Sonotori 0 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 tak btw, to nie wstyd ci grać na czitach? A Tobie nie wstyd z FAQ-ów korzystać? Cytuj
LOAD 0 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Ewentualnie mógłby przysłać kopię, która wg niego powinna działać na dowód, że nie skaszanił. DVD-Video powinno działać na Modbo 760? Jeżeli tak to już mam prawie wszystko wyjaśnione. Moja konsola nie była dużo używana (jakiś rok na SwapMagic), a pozniej leżała w pudełku wiec chyba laser jest w dobrym stanie. Cytuj
Sonotori 0 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Eee... Prawdziwe DVD-Video (płyta z filmem) powinno działać nawet bez przeróbki (choć bywa, że po przeróbce pojawiają się kłopoty z obrazem, ale to chyba zależy od chipa). DVD-Video i Audio-CD nie są zabezpieczone przed kopiowaniem (Sony nie trzyma łapy na tych standardach). Natomiast płyta z grą na Pleja - oryginał lub kopia - powinna być widoczna jako PlayStation albo PlayStation 2 disc. Jeśli browser twierdzi, że to DVD-Video, to albo płyta jest do niczego, albo coś nie tak z przeróbką. U mnie zdarzyło się to raz i winna była płyta. Cytuj
LOAD 0 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Bo miałem ojca chrzestnego na dysku. Mialem konkretne pliki, a nie obraz (.ico) i nagrałem na dvd (TDK) przez Nero (utwoz dysk z danymi) Właśnie po nagraniu w ten sposob w browser ukazuje sie DVD-Video. [na matrixie działa] czyli to musi być wina przeróbki nie ma innej opcji... Cytuj
Sonotori 0 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 (edytowane) Musisz mieć porządny obraz płyty i napalić go wedle reguł sztuki napalania, żeby kopia działała jak należy. Ja tak robię i nie narzekam. Nigdy nie próbowałem napalać plejowych gier z danych luzem. Edytowane 18 kwietnia 2009 przez Sonotori Cytuj
LOAD 0 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 napalić go wedle reguł sztuki napalania to jest ta reguła ? http://peb.pl/sony/412949-jak-nagrywac-gry...tation-2-a.html Cytuj
Sonotori 0 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 (edytowane) Po co nagrywać gry w formacie DVD-Video? Może się nie zrozumieliśmy. ESR owszem, fajnie, ale myślałem, że chcesz po prostu uzyskać kopię gry działającą na konsoli przerobionej Modbo. Choćby tu na forum jest przywieszony wątek o kopiowaniu (czyli de facto sporządzaniu obrazów i wypalaniu ich na płytach). Kiedy mam np. *.iso jednowarstwowej płyty, napalam Alcoholem i właściwie jedyne, co mogę przy tym wybrać w opcjach Alcohola, to prędkość (tryb zapisu DVD DAO jest narzucony). Podobno Alcohol dziwnie współpracuje z niektórymi nagrywarkami, ale u mnie dobrze wypala na Verbatimach i TDK. Są inne formaty obrazów, jak również inne programy do wypalania, ale kopia wcale nie musi być w formacie DVD-Video, żeby działała. P.S. Po raz pierwszy spotykam się z ideą przerabiania grów na DVD-Video i jeszcze nie dociera do mnie, czemu to ma służyć. Edytowane 18 kwietnia 2009 przez Sonotori Cytuj
Berion 207 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 To nie program wypala tylko nagrywarka (nie wiem jak bardzo musiałby być sp* kod aby kszaczyć coś przy nagrywaniu...). DVD-Video i jeszcze nie dociera do mnie, czemu to ma służyć. Poczytaj o mechaconie to się dowiesz. Cytuj
Sonotori 0 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 To nie program wypala tylko nagrywarka (nie wiem jak bardzo musiałby być sp* kod aby kszaczyć coś przy nagrywaniu...). Ach, sofistyka. To nie ja twierdzę, że Alcohol jest be. U mnie spisuje się należycie, ale zakładam, że sobie czymś zasłużył na krytykę. Cytuj
Burgund 0 Opublikowano 20 kwietnia 2009 Opublikowano 20 kwietnia 2009 tak btw, to nie wstyd ci grać na czitach? A Tobie nie wstyd z FAQ-ów korzystać? Nie porównuj szukania podpowiedzi w wypadku zacięcia się w jakiejś grze na dobre do biegania z "infinite health, unlimited ammo i all weapons" Cytuj
Sonotori 0 Opublikowano 20 kwietnia 2009 Opublikowano 20 kwietnia 2009 tak btw, to nie wstyd ci grać na czitach? A Tobie nie wstyd z FAQ-ów korzystać? Nie porównuj szukania podpowiedzi w wypadku zacięcia się w jakiejś grze na dobre do biegania z "infinite health, unlimited ammo i all weapons" Będę porównywał, bo przeciwnicy w grach są po to, żeby ich zaciukać bez czitów, a zagadki w grach są po to, żeby je rozwiązać bez podpowiedzi (nie licząc podpowiedzi wmontowanych w samą grę). Czitowanie (w grach singleplayerowych) i korzystanie z bryków to ta sama kategoria ułatwiania sobie życia. Cytuj
Alien00 14 Opublikowano 29 kwietnia 2009 Opublikowano 29 kwietnia 2009 Witam,chodzi mi konkretnie o gry Final Fantasy 7,8 i 9 z PSone.Czy bedą one kompatybilne z moją PS 2 slim,seria 9004?Czyli po prostu czy odpalą na mojej konsoli?Jeśli tak to czy mój model odpali wszystkie gry z PSone?Chętnie bym znów pograł w te hity,ale boję się inwestować w związku z powyższym.Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź,pozdrawiam. Cytuj
Gość Siwy_ Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 chyba niewiele jest gier z psxa ktore nie dzialaja na ps2 w kazdym razie finale smialo kupuj, odpala na bank Cytuj
Berion 207 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Modele SCPH-9004 to nie PS2 Slim, tylko PSOne... I po co pytasz o to samo w kilku tematach? Cytuj
Alien00 14 Opublikowano 1 maja 2009 Opublikowano 1 maja 2009 (edytowane) Dokładna nazwa modelu to PS 2 slim SCPH 90004,najnowszy model PS2.Pytałem w dwóch tematach żeby więcej osób to przeczytało i mogło mi odpowiedzieć,ale jeśli to przeszkadza to sorry.Berion,Siwy,dziękuję wam bardzo za odpowiedź,ucieszyło mnie to,że będę mógł jeszcze pograć w klasyki. Edytowane 3 maja 2009 przez Alien00 Cytuj
Kisa v16 0 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Siama.Znalazłem aukcję, na której koleś sprzedaje karty pamięci do ps2 z wgraną jakąś przeróbką FREE MCBOOT.Twierdzi, że można dzięki nie odpalać piraty. Czy to jest możliwe?Czy może potrzeba czegoś dodatkowego. http://www.allegro.pl/item619117727_lepsza...mb_wroclaw.html Cytuj
Berion 207 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 (edytowane) Temu złodziejowi powinni konto zablokować... Ten uLE jest do wgrania jeszcze raz, a konkretnie do jego cnf. ROTFL http://images48.fotosik.pl/101/20752d363522f63c.jpg --- Przeczytaj tutorial bo nie o wszystkim Ci tam napiszą na aukcji. http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2-FreeMCBoot-ESR/ Edytowane 7 maja 2009 przez Berion Cytuj
Kisa v16 0 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 (edytowane) To jaki jest dobry sposob na - że tak powiem odpalenie kopii zapasowej. A co ze swamp magic-iem? Dodam, że mam najnowszy model ps2 90004 na gwarancji Edytowane 7 maja 2009 przez Kisa v16 Cytuj
Berion 207 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 (edytowane) To zależy co chcesz na tej konsoli robić. Jeśli TYLKO grać w gry dla PS2 to bezkonkurencyjny jest FMCB+ESR. Tyle, że skoro masz SCPH-90004 to musisz sprawdzić wersję biosu i/lub datę produkcji. Po marcu (bodajże literka D i wyższa przy numerze katalogowym produktu) OSD Update został wyłączony i żaden exploit tego rodzaju już nigdy nie będzie działać na PS2. SM to (pipi). Przeczytaj szczególnie drugą stronę. http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2swapshitFAQ/ Edytowane 7 maja 2009 przez Berion Cytuj
Kisa v16 0 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 EEEE widzę, że tyle warunków musi być spełnionych i jeszcze pewnie ciężko dostać tego chipa. Więc niestety dalej będę kupował 1 grę na 2 miesiące, zamiast ściągać 1 dziennie. Cytuj
erbosss 0 Opublikowano 27 maja 2009 Opublikowano 27 maja 2009 Witam, Mam pytanie odnośnie kabla component. chciałbym moją starą PS2 podłączyć do telewizora Full HD kablem component jednak mam problem - po takim podłączeniu tv w ogóle nie widzi PS2. To dziwne, bo np. Xbox 360 czy PS3 po componencie nie mają zadnych problemów. Mam PS2 model bodajże 30004R czy coś takiego, w ustawieniach zmieniłem tryb wyświetlania z RGB na tej componentowy (yr/y.....), jednak tv pokazuje jedynie czarny obraz. O co chodzi? Czy może mieć znaczenie to że moja PS3 przerobiona jest Ripperem? Czyżby przez to nie można było jej odpalić po componencie? Help! Cytuj
Gonzales 0 Opublikowano 28 maja 2009 Opublikowano 28 maja 2009 Też tak początkowo miałem (nie mówię, że na pewno tak samo jest w Twoim przypadku). W ustawieniach zmieniłem, ale nie zatwierdziłem. Po zatwierdzeniu zmian reset konsoli. Dopiero wtedy ruszyło. Niby nic a jednak pomogło. Może i Tobie pomoże Cytuj
Gość kufir Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 Witam. Mam możliwość przywiezienia sobie gier na ps2 z Chin. Będą się one uruchamiać na polskiej czarnuli ? Tutaj ponoć też jest system PAL ale pewności nie mam. Ktoś zna dobrze ten temat ? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 (edytowane) Na pudełku jest napisany region. Ale jak z Chin to ja obstawiam na tłoki by Czesiek Xiang z bazaru (a może to stereotyp...?). ;P Z tego co ja kojarzę w całej Azji jest NTSC/A (SCAJ_xxx.xx). Edytowane 31 maja 2009 przez Berion Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi