Gość kufir Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 Możecie mi sprawdzić ile zajmuje save w tej grze ? (Obliczam czy starczy mi miejsc ana karcie, czy też muszę kupić nową) Cytuj
MBMaster 1 Opublikowano 8 stycznia 2010 Opublikowano 8 stycznia 2010 Na pudełku widnieje napis 320 kb minimum. Gdybyś jeszcze ty to pudełko posiadał... 1 Cytuj
Burgund 0 Opublikowano 8 stycznia 2010 Opublikowano 8 stycznia 2010 jak ci mało miejsca na karcie to zgraj nieużywane save na pendrive'a za pomocą ulaunchelf a potem na pc sobie trzymaj. Cytuj
Gość kufir Opublikowano 8 stycznia 2010 Opublikowano 8 stycznia 2010 (edytowane) Na pudełku widnieje napis 320 kb minimum. Gdybyś jeszcze ty to pudełko posiadał... Dzięki za odpowiedź. Ale po co te złośliwości ? NIE mam w ogóle tej gry, niebawem ją kupię ale nie wiem czy muszę też zaopatrzyć się w dodatkową kartę pamięci, czy też nie. Stąd to pytanie. Jakbym miał grę to bym przecież sam sobie to sprawdził. Edytowane 8 stycznia 2010 przez kufir Cytuj
Gość kufir Opublikowano 8 stycznia 2010 Opublikowano 8 stycznia 2010 jak ci mało miejsca na karcie to zgraj nieużywane save na pendrive'a za pomocą ulaunchelf a potem na pc sobie trzymaj. Nie mam przerabianej konsoli, wszystko jest nowiuteńkie bez kombinowania. Więc chyba ten program mi nie zadziała, czy tez się mylę ? Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 8 stycznia 2010 Opublikowano 8 stycznia 2010 Rzeczywiście na pudełku jest 320kB, ale na karcie zabiera 319kB xD. I tak trochę mniej niż w ICO, które zajmuje 354kB. 3 Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 9 stycznia 2010 Opublikowano 9 stycznia 2010 http://www.clevr.com/pano/16735 Szadoł w panoramie ;D Cytuj
Gość kufir Opublikowano 9 stycznia 2010 Opublikowano 9 stycznia 2010 Rzeczywiście na pudełku jest 320kB, ale na karcie zabiera 319kB xD. I tak trochę mniej niż w ICO, które zajmuje 354kB. 319 zajmuje jeden Save tak ? W przypadku dwóch będzie ta wartość mnożona x2 ? Cytuj
kamil_j87 1 Opublikowano 9 stycznia 2010 Opublikowano 9 stycznia 2010 Rzeczywiście na pudełku jest 320kB, ale na karcie zabiera 319kB xD. I tak trochę mniej niż w ICO, które zajmuje 354kB. 319 zajmuje jeden Save tak ? W przypadku dwóch będzie ta wartość mnożona x2 ? Jeden save SotC ma kilka slotów (10?). Wykorzystanie nawet wszystkich slotów nie zwiększa "objętości" save'a. To samo dotyczy ICO. Cytuj
Gość kufir Opublikowano 9 stycznia 2010 Opublikowano 9 stycznia 2010 O widzisz, nie wiedziałem, tego dzięki! Cytuj
Berion 207 Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 W wielu grach jest tak, że nie możemy zapisać dowolnej ilości save'ów (w sensie: osobnych, a nie ilości zapisów oczywiście) na karcie. Developer robi to tak, że mamy np. pule slotów, przyjmijmy na to że 10 i kiedy pierwszy raz zapisujemy grę to wszystkie dziesięć jest od razu mazane (9 nieużywanych np. samymi zerami). W większości przypadków jest tak, że możemy usunąć te niepotrzebne pliki, ewentualnie zastąpić je 1b dummy (a jeśli mają headery to header +dummy). Niektóre gry są złośliwe i zawsze nam namalują brakujące pliki albo namalują na dummych. Taka ciekawostka przyrodnicza. ;] Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 17 stycznia 2010 Opublikowano 17 stycznia 2010 Pytanie do osób, które ukończyły Time Attack. To prawda, że trzeba wszystkie kolosy pokonać za jednym posiedzeniem, by odblokować wszystkie bonusy? 1 Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 Nie. Ja jak przechodziłem TA na normalu dawkowałem po 2-3 kolosów. Cytuj
dameron 1 Opublikowano 24 stycznia 2010 Opublikowano 24 stycznia 2010 (edytowane) Gra powala na łopatki ogromem i wykonaniem. Świetny następca ICO. Z niecierpliwością czekam na Last Guardian. Aktualnie męczę Time Attack na normalu (mam narazie 4 kolosy). Edytowane 24 stycznia 2010 przez dameron Cytuj
Meanthord 326 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 (edytowane) A ja mam powazne obawy o The Last Guardian. Boje sie zbyt przeslodzonego klimatu, bo o ile ICO i Shadow... owijal mrok, tak poczciwa, ciamajdowata mordka stwora a`la "musisz mnie kochac" wkurza strasznie. Szkoda rowniez, ze nie ma zadnych konkretow o reedycji ICO&S na PS3, wiec prawdopodobnie pozostanie w sferze marzen (podobnie jak remake FF7). Shadow of the Colossus okreslilbym jako jedna z najnudniejszych i zarazem niezwyklych gier w historii . Edytowane 25 stycznia 2010 przez Meanthord Cytuj
dameron 1 Opublikowano 26 stycznia 2010 Opublikowano 26 stycznia 2010 (edytowane) A ja mam powazne obawy o The Last Guardian. Boje sie zbyt przeslodzonego klimatu, bo o ile ICO i Shadow... owijal mrok, tak poczciwa, ciamajdowata mordka stwora a`la "musisz mnie kochac" wkurza strasznie. Szkoda rowniez, ze nie ma zadnych konkretow o reedycji ICO&S na PS3, wiec prawdopodobnie pozostanie w sferze marzen (podobnie jak remake FF7). Shadow of the Colossus okreslilbym jako jedna z najnudniejszych i zarazem niezwyklych gier w historii . Ja wierzę, że twórcy takich gier jak ICO i Shadow of the Colossus nie mogą skiepścić sprawy. Jesli z The Last Guardian będzie się wylewać taki klimacik jak z poprzednich produkcji (a po obejrzeniu przeze mnie trailerów zapowiada się na to) to szykuje się świetna produkcja. Potworek może i jest sweet ale w moich oczach wcale to nie przeszkadza, utrzymuje poziom. Zresztą cały świat stworzony przez Team ICO nie jest dla wszystkich, albo kochasz albo masz to gdzieś (stąd np. klapa ICO). Co do remakeów to jednak jest więcej pewnych doniesień niż o FF VII (Square bezpośrednio powiedziało, że remake'u nie będzie). I tak czekam z niecierpliwością Edytowane 26 stycznia 2010 przez dameron Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 26 stycznia 2010 Opublikowano 26 stycznia 2010 Gdzieś kiedyś usłyszałem, że jest to ostatnia gra Uedy, sam gdzieś tak mówił. mam nadzieje że to nie prawda, bo z jego słowami "Mam pewnie wizje, które nawet ps3 nie dałby rady zrealizować" to by było aż szkoda. ja tam zamawiam preordera, nie wiem jak wy. Cytuj
dameron 1 Opublikowano 31 stycznia 2010 Opublikowano 31 stycznia 2010 (edytowane) Ja preordera też zamawiam Mam nadzieję, że to co piszesz nie jest prawdą bo gościu od czasów Petera Molineux jest największym wizjonerem elektronicznej rozrywki, tyle, że gość spełnia akurat obietnice Edytowane 31 stycznia 2010 przez dameron Cytuj
Mane_TA 1 Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 krązyły jakies plotki że gra ma pojawić sie na ps3, wiadomo cos wiecej w tej sprawie? Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 25 lutego 2010 Opublikowano 25 lutego 2010 Ploty krążyły, ale bardziej wiarygodne jest to, że gra poprostu na nowo trafi do sprzedaży na ps2. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 2 marca 2010 Opublikowano 2 marca 2010 Moje nowe video, a w nim pewnien ciekawy, nie użyty w pełnej wersji przedmiot Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 2 marca 2010 Opublikowano 2 marca 2010 Moje nowe video, a w nim pewnien ciekawy, nie użyty w pełnej wersji przedmiot Ukończyłeś w SotC time attack na normal i hard? Bo mam pytanie, czy to prawda, że trzeba wszystkie kolosy przejść za jednym podejściem, bo podobno nie odblokują się wszystkie bonusowe przedmioty. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 2 marca 2010 Opublikowano 2 marca 2010 Nie trzeba za jednym podejściem, możesz sobie pozwiedzać kraine, wrocić, zrobić pare time attacków, dalej pozwiedzać, i znowu wrocić i rozpocząć time attack. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 2 marca 2010 Opublikowano 2 marca 2010 Nie trzeba za jednym podejściem, możesz sobie pozwiedzać kraine, wrocić, zrobić pare time attacków, dalej pozwiedzać, i znowu wrocić i rozpocząć time attack. Chodzi bardziej o to, czy po wyłączeniu konsoli, trzeba zaczynać od początku. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 2 marca 2010 Opublikowano 2 marca 2010 No jak nie zrobisz save'a to raczej trzeba Jak zrobisz dobrze jakiś time attack, to idź na zewnątrz świątyni zasejwować przy tym świecącym kamieniu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi