Skocz do zawartości

Nowości RPG

Featured Replies

Opublikowano

Dwie bohaterki do wyboru w nadchodzącej Atelier Shari:Alchemists of the Dusk Sea

Cytat

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Paliodor

• Odpowiedzi 564
  • Wyświetleń 322,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Gust EU dzisiaj zapowiedział Atelier Shallie na 2015, strzelam gdzieś w Luty/Marzec

• Live a Live Releasing for PS4, PS5, and PC in April, Demo Out Now       Czyli dobrze, że się wstrzymałem z zakupem na Switcha. To ja jeszcze Front Mission poproszę.

• Duchowy następca dyptyku Valkyrie Profile potwierdzony   http://www.pssite.com/news-43185-pierwsze_konkrety_na_temat_duchowego_spadkobiercy_valkyrie_profile.html   Gatunek się odradza wnusiu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Suikoden 2 zmierza na PSN:

Cytat

The much loved, but forgotten by Konami RPG series is coming back and this time it isn’t a slot machine. Suikoden II is on deck to be re-released as a PsOne Classic. A rating for Suikoden II popped up on the ESRB as a PlayStation 3 game with Sony Computer Entertainment America listed as the publisher.

image_thumb87.png

Originally released in 1998, Suikoden II follows a hero caught in the middle of a war. The story isn’t just about the protagonist, it’s about all of the Stars of Destiny you meet in the game. One of the neat features is you could load save data from Suikoden into Suikoden II. The first Suikoden is currently on PlayStation Network in case you want to start leveling characters up for the sequel.

Read more at http://www.siliconera.com/2014/04/22/looks-like-suikoden-ii-will-re-released-playstation-network/#v1XACSykDQUwhQoT.99
Opublikowano

Kolejne jrpg zmierza na PSN. Tym razem jest to End of Serenity od Natsume:

Cytat

Natsume's End of Serenity is a PSN-exclusive classic JRPG
authorpoint.gif13 hours ago - 2:15 PM on 04.24.2014
273760-endofserenity.jpg

The retro JRPG aesthetic is infinitely appealing to me, and Natsume and Kemco hope you'll feel the same way with the upcoming End of Serenity. It's a love letter to the 16-bit era with traditional undertones set for a North American release this summer. Summer is when I embark on epic journeys to clear out my back-avalanche, too, so this doesn't bode well for me.

End of Serenity, from what I can gather from these blurry and nondescript screenshots, follows the typical JRPG archetype down to the letter, with a tale that follows "mysterious objects" known as materia Atomigems that people in the game world have utilized for many years. But creepy stuff happens in nowhere the world when a gang known as the Underworld (pretty weird gang name, for real) begins snapping up all of the Atomigems for a nefarious plot. It's up to Courage you to save your new home the world!

Actually, End of Serenity, as awesome omniscient Japanator EIC and all-around cool guy Tim Sheehy points out, looks to be a sequel of some sort or at least a related game to End of Aspiration, a mobile RPG that shares the same storyline with that of Serenity. Some of the characters appear to be carrying over as well, a detail Natsume is curiously leaving out. With an exclusive release via PlayStation Network for End of Serenity, perhaps this is a re-release or update of the mobile game or simply the next in the saga -- whatever the saga is. 

End of Serenity will be on display at this year's E3 and will be released this summer exclusively via PlayStation Network for the PSP. Wait, PSP? Yeah, I don't know either.

Edytowane przez Paliodor

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dobre sa te ateliery? jakiego na vicie atakowac?

Opublikowano

Jestem wielkim fanem jrpg ale ta seria mnie odrzuciła. Grałem w jakąś cześć na psp, zbierałem jakieś duperele, w ogóle mi to nie podeszło. Akcja była w jakieś szkole, wszystko infantylne nawet jak na ten gatunek.

Opublikowano
  W dniu 6.05.2014 o 11:59, Guernica napisał(a):

Jestem wielkim fanem jrpg ale ta seria mnie odrzuciła. Grałem w jakąś cześć na psp, zbierałem jakieś duperele, w ogóle mi to nie podeszło. Akcja była w jakieś szkole, wszystko infantylne nawet jak na ten gatunek.

To pewnie była Mana Khemia (kiepski port z PS2).

@Ficuś Jeśli podobało Ci się gotowanie ekwipunku w Dragon Questach i nie razi skrajnie infantylna, "słitaśna" fabuła, to możesz obadać... chociaż słyszałem, że ostatnia część na PS3 - Escha&Logy jest znacznie poważniejsza i zbiera zaskakująco dobre oceny...

Opublikowano

Ja co prawda nie grałem jeszcze w żadną odsłonę ale bardzo podoba mi się design w tej serii i sama zabawa w alchemię też na plus.Mam nadzieję, że może za miesiąc położę łapki na którejś odsłonie bo wyjątkowo ciągnie mnie do tych gierek.

Z Atelierów to czytałem,że Escha&Logy jest bardzo dobra i jest najwyżej oceniana z tych nowych odsłon. Meruru tez ponoć dobra część.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Jak dla mnie Meruru > Escha > Ayesha > Totori > Rorona ;p

A atakować najlepiej od początku trylogi Arland, choć nie jest to wymagane, części są raczej luźno powiązana samymi postaciami i nawet jak np zagrasz w Meruru a potem w Totori to stracisz tylko część smaczków. Jednak zapewniam, że lepiej nie jest startować od Meruru, wg mnie to najlepszy Atelier jak jest, wszystko w nim za(pipi)iste, walka, zbieranie, alchemia, więc jeśli zaczniesz od Meruru to potem możesz mieć problemy z graniem w Totori.

Więcej gameplayu z nowego Ateliera

Edytowane przez sakiu

Opublikowano

Atelier Rorona Plus zmiesza na zachód w wersji na PS3 i Vitę:

Cytat

Pokaż ukrytą zawartość

Z tego co widzę, to wersja na PS3 będzie na fizycznym nośniku to na plus. Szkoda, że Vitowe edycje Atelier nie są też wypuszczane w pudełkowych edycjach bo byłyby to kolejne gierki jakie bym brał przy zakupie Vity. Niespecjalnie przepadam za e-dystybucją na konsolach.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Wychodzi/wyszło w najblizszym czasie cos ciekawego z jrpg na ps3? Oprocz tego Ateliera i Tales of ktorych nie trawie.

Opublikowano

super dzieki za raport Sakiu, wiec na pewno lykne ta Meruru na vite skoro taka rewelacyjna, nie mam ochoty i czasu na zaliczanie kazdej czesci serii wiec po prostu od razu zaatakuje twoim zdaniem najlepsza jesli nie sa powiazane

strasznie boli mnie fakt ze vitowe ateliery w us i eu wyszl tylko w cyfrowej dystrybucji, przez to niestety bede zmuszony czekac na jakas ostra przecene, byla w ogole juz jakas czy brales i grales po pelnej?

Opublikowano

Ja Ateliery jak Tales kupuje day 1, a przeceny były całkiem niedawno na wszystkie Ateliery w EU PS store oprócz Escha & Logy. Teraz będziesz musiał czekać troszkę na kolejne promocje.

Ale przesrane, dopiero co kończę Eschę a tu w kolejce Tales Chronicles leżą a już za miesiąc Nowa Rorona i w wakacje Tales of Xillia 2... dang :D

Opublikowano

Nowa gra z serii Shining w produkcji na PS3:

Cytat
Pokaż ukrytą zawartość

Fajny design bohaterki, no ale to Tony Taka więc mnie to nie dziwi.

Choć pewnie i tak nie ma się co zbytnio cieszyć, skoro wydawcą jest Sega. Więc o szansach na lokalizację można pewnie zapomnieć.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Skany Dengeki Playstation zawierające nowe materiały z The Legend of Heroes: Sen no Kiseki II:

http://a.pomf.se/plhrsk.JPG

http://a.pomf.se/nbsxrt.JPG

http://a.pomf.se/zckyvs.JPG

http://a.pomf.se/xdwfcw.JPG

I kolejne info dotyczące Shining Resonance:

Cytat

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Nabijaj mi hype bardziej, nabijaj :D

Sekretnie czekam na ateliera gdzie bohaterem będzie raczej jakiś szalony alchemik chcący zapanować nad światem, to by było coś ;p

Opublikowano

Oj tam ;)

Trzeba przyznać, że obrodziło ostatnio news'ami na temat różnych j-rpgów . Nowy Tales,Atelier,Shining, pod koniec roku Persona 5 w Japonii, a przed tym jeszcze premiery tych spin-offów. Naprawdę udany rok dla tego gatunku.

A co się tyczy gościa jako hiroła w Atelier to zdaje mi się, że tylko Escha&Logy miała go jako opcję do wyboru.Choć nie powiem,twoja wizja jest bardzo fajna :D

Opublikowano
  W dniu 16.05.2014 o 12:04, Paliodor napisał(a):

A co się tyczy gościa jako hiroła w Atelier to zdaje mi się, że tylko Escha&Logy miała go jako opcję do wyboru.

Mana Khemia 1 i 2; Atelier Iris 1,2,3 miał męskich bohaterów.

Opublikowano

Dzięki za sprostowanie.

Mnie ostatnio ogromnie ciągnie do tego Legend of Heroes na PS3. Niedawno pojawiło się demko na JPStore i je zassałem. Musze przyznać, że bardzo mi się spodobał design,system zarządzania drużyną i walka. Sporo też bohaterów. Szkoda tylko,że z tego co sprawdzałem na Gamefaq to nie ma żadnych tłumaczeń fabuły, totalne zero. Ogromna szkoda, bo chętnie bym sobie w to pyknął :confused:

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Sen no Kiseki to 6 część sagi - wszystkie gry powiązane są fabularnie.

W Azji niesamowicie popularna seria.

Najpierw powinieneś zagrać w Trials in the Sky ( durne tłumaczenie) na psp( ewentualnie poczekać na wersje PC).

Edytowane przez kypq

Opublikowano

6 część mówisz, może rzeczywiście lepiej jak zacznę od TitS. Pół biedy,że chociaż te edycje na PSP/STEAM można przejść w zrozumiałym języku.

Tym bardziej jestem pod wrażeniem tych części na PS3 biorąc pod uwagę fakt,że studio je tworzące do największych nie należy.

Opublikowano

14minut gameplay'u z Atelier Shallie:

I sporo info na temat nowych postaci i syntezy itemków:

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Paliodor