowano 20 lutego 2008 Pasja.Najtragiczniejszy obraz przedstawiający mękę Chrystusa.Skłania do myślenia każdego, bez wzgledu na wiarę.Wymiekłem na tym filmie. PS. Nie jestem ultrakatolikiem ;] Kompletnie się nie zgadzam... Nie będę oryginalny i napiszę, że jednym z najbardziej przygnębiających filmów jest dla mnie Requiem For A Dream. Poza tym 21 gramów, Donnie Darko, Vanilla Sky, kiedyś wzruszala mnie końcówka Terminatora 2 Cytuj
kempa 0 Opublikowano 20 lutego 2008 Opublikowano 20 lutego 2008 bo jest ogólnie znany jako jeden z bardziej przygnębiających filmów i ludzie widocznie chcą przedstawić swój punkt widzenia względem tego twierdzenia. Nie masz sie już czego czepiać? ;] film jest głosny to sie zgodze. z tym, ze dziwie sie temu, bo nie spotkałem sie nigdzie indziej poza tym forum z takim kultywowaniem tego filmu jako najbardziej przygnebiajacego w historii... jest wiele innych, które duzo bardziej na ten tytuł zsługuja ; ] Cytuj
Ceglash 16 Opublikowano 20 lutego 2008 Opublikowano 20 lutego 2008 "Awakenings" czyli "Przebudzenia" z Robertem DeNiro i Robinem Williamsem. Film opowiada o tytułowych przebudzeniach ze śpiączki grupy pacjentów. Po seansie straciłem dobry humor na kilka dni i wstyd się przyznać uroniłem niejedną łżę podczas oglądania. Na swój sposób zasmucił mnie również "1900: człowiek legenda". Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 20 lutego 2008 Opublikowano 20 lutego 2008 Harry Potter no poprostu tatalna załamka :zgon: Pozdrawiam wszystkich fanów Cytuj
molly 311 Opublikowano 22 lutego 2008 Opublikowano 22 lutego 2008 pisałem tu już na tej stronie, ale... Zielona Mila - film, który mnie autentycznie, bardzo wzruszył - oglądam go sobie teraz 5 raz na tvn'ie i jakis taki jestem przygnebiony ;p Cytuj
Gość Grzehoo Opublikowano 24 lutego 2008 Opublikowano 24 lutego 2008 Jak sięgam pamięcią nie było takiego, "Requiem..." i "Lilja..." faktycznie smutne, ale jakoś specjalnie mnie nie ruszyły. Cytuj
Yaxa 1 Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 Troche tego bylo ale przychodzi mi do glowy tylko 3 Iron i anime Grobowiec Swietlikow. Cytuj
MoniqaPS2PSP 1 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 (edytowane) Było tego trochę. Z ostatnio oglądanych: "Córka botanika" Zdjęcia do filmu kręcono w Wietnamie. Dramat oparty na autentycznej historii. Dołujący film Edytowane 14 marca 2008 przez MoniqaPS2PSP Cytuj
firana140 621 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 ostatnio oglądałem dżampera strasznie przygnębiające jak ktoś wytrzyma więcej jak 40 minut to współczuję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi