Opublikowano 12 lutego 201015 l Stay - zawsze mam myslowe po tym filmie ale film ktory naprawde mnie totalnie doluje i nie moge dojsc do siebie przez kilka nastepnych dni to GIA
Opublikowano 23 lutego 201015 l Najbardziej mi pojechał " Tam gdzie rosną poziomki" wielkiego mistrza szwedzkiej kinematografi, nieżyjącego już niestety Ingmara Bergmana. Ten film szokuje nie przemocą (której brak) tylko samym scenariuszem. Fabuła niby prosta ale z każdą kolejną minutą napięcie rośnie, a w jej tajemniczości jest coś niepokojącego. W dodatku ta muzyka, przerażające sceny targające widzem. Ech!
Opublikowano 26 marca 201114 l Miasto Boga, Sublime (Śmiertelna Kuracja), ale ja jestem dziwny, uprzedzam:)
Opublikowano 27 marca 201114 l Bardzo polecam 'Never Let Me Go', jeśli ktoś czuje potrzebę nakarmienia swego podłego nastroju. Depresyjny film. Sugeruję nie czytać opisu przed seansem, gdyż o wiele lepiej samemu odkrywać, o co w tym wszystkim chodzi.
Opublikowano 25 maja 201113 l - 7 Pounds aka 7 dusz - American History X aka Więzień nienawiści The Believer aka Fanatyk - Le Scaphandre et le papillon aka Motyl i skafander - Green mile aka Zielona mila - The Shawshank Redemption aka Skazani na Shawshank Szczególnie scena z Brooks'em Avatar - szczególnie deprecha po nim. Zgadzam się, dobrze się wstrzelili z terminem wydania, czyli wtedy kiedy jest szaro i zimno, a na ekranie takie za(pipi)iste widoki...
Opublikowano 26 maja 201113 l - The Shawshank Redemption aka Skazani na Shawshank Szczególnie scena z Brooks'em Brooks był spoko , żal mi było chłopa , łza się kręciła w ślepiu . Czaje się na ten grobowiec świetlików
Opublikowano 29 maja 201113 l Bambi- nienawidzę tego filmu, ogólnie najbardziej przygnębiające filmy, to te o małych słitaśnych futrzakach którym zły myśliwy zastrzelił matkę.
Opublikowano 1 sierpnia 201113 l I'm Still Here - złapałem niezłego doła po tym filmie, zwłaszcza, że opowiada o jednym z moich ulubionych aktorów.
Opublikowano 30 sierpnia 201113 l Jesus Camp - dodatkowo dobija fakt że to dokument a nie wymyślona bajka