Skocz do zawartości

Wrestling

Mendrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Rozi napisał(a):

Na Netflixa wrzucono pełno klasycznych gal, z lat 80., 90. i 00., a także będą transmisje na bieżąco :obama: Pełno złota i dobra!

No i 6 stycznia pierwsze RAW na żywo tam, pewnie będzie gruby epizod

Opublikowano
12 godzin temu, wojtas011 napisał(a):

No i 6 stycznia pierwsze RAW na żywo tam, pewnie będzie gruby epizod

Kuurwa, Punk ma wrócić :obama: Aż obejrzę, może znowu zagryzie, jak prawie 15 lat temu, jak oglądałem na bieżąco WWE i TNA.

Opublikowano
Kuurwa, Punk ma wrócić :obama: Aż obejrzę, może znowu zagryzie, jak prawie 15 lat temu, jak oglądałem na bieżąco WWE i TNA.
Punk to wrócił rok temu, Cena ma rozpocząć farewell tour
  • Dzięki 1
Opublikowano

Czytałem, że ten RAW ma być czymś dużym i z pompą, zobaczymy. Oby tylko dało się to obejrzeć nie tylko na żywo :kekyayaya:

Ech i szkoda, bo chyba nie wrzucą gal z ECW (jest jedna tylko) i WCW :/ Chociaż mają do marca dorzucać rzeczy, to może i coś później DOJEDZIE.

Opublikowano
9 minut temu, Rozi napisał(a):

Ech i szkoda, bo chyba nie wrzucą gal z ECW (jest jedna tylko) i WCW :/ Chociaż mają do marca dorzucać rzeczy, to może i coś później DOJEDZIE.

No właśnie amerykance są troche wkurzeni, bo to wszystko było na dawnym wwe network, a netflix dość wybiórczo powrzucał stare raw czy smackdown.

No tam w czasie Attitude ery to lecieli po bandzie i sponsorzy pewnie nie lubią tego okresu.

• Dzięki 1
Opublikowano

I co, oglądał ktoś RAW na Netfliksie? Mocna średniawka, robiona chyba tylko, żeby przyciągnąć nowych widzów i zrobić dobrze garniturowcom. Cztery walki przez 3 godziny :kekyayaya: Łamiący kayfabe Rock, buczenie na Hogana (chyba zaprosili go do lewackiego Los Angeles, żeby celowo go wyśmiać) i zawsze mocny Punk xd Tak średnio bym powiedział, oby kolejny Smackdown i RAW były już bardziej o wrestlingu, bo nie idzie to w dobrą stronę.

A dla kogoś, kto chciałby zobaczyć (albo przypomnieć sobie) najlepsze gale w historii WWE, to zebrałem listę na podstawie Internetów:

WWE Invasion (22.07.2001)
Wrestlemania 17 (01.04.2001)
Wrestlemania X (20.03.1994)
Summerslam 2002 (25.08.2002)
Wrestlemania XIX (30.03.2003)
Money in the Bank 2011 (17.07.2011)
WWE In Your House: Canadian Stampede (06.07.1997)
WWE Backlash 2000 (30.04.2000)
WrestleMania XXIV (30.03.2008)
Royal Rumble 1992 (19.01.1992)
WWE Survivor Series 2002 (17.11.2002)
Royal Rumble 2000 (23.01.2000)
Wrestlemania 3 (29.03.1987)
King of the Ring 1998 (28.06.1998) - dla walki Undertakera z Foleyem w klatce.

Oczywiście to lista subiektywna, ale najlepsze kąski uwzględnia. Niestety bez WCW i ECW, ale módlmy się, żeby w końcu dodali.

Opublikowano

Oglądałem WWE pierwszy raz od kilku dobrych lat. Cała otoczka gali, poziom realizacji w tv, wszystko robiło duże wrażenie, ale sama gala słaba. Poziom pojedynków, jeżeli ktoś ogląda AEW, to naprawdę ciężko to się oglądało, do tego co 20 minut prezentacja celebrytów. 

Opublikowano
W dniu 5.01.2025 o 14:02, Rozi napisał(a):

A czy ktoś z Was ogląda na bieżąco TNA? Warto? Jakieś ciekawe storyline'y są? Jak z walkami? Czy wystarczy mi WWE i AEW?

Dobre TNA to się skończyło, gdzieś circa 2010 jak przyszedł Hogan i wszystko popsuł.

Ja tylko AEW oglądam na bieżąco i czasem jakaś większa gala NJPW. WWE to tylko Royal Rumble, bo to najfajniejszy gimmick match w historii. Nie jestem w stanie znieść żałosnych walk w WWE gdzie wrestlerzy dłużej wchodzą i więcej leżą odpoczywając niż coś robiąc. Randomowa walka Ospreaya na tygodniówce jest lepsza niż match of the year w WWE.

Opublikowano (edytowane)

To prawda, poziom walk jest lepszy w AEW, ale gdzieś mi brakuje tego entertainmentu, który wrestling ma też zapewniać. Nie wiem jak to wyglądało do tej pory, ale po 3 tygodniówkach AEW mam mieszane uczucia - brak cliffhangerów na koniec, brak niespodzianek w walkach, no jakieś to takie bezpieczne pod tym względem. Ale może teraz, jak wrócił Omega, to coś się rozpędzi.

Czekam mocno na RAW, bo ma zadebiutować tam Penta :obama:

A no i jestem pod wrażeniem rozwoju dywizji kobiet w obu federacjach, poziom walk o wiele wyższy i fajnie się to ogląda.

Edytowane przez Rozi
Opublikowano
W dniu 9.01.2025 o 13:52, Rozi napisał(a):

To prawda, poziom walk jest lepszy w AEW, ale gdzieś mi brakuje tego entertainmentu, który wrestling ma też zapewniać. Nie wiem jak to wyglądało do tej pory, ale po 3 tygodniówkach AEW mam mieszane uczucia - brak cliffhangerów na koniec, brak niespodzianek w walkach, no jakieś to takie bezpieczne pod tym względem. Ale może teraz, jak wrócił Omega, to coś się rozpędzi.

AEW to przede wszystkim świetne PPV, polecam obejrzeć Bryan Danielson vs. Swerve Strickland z ALL IN 2024, ostatni raz walką wrestlingową tak emocjonowałem się tak mocno chyba w 2011 na MITB

No tam wszystko zagrało dla mnie, dwie wybitne wejścia do ringu plus genialna walka

Village Medical: Revolutionizing Primary Care

• Dzięki 1
Opublikowano

Dzisiaj byłem na pierwszej gali wrestlingu w życiu, na PTW Nowe Porządki, prawie 3 godziny czystego funu :obama: Pawłowski szalejący za mikrofonem, walka kobiet, fatal four way, PRZEJEBANIE dobra walka o pas, Pawłowski szalejący za mikrofonem, cudowne interakcje z publiką, miazga, polecam każdemu. To odbyło się akurat w Kozłowie koło Gliwic, ale kolejna gala jest tam na pewno w lutym i marcu:

IMG_20250111_175705.jpg

IMG_20250111_184940.jpg

IMG_20250111_203411.jpg

• Plusik 2
Opublikowano

Dzisiejsze RAW :obama: Cała tygodniówka wypchana zajebistymi walkami, debiut Penty, Rhea ściśnij mnie udami (ale się fajnie babeczki ogląda, niech mnie chuj!), no i ta ostatnia walka :banderas: