Skocz do zawartości

Shadow of the Colossus

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No jak nie zrobisz save'a to raczej trzeba :) Jak zrobisz dobrze jakiś time attack, to idź na zewnątrz świątyni zasejwować przy tym świecącym kamieniu.

W Neo Plus w numerze chyba sierpniowym pisali, że jednak taki problem występuje. Podobno po zdobyciu czwartego przedmiotu (czyli trzeba pokonać 8 kolosów) i po wyłączeniu konsoli (oczywiście wcześniej robiąc save'a :)) trzeba właśnie zaczynać od początku, bo pozostałe 4 przedmioty się nie odblokują. Tak samo jest po przejściu do innego trybu gry. I właśnie dali odpowiedź, że trzeba wszystkich załatwić za jednym posiedzeniem. Dlatego o to pytałem.

Opublikowano

Pytanie do osób, które ukończyły Time Attack.

To prawda, że trzeba wszystkie kolosy pokonać za jednym posiedzeniem, by odblokować wszystkie bonusy?

Nie. Ja jak przechodziłem TA na normalu dawkowałem po 2-3 kolosów.

Ja miałem PAL.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

O to się raczej martwić nie trzeba. :P

Jak sobie teraz przypomne, że w tą gienialną gre zacząłem grać przypadkiem to się przerażam że mogło mnie ominąć takie arcydzieło. Gre pożyczyłem od kumpla, odpaliłem, no fajne intro, muzyka, pierwszy kolos i ... jakoś mi się nie spodobało. Mineło kilka dni, jako że moja mama lubiła popatrzeć jak gram, :thumbsup: chciała żebym pokazał jej coś czego jeszcze nie widziała. No i wsiąkłem na maksa. Następstwa tego były takie że w realu spoglądając na chmury często formował mi się z nich jakiś kolos. :D Cudowna gra, ze świetnym klimatem i gienalną muzyką, jak dla mnie 10/10.

Teraz przed premierą Last Guardian, po cichu liczę na zestaw ICO + SotC jak to było w przypadku God of War.

Opublikowano

To jest następująco.

Dragon quest 8 - Remembrances

Kingdom Hearts II - The Other Promise

E.S.Posthumus - Arise

Valkyrie Profile-Covenant of the Plume - Epic poem to sacred death

Sonic adventure - red mountain

I to wszystko ;)

Opublikowano

Jakoś tak wyszło, że dopiero niedawno dorwałem ten tytuł.

I w sumie nie wiem czy to był taki dobry pomysł, żeby niemal cała gra polegała tylko na rozwalaniu bossów. Pokonałem trzech kolosów, pozwiedzałem trochę tereny, szybko zrobiło mi się nudno i zrobiłem sobie przerwę.

Opublikowano

Też za pierwszym razem zrobiłem sobie długą przerwę, po pierwszym kolosie, wolałem grac wtedy w RE4. Potem sie bardziej wkręciłem, zwłaszcza po 5 kolosie, kiedy aż ci sie smutno robi jak już koniec walki z nim, taka epickość waliła od niego.

Gra jest specyficzna, i to że nie ma pomniejszych przeciwników, robie ją jeszcze bardziej specialną. Klimat odizolowania i samotności jak żadna inna gra.