Skocz do zawartości

>>> PS2 FAQ (oraz chipy i lasery)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam "mały" problem. Przy czyszczeniu konsolki (wersja fat), odczepiła mi się ta aluminiowa taśma od przycisków on/off i eject... nie bardzo wiem, jak się z tym uporać. Gdzie i jak tą taśmę podłączyć? Z góry dzięki za info...

PS. Zdjęcie problemu:

1f800c4378d3e228m.jpg

Opublikowano

Musisz konsole rozlozyc, tak zeby miec dostep do gniazda tej tasmy, ktore znajduje sie pod napedem - jak nie dasz rady to poszukaj, gdzies tu na forum sie kiedys rozpisywalem chyba, jak nie to napisze wiecej jak znajde troche wiecej czasu.

Opublikowano

Witam mam problem. Dziś chciałem pograć na swojej czarnuli, ale nie chce w ogóle się włączyć, znaczy jest tak jak by nie była podpięta do prądu, dioda tez się nie świeci. sprawdzałem wszystkie kable czy coś się odłączyło i nic. może ktoś pomóc?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam takie pytanie zakupiłem Swap Magica 3.8 i mam takie pytanie czy po zainstalowaniu go bede mogl odpalać kopie zapasowe wszystkich gier ?? tzn. zrobie sobie kopie zapasową np. dragon ball TB 3 i odpali się normalnie ??

na jakie płyty najlepiej nagrywać te kopie zapasowe ?? słyszałem że najlepiej na płyty dvd SONY , VERBATIM i TDK prosze o pomoc

o i jak nagrywac te kopie ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

'Każden jeden' modchip umożliwia uruchamianie gier z innego regionu niż konsola.

A tego badziewia nie lutuj, dobrze Ci radzę. Taki np. Modbo760 kosztuje z 30zł, a to już zupełnie inna liga.

Opublikowano

Mam juz go zalutowanego od 4 lat i ani razu mnie nie zawiodl. Co prawda ma trudnosci laser w odczytywaniu CD, no ale jak na "shit" to calkiem, calkiem..

W kazdym razie, dzieki za odpowiedz.

Opublikowano

http://allegro.pl/item411353686_memor32_su...tis_.html#photo

http://allegro.pl/item412684932_przerobka_...or32.html#photo

Czy ktoś z forum ma te sprzęty, albo jego znajomy ma i potrafi o tych urządzeniach wyrazić opinie ? Chodzi mi oto, czy to w ogóle działa, i czy się nie zepsuje po miesiącu, w końcu to raczej trochę pieniędzy jest.Nie piszcie mi o chipach, że one są lepsze niż to.Chipa nie kupie z tego względu, że w moim mieście nie ma kto założyć tego urządzenia, a przez allegro żeby mi założyli wysyłać nie chcę, bo nie chce też ostatni raz zobaczyć konsoli.. Tak więc albo te memorki, albo nic : D Czekam na wasze opinie.

Opublikowano

Jak wyjdzie ESR beta 9b to będzie w PL. ;]

Generalnie mam gotowy tutorial o FMCB i ESR, ale czekam na release - nowa wersja wnosi sporo nowego do tematu, a tutorial opisuję właśnie 9b.

Opublikowano (edytowane)

A może mi ktoś powiedzieć gdzie na terenie Krakowa mogę wymienic laser? Żeby było to gdzieś koło AGH, no i giełda odpada, byłbym wielce rad za pomoc.

Edytowane przez dawdi17
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Chciałem spytac czy warto zainwestować w taki sprzęcik - http://allegro.pl/item421188858_zestaw_hea...lodz_sklep.html

Zależy mi głównie na "słuchaniu" tego wszystkiego co wychodzi przez głośnik TV(wku.rwia mnie już ten kiepski wbudowany głośniczek, a w dodatku nie mogę sobie "podregulować" bo domownicy nie są zadowoleni) czyli korzystania jak ze zwykłych słuchawek(szukałem zwykłych słuchafonów ale znalazłem tylko Headset) :)

Koleś zapewnia że orginał i daje gwarancje.

Mam jeszcze pytanie: czy słuchawki będą działały z każdą grą mimo tego że są pod USB i czy będę mógł z nich korzystać na kompie: Skype, TS itp?

Ewentualnie czy są wogóle jakieś słuchawki które będę mógł podłaczyć do PS2? :/

Edytowane przez winner