Skocz do zawartości

PSX not dead!

Kimari

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MGS jedynka jest bardziej skomplikowana, a gameplay bije na "glowe" ot choćby trójeczkę - litości ;-)

To samo dotyczy innych gier które podałeś, no może z wyjątkiem VS.

Zagadki np. Tomb Raiderów opierały się na prostym schemacie : znajdź klucz - otwórz drzwi, przesuń blok, naciśnij dźwignię, włącz przełącznik - a otworzą się następne drzwi- koniec poziomu.

Co do Soul Reavera to nie korzystałem z opisów (chyba tylko raz, bo tak nie wiedziałem co mam dalej zrobić;-)), generalnie samo bieganie Razielem i zwiedzanie tak mistrzowsko zaprojektowanego świata było baardzo przyjemne.

MGS1 nie bije pod względem skomplikowania MGS'a3, ale bije dużo gier z tej epoki, tzn. X360/PS3/Wii. I owszem na tej generacji znajdziesz dużo ciekawych i rozbudowanych produkcji, ale rynek zalała fala klonów CoD'a i całe mnóstwo niczym nie wyróżniających się FPSów. A zagadki w Tomb Raiderze, Resident Evil czy Silent Hill na pewno są bardziej skomplikowane i satysfakcjonujące niż w RE5, Dead Space czy nowy TR.

• Plusik 1
Opublikowano

Zgadzam się, można zauważyć w obrębie każdej generacji rozkwit różnych gatunków. Na SNESa królowały RPGi, PSX to np. zalew  bijatyk, N64- platformery i gry "dla młodszego odbiorcy", DC - to oczywiście arkade itd,itp. Na przestrzeni lat zmieniają się gusta i wiek graczy, co prowadzi do tego że zmieniają się oczekiwania względem gier.

• 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zgadzam się, można zauważyć w obrębie każdej generacji rozkwit różnych gatunków. Na SNESa królowały RPGi, PSX to np. zalew  bijatyk, N64- platformery i gry "dla młodszego odbiorcy", DC - to oczywiście arkade itd,itp. Na przestrzeni lat zmieniają się gusta i wiek graczy, co prowadzi do tego że zmieniają się oczekiwania względem gier.

Sorry że odświeżam ale nie moge na to patrzeć. Grałeś chociaż w silent hill? Widziałeś tam poziom zagadek? Nie przypominam sobie gry na obecne platformy o tak wysokim poziomie zagadek logicznych. Wszystkie są przewidywalne i rozwiąże je średnio ogarniety siedmiolatek.

Opublikowano

Dlatego kiedyś były w gazetach opisy i cheaty, dziś tego nie ma, bo gry są łatwe dla każdego (w Beyond nawet nie trzeba sterować w czasie pościgu na motorze). To wszystko już było walkowane setki razy. O tym przecież marzylismy grając na PSXie: żeby jak najwięcej ludzi grało, reklamy w tv, gadżety growe, polonizacje. Więcej osób gra = więcej niedzielnych graczy, tatusiów którzy grają w call of Duty albo fife.

Opublikowano

Też mam kilka gier kupionych w PSS, ale bardzo dużo tytułów nie ma. Dino Crisis 2 tylko w USS, Jackie Chan Stuntmaster nie ma w ogóle, to samo wpsomniane wyżej Hogs of War i o wiele więcej. A człowiek by sobie sprawił wersję cyfrowe za kilkanaście złociszy.

Opublikowano

Ehh, marzy mi się zakup PSX'a. Tyle lat temu sprzedałem swój egzemplarz, a teraz chętnie kupiłbym ponownie. Ale jakoś nie mogę upolować dogodnej sztuki na allegro ;(

Może skusisz się na jedną z moich sztuk :)

Opublikowano

Ja licytuje konsolke ładną, nieprzerobioną co ważne.

I crash team racing w bardzo dobrym stanie :)

Już sie nie moge doczekac jak przyjdzie, pamietam jak czekałem na swojego własnego psxa jakieś 16 lat temu od ciotki z niemiec. chyba 800zł wtedy kosztował. Piękne czasy

Opublikowano

Ja licytuje konsolke ładną, nieprzerobioną co ważne.

I crash team racing w bardzo dobrym stanie :)

Już sie nie moge doczekac jak przyjdzie, pamietam jak czekałem na swojego własnego psxa jakieś 16 lat temu od ciotki z niemiec. chyba 800zł wtedy kosztował. Piękne czasy

Wiem nawet która to aukcja :) , odpuszczam ją sobie więc daję Tobie wolną rękę :)

Opublikowano

Mój PSX (a raczej PS one) zdechło ładnych kilka lat temu,ale ostatnio u kumpla robiliśmy małe porządki i trafiliśmy na jego PSX-a gdzieś w piwnicy. Konsola była sprawna. A że miał do niej jeszcze dwa pady i ISS Pro Evolution(!!!!)-to zaczeliśmy ciąć w ISSa bez chwili wahania. Mimo upływu wielu lat gameplay tu nadal urywa tyłek i co najważniejsze-stare wspomnienia wróciły. : ) : ) :) 

Opublikowano

Ja gram do dzis:-) jestem jednym z tych freeakow ktory potrafi odpalic nes lub c64 i ciorac z bananem na pysku mimo iz obok stoi Xone i PS4;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Pamiętam, jak odpaliłem pierwszy raz szaraka. Moje życie zmieniło się na zawsze. Tomb Raider, Resident Evil, Crash Bandicoot... Rok 1996 był najlepszy - kupiłem PSX-a. I gram do tej pory, dzięki emulatorom, w każdej chwili magia wraca :)

Edytowane przez daking74
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zamiast emu lepszy wlasciwy sprzet tym bardziej ze jest do kupienia za grosze

Czy ja wiem, niektore tytuly jak sie czlowiek zna na configuracji epsxe nawet wygladaj fajnie z podbita do gory rozdzielczascia