Alien00 14 Opublikowano 20 lipca 2008 Opublikowano 20 lipca 2008 Muszę powiedzieć że SMT Lucifer's Call jest dla mnie wyjątkową grą.Jest mroczno,dojrzale,cały czas odczuwasz osamotnienie,towarzyszą Tobie tylko demony,mało jest w tym świecie ludzkiego pierwiastka,oprócz celu o który walczysz.Ja akurat miałem chyba najgorsze zakończenie,"demon ending",ogromnie mnie zaskoczyło-"jak to?to tak kończy się gra?"Póżniej żałowałem że nie opowiedziałem się po którejś ze stron,ale było już za póżno.W każdym razie jestem pod wrażeniem tej gry,polecam. Cytuj
MoniqaPS2PSP 1 Opublikowano 8 sierpnia 2008 Opublikowano 8 sierpnia 2008 Świetna gierka. Jeszcze jej nie ukończyłam (bawię się właśnie w chowanego z gromadą High Pixie w Yoyogi park) Szkoda,że zainteresowałam się tą grą dopiero niedawno. W kolejce czeka jeszcze Devil summoner Przeczytałam wyżej,że można zrekrutować Dantego. Extra. Już sama walka z nim spowodowała banana na mej twarzy Kiedy nasz wybór decyduje o rodzaju zakończenia gry? W Ikebukuro? Bo jak na razie odpowiadałam,że nie jestem zdecydowana.... Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 9 sierpnia 2008 Opublikowano 9 sierpnia 2008 Po personie sie zainteresowałem tą serią. Ile jest tych gier? Od której powinienem zaczac zeby isc z fabułą? Cytuj
Alien00 14 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 10 sierpnia 2008 Świetna gierka. Jeszcze jej nie ukończyłam (bawię się właśnie w chowanego z gromadą High Pixie w Yoyogi park) Szkoda,że zainteresowałam się tą grą dopiero niedawno. W kolejce czeka jeszcze Devil summoner Przeczytałam wyżej,że można zrekrutować Dantego. Extra. Już sama walka z nim spowodowała banana na mej twarzy Kiedy nasz wybór decyduje o rodzaju zakończenia gry? W Ikebukuro? Bo jak na razie odpowiadałam,że nie jestem zdecydowana.... U mnie było podobnie,zawsze odpowiadałem że jestem niezdecydowany,gdy dana postać sugerowała abym przyłączył się do niej.Po prostu nikt mi nie pasował.Myślałem że sam osiągne cel,niestety tak się nie da,mojego zakończenia nie zdradzę(ale nie było za dobre,dowiedziałem się tylko że demon nie ma prawa sam tworzyć nowego świata)więc radze Ci opowiedzieć się za kimś gdy będzie cię pytał,będziesz miala kilka okazji,pozdrawiam. Po personie sie zainteresowałem tą serią. Ile jest tych gier? Od której powinienem zaczac zeby isc z fabułą? Sam dokładnie nie wiem,ale po skończeniu SMT:Lucifer's Call myślę o sięgnięciu po SMT:Digital Devil Saga(są dwie części) Cytuj
MoniqaPS2PSP 1 Opublikowano 11 sierpnia 2008 Opublikowano 11 sierpnia 2008 W sumie chyba bez różnicy po którą sięgniesz najpierw. Polecam po kolei SMT:Nocturne (tu jest możliwość rekrutacji demonów, fuzje itp - jak w PERSONE 3) a potem SMT: DDS1 i 2 (te dwie są już ze sobą powiązane fobularnie) Alien00 - dzięki za odpowiedź Cytuj
Blasi 0 Opublikowano 15 sierpnia 2008 Opublikowano 15 sierpnia 2008 a ja tam nie polecam nocturne - owszem - fajnie było przez pierwsze 20 godzin, ale potem nic nowego sie nie dzieje - w kółko to samo - rekrutujesz demony i przechodisz nudne labirynty z durnym systemem losowych walk...ileż to można....te deomy oprocz wyglądu i siły czarów które już poznałeś niczym się nie różnią. DO tego fabuła która z początku sprawia wrazenie ze na coś sie zanosi tak na prawde nic sobą nie przentuje. gdyby nie było losowych starć to pewnie bym przetrwał. Atlus nie zrobił RPG którego by nie spieperzył SMT podobno lepsze ale labirynty też są żmudne, kwadratowe i z losowymi walkami. Persona przez social links (wiekszosc to bardzo nudne historyjki), chodzenie do szkoły tez odrzuca od grania po jakimś czasie....ale przynajmniej walki nie są losowe. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Z tą Personą to się popisałeś . Cytuj
Belcoot 0 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 (edytowane) Atlus nie zrobił RPG którego by nie spieperzył Hmm, to zupełnie jak Square-Enix. No, czyli dwa rpgowe "giganty" kompletnie dały ciała w poprzedniej generacji . Choć mi się w sumie SMT3 i Persona 3 bardzo podobają, pomimo że pod niektórymi względami są krokiem w tył w porównaniu do poprzedników (czytaj - są trochę uproszczone, troszkę bardziej przystępne dla casual gamerów). Mikes > najpierw SMT3, potem DDSy. Tak najlepiej . A jeśli masz cierpliwość do total oldschoolowego dungeon crawlu, to sprawdzaj SMT1 i 2 na SNESA . Edytowane 18 sierpnia 2008 przez Belcoot Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 No stare Sziny to gry dla prawdziwych 'menszczyzn' . No i wszystkie Persony są boskie. Mikes jak nie grałeś jeszcze to odpal teraz jedynkę - po P3 poczujesz się jak w domu . Cytuj
Alien00 14 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 19 sierpnia 2008 Kurcze,chciałbym zagrać w DDS 1 ale jest problem bo nie mogę znaleźć tego tytułu,ani w Ultimie,ani w sklepie PE tej gry nie ma,a to są chyba jedne z większych sklepów.Nie wiem gdzie szukać,może ktoś coś doradzi. Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 http://search.ebay.com/search/search.dll?f...&category0= tutaj wszystko jest Cytuj
Alien00 14 Opublikowano 20 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 20 sierpnia 2008 Ofeck,dzięki,faktycznie sporo tu tego Cytuj
Strife 228 Opublikowano 22 września 2008 Opublikowano 22 września 2008 DDS1 widziłem w media markcie za 59zyla w Rzeszowie, ale w Białymstoku już np jest tylko 2. Cytuj
Suavek 4 716 Opublikowano 26 maja 2009 Opublikowano 26 maja 2009 Zamiast się uczyć dorwałem się do Lucifer's Call. Pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne. Niby tradycyjnie dla SMT dużo grindowania, ale w przeciwieństwie do DDS gra przypomina bardziej klasycznego jRPG a nie zwykłego dungeon crawlera. Świetna muzyka, przyzwoita grafika, fabuła nawet interesująca. Zobaczymy jak będzie dalej. Zastanawia mnie tylko dlaczego gra w Europie otrzymała kategorię wiekową 12+. Ledwo parę godzin pograłem a już gra wydaje mi się o wiele bardziej "ostra" niż DDS, Devil Summoner czy Persony. Tematyka dość poważna, psychodeliczne lokacje, demony i okultyzmy, podteksty erotyczne, a nawet penisy widoczne u niektórych demonów. Co takiego czyni resztę SMT na PS2 gorszymi od Lucifer's Call, że otrzymały 16+ to ja nie wiem... Cytuj
Belcoot 0 Opublikowano 5 czerwca 2009 Opublikowano 5 czerwca 2009 (edytowane) Zapewne spojrzeli tylko na pudełku i stwierdzili, że to coś w stylu Pokemonów i stąd taka kategoria . Podobnie z P3 było, a FES już nagle 16+. Lucifer's Call rządzi. Trzy razy go ukończyłem, a jeszcze mnie nie znudził i gdyby nie inne gry i bezlitosny brak czasu to pewnie skończyłbym poraz czwarty, piąty i szósty ;P . Trzeba będzie kiedyś zdobyć 100% demonów... MegaTen FTW! Edytowane 5 czerwca 2009 przez Belcoot Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 6 czerwca 2009 Opublikowano 6 czerwca 2009 LC jest dosyć nieliniowy - bardzo ważne są wybory jakich dokonujesz podczas gry. Aby zobaczyć prawdziwe zakończenie, troszkę się nabiegasz i nawalczysz Suavku . Cytuj
drk2 7 Opublikowano 10 czerwca 2009 Opublikowano 10 czerwca 2009 Czy zeby miec mozliwosc walki z Luckiem i uzyskac zakonczenie true demon wystarczy ukonczyc Labyrinth of Amala przed pierwszym wkroczeniem do Tower of Kagutsuchi i wczesniejsze wybory nie maja zadnego znaczenia? Cytuj
Suavek 4 716 Opublikowano 15 lipca 2009 Opublikowano 15 lipca 2009 (edytowane) Skończyłem własnie Lucifer's Call a.k.a. Nocturne. Nie wiem dlaczego tyle osób gadało, że gra jest trudna, gdyż osobiście miałem z nią o wiele mniejsze problemy niż z DDS. Nawet Lucifera pokonałem za pierwszym razem (ending True Demon). Tak czy inaczej, świetna pozycja. Prawie 70h na liczniku a ja wcale się nie nudziłem - rzadkość w przypadku jRPG. Miło też, że obyło się bez sztucznego pakowania, gdyż bohater awansuje w miarę stopniowo, wraz z kolejnymi odwiedzanymi lokacjami. Jedynie pod koniec w ramach przygotowania do walki z Luciferem musiałem nieco powalczyć, aby zdobyć najlepsze demony z Pierce, ale to też nie tyle co pamiętam z DDS, ze zdobywaniem funduszy na Mantry. Jedyne czego żałuję, to że nie odkryłem tej pozycji wcześniej, szczególnie kiedy była łatwiej dostępna i kosztowała grosze. Naprawdę sugeruję dać grze szanse, gdyż jest to zdecydowanie jeden z lepszych (i bardziej unikatowych) jRPG w jakie dane mi było grać. Edytowane 15 lipca 2009 przez Suavek Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 15 lipca 2009 Opublikowano 15 lipca 2009 Jedyne czego żałuję, to że nie odkryłem tej pozycji wcześniej, szczególnie kiedy była łatwiej dostępna i kosztowała grosze. Naprawdę sugeruję dać grze szanse, gdyż jest to zdecydowanie jeden z lepszych (i bardziej unikatowych) jRPG w jakie dane mi było grać. Nadal kosztuje grosze . Cytuj
Suavek 4 716 Opublikowano 15 lipca 2009 Opublikowano 15 lipca 2009 Ciekawe gdzie niby. No chyba, że ceny rzędu 60-80zł nazywasz groszami. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 15 lipca 2009 Opublikowano 15 lipca 2009 (edytowane) Nie wiem ja nabyłem za 24 złocisze z Anglii . Stan był idealny. Rzadkością to jest Devil Summoner, albo (trochę) Digital Devil Saga 2 EK z całym ekwipunkiem. Edytowane 15 lipca 2009 przez Dr.Czekolada Cytuj
Suavek 4 716 Opublikowano 15 lipca 2009 Opublikowano 15 lipca 2009 No brawo. To skoro się już pochwaliłeś powiedz gdzie _teraz_ gra kosztuje te wspomniane grosze? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 15 lipca 2009 Opublikowano 15 lipca 2009 (edytowane) Ale nigdzie nie napisałeś TERAZ, ja też nie kupiłem TERAZ, tylko z 7 miechów temu . Pamiętam że jak wtedy przeglądałem Ebay to aż roiło się tego z okazją, teraz widzę że ludzie mają SMT'manię to i ceny duże. Zresztą, jak ktoś chce to i wyszpera okazje nawet teraz. Edytowane 15 lipca 2009 przez Dr.Czekolada Cytuj
Suavek 4 716 Opublikowano 15 lipca 2009 Opublikowano 15 lipca 2009 facepalm.gif Aby zakończyć temat, w zdaniu do którego się odniosłeś użyłem czasu przeszłego. Ty odpowiedziałeś w teraźniejszym. Chyba nie muszę nic więcej dodawać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi