czarek250885 324 Opublikowano 2 lipca 2016 Opublikowano 2 lipca 2016 Nie wiem czy zwróciliście uwagę na ps store jest promocja na japońszczyznę, można niezłe pozycję wyciągnąć za mniejszą kasę, ja np. skorzystałem z przeceny 208zł na 84zł za digimon story cyber sleuth. ps. jest gdzieś założony temat tej gry? Chętnie zaczerpnę informacji od kogoś kto już to ograł. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 Premiera w pazdzierniku na ps4 i vite, gameplayowo przypomina mi Valkyrie profile Cytuj
Gość Opublikowano 14 października 2016 Opublikowano 14 października 2016 Tyranny od Obsidian wychodzi 10 listopada. Jupi! Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 Nie chcę podwójnych postów w temacie pisać, więc napiszę tutaj: jeśli ktoś jest zainteresowany, to wyszło demko nowych Talesów na PSNie, dzisiaj powinno być też na PC. Cytuj
Suavek 4 813 Opublikowano 17 kwietnia 2017 Opublikowano 17 kwietnia 2017 http://store.steampowered.com/app/256460/ I am Setsuna się wszyscy podniecali długo przed premierą, bo "muh Chrono Trigger!", ale o tej gierce jakoś cisza. Nawet recenzji większych nigdzie nie znalazłem, choć już kilka dni po premierze. Zeboyd zrobił kilka krótkich, ale pomysłowych i zabawnych pseudo j-RPGów, zaś tym razem nowy projekt wygląda całkiem zacnie. Ktoś grał? 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 9 sierpnia 2017 Opublikowano 9 sierpnia 2017 Wiecie, ze wychodzi remaster serii .hack//G.U. na PS4? Dla mnie zakup obowiazkowy, te gry byly wspaniale. Fabula to czyste anime, wiec jak komus nie odpowiada taki styl to trudno. Chodzi o to, ze gracze uwiezieni sa w MMO i nie moga sie wylogowac. Problem pojawia sie w momencie kiedy kille w grze oznaczaja wpadniecie w spiaczke gracza. Glowny bohater wiaze sie z mala gildia zeby rozwiklac jakas tam zagadke, a pozniej nastepuje anime, ratowanie swiata itd. Gra jest dosyc powtarzalna, kazda z trzech serii ma bardzo podobna strukture. Eksploracja ogranicza sie do podrozy do jakiegos wybranego swiata i przemieszczanie sie pomiedzy podobnymi sobie platformami. Ogolnie nie wiem. Nie jest to chyba jakis super szpil, ale odczuwam straszna nostalgie. Muzyka jest naprawde swietna. https://youtu.be/RRrORQx3QDI?t=27s Wersja na PS4 ma miec dodatkowy epizod, ktory wprowadzi kilka nowosci. Poza tym ma byc zmiana mechaniki, zmiany w powtarzalnosci rozgrywki i jakies inne usprawnienia. Podsylam link do artykulu: http://www.dualshockers.com/hack-gu-last-recode-ps4-pc-release-date-new-episode/ Kto gral w pierwsza tetralogie w tym uniwersum (zaczyna sie chyba od .hack//Quarantine) tego przekonywac nie trzeba. .hack//G.U. to po prostu ewolucja w dobrym kierunku i udany sequel. 1 Cytuj
Strife 228 Opublikowano 10 sierpnia 2017 Opublikowano 10 sierpnia 2017 Ograłem wszystko co wyszło, więc sobie odpuszczę, gra była bardzo fajna, ale monotonia się wkradała dosyć szybko, a teraz z braku czasu odpuszczam wszystkie odgrzewane kotlety. Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 11 sierpnia 2017 Opublikowano 11 sierpnia 2017 'I am Setsuna 2'. Skąd takie info ? Chyba jestem jednym z niewielu który ograł 1 ... Giera za(pipi)iaszcza ale jak zwykle takie perełki sie nie sprzedają . Zdziwił bym się jak by 2 zrobili bo finansowo to pewnie mega klapa była(w dużej mierze przez dystrybucję cyfrowa której sam nie trawię) Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 19 sierpnia 2017 Opublikowano 19 sierpnia 2017 Mnie chodziło o to, że 'Lost Sphear' wygląda jak druga część 'I Am Setsuna'. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 19 sierpnia 2017 Opublikowano 19 sierpnia 2017 Wiecie, ze wychodzi remaster serii .hack//G.U. na PS4? Dla mnie zakup obowiazkowy, te gry byly wspaniale. Fabula to czyste anime, wiec jak komus nie odpowiada taki styl to trudno. Chodzi o to, ze gracze uwiezieni sa w MMO i nie moga sie wylogowac. Problem pojawia sie w momencie kiedy kille w grze oznaczaja wpadniecie w spiaczke gracza. Glowny bohater wiaze sie z mala gildia zeby rozwiklac jakas tam zagadke, a pozniej nastepuje anime, ratowanie swiata itd. Gra jest dosyc powtarzalna, kazda z trzech serii ma bardzo podobna strukture. Eksploracja ogranicza sie do podrozy do jakiegos wybranego swiata i przemieszczanie sie pomiedzy podobnymi sobie platformami. Ogolnie nie wiem. Nie jest to chyba jakis super szpil, ale odczuwam straszna nostalgie. Muzyka jest naprawde swietna. https://youtu.be/RRrORQx3QDI?t=27s Wersja na PS4 ma miec dodatkowy epizod, ktory wprowadzi kilka nowosci. Poza tym ma byc zmiana mechaniki, zmiany w powtarzalnosci rozgrywki i jakies inne usprawnienia. Podsylam link do artykulu: http://www.dualshockers.com/hack-gu-last-recode-ps4-pc-release-date-new-episode/ Kto gral w pierwsza tetralogie w tym uniwersum (zaczyna sie chyba od .hack//Quarantine) tego przekonywac nie trzeba. .hack//G.U. to po prostu ewolucja w dobrym kierunku i udany sequel. Dla mnie zakup obowiazkowy, ogladalem kiedys anime, zagrac w to zawsze chcialem, tylko generacje ps2 przespałem. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 25 sierpnia 2017 Opublikowano 25 sierpnia 2017 Remake 3D Secret Of Mana Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 A co powiecie o YS VIII ? Nigdy nie grałem w tą serię, obecnie jest demko na psn . Osobiście obejrzałem kilka recek i powiem że jestem kupiony :) Ofc nie nówka ale jakaś używeczka jak wpadnie w dobrej cenie to bierę . Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Sakiu w temacie secret of mana dał linka z poradnikiem "jak zacząć z serią". Dobry action rpg, do tego 60 klatek. Cytuj
estel 806 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 .hack//G.U. Last Recode wyladował w sklepie - 209 zł. Z jednej strony trochę dużo za gierki z PS2, z drugiej to są aż 4 gry w jednej. Ja na razie się wstrzymam, zobaczę czy będzie jakaś przecena na święta. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 20 listopada 2017 Opublikowano 20 listopada 2017 W dniu 19.08.2017 o 15:49, Masorz napisał: Mnie chodziło o to, że 'Lost Sphear' wygląda jak druga część 'I Am Setsuna'. Grałem w demko (na Switchu w 30 klatkach, błe) i to jest Setsuna 2, bez jaj, ten sam "silnik" i wszystko, zostawili nawet rzeczy, które wydawały się pasować najbardziej do tego śnieżnego klimatu, np. przedmioty pojawiające się jako "błyski" na ziemi. Najwięcej zmian jest w walce, która jest nieco bardziej skomplikowana i ma nieco więcej własnego stylu. Ogólnie to jest materiał na dobrą gierkę, zależy od tego, jaką dadzą treść. Ale po demku i relacji z grania w "Edge'u" jestem raczej zawiedziony niedostateczną ambicją jak na markę Square-Enix... Zwłaszcza biorąc pod uwagę ceny tych gier. Cytuj
Manifesto 24 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 Demo Lost Sphear ograłem na PS4 i gra prezentuje się ciekawie. Zaznaczam, że nie grałem w Setsunę (głównie z powodu braku wersji fizycznej, a cyfrowa jest za droga IMO) więc jest to mój pierwszy kontakt z grą od tych twórców. Eksploracja prezentuje si przyzwoicie, system walki bardzo dobrze - szczególnie podoba mi się motyw przełączania się na stosowne zbroje przypominające mechy. Jeśli fabuła "da radę" to kupię. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 2 marca 2018 Opublikowano 2 marca 2018 (edytowane) nuff said, byle nie mobile crap EDIT: Dobra, leży w sekcji gdzie piszą o grach na mobilki, hype level minus 100 https://app.famitsu.com/20180302_1250564/ Edytowane 2 marca 2018 przez sakiu Cytuj
Strife 228 Opublikowano 12 kwietnia 2018 Opublikowano 12 kwietnia 2018 Ciekawe co z tego wyjdzie? Cytuj
mario10 548 Opublikowano 7 listopada 2018 Opublikowano 7 listopada 2018 Tak trochę temat przygasł, a jest coś fajnego z jrpg co warto ograć? Jest Berseria, w którą teraz gram, później Dragon Quest a jest coś jeszcze wartego uwagi? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 listopada 2018 Opublikowano 7 listopada 2018 Godzinę temu, mario10 napisał: Tak trochę temat przygasł, a jest coś fajnego z jrpg co warto ograć? Jest Berseria, w którą teraz gram, później Dragon Quest a jest coś jeszcze wartego uwagi? Persona 5, Nier Automata (tutaj na granicy bo nie jest to klasyczny jrpg per se jeśli oczekujesz do niego taktycznych walk i drużny to tego tutaj nie znajdziesz) FF XV od biedy można sprawdzić, Xenoblade Chronicles 2 oraz Ni No Kuni 2 Cytuj
mario10 548 Opublikowano 7 listopada 2018 Opublikowano 7 listopada 2018 Persona dobre ma opinie natomiast muszę chyba spróbować bo po filmikach nie mogę się przekonać. Final fantasy uwielbiałem VII i VIII przeszedłem całe, niestety teraz jak przeglądam XV to chyba z duże zmiany dla mnie, tak zawsze jrpg utożsamiam z cuukierkową grafiką, a tu taki nowoczesny świat. XC 2 wyszedł chyba switcha tylko. Ale ten Ni No Ku Ni wygląda fajnie. Akurat z osób, które grają tylko ja lubię jrpg i tylko ja je kupuję, co za tym idzie nie mogę się z nikim powymieniać Berserie teraz ogrywam i bardzo mi się podoba, ale właśnie bym wrócił do turowego systemu walki. Cytuj
Manifesto 24 Opublikowano 7 listopada 2018 Opublikowano 7 listopada 2018 (edytowane) 4 godziny temu, mario10 napisał: Tak trochę temat przygasł, a jest coś fajnego z jrpg co warto ograć? Jest Berseria, w którą teraz gram, później Dragon Quest a jest coś jeszcze wartego uwagi? Lada dzień dotrze do mnie kolekcjonerskie wydanie Caligula Effect: Overdose. Oficjalnie wersja anglojęzyczna pojawić się ma w przyszłym roku (wydana przez NIS America), jednak Play-Asia zrobiła graczom niespodziankę i grę wypuściła już teraz, oczywiście przetłumaczoną na angielski (nie mam pojęcia czy to własne tłumaczenie, czy też to samo co NISa). Można zamówić standardową edycję, w każdym razie gra jest rimejkiem całkiem udanej gry z Vity, która przypomina nieco serię Persona. Jak co nieco pogram (nie prędko, zapewne zacznę za jakieś dwa tygodnie), to chętnie napisze z czym się to dokładnie je. Edit- z turówek wyszło również Metal Max: Xeno, oceny zbiera średnie, ale najlepiej sprawdzić samemu. Edytowane 7 listopada 2018 przez Manifesto Cytuj
mario10 548 Opublikowano 8 listopada 2018 Opublikowano 8 listopada 2018 Podziękował za sugestie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi