Skocz do zawartości

PSX not dead!

Kimari

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...sprzedam i kupię inny model, a sejwy zapiszę sobie na memorce. Nic tam nie jest zabezpieczone przed kopiowaniem...

jeżeli chciałbyś być super precyzyjny:

jak masz save'a z np TimeSplitters 2 to powodzenia ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam, jestem czytelnikiem PSX Extreme od 1999 roku. Wasza gazeta jest super! Mam także jedno nurtujące mnie pytanie.
Jaką grę wybrać? Gran Turismo 1, czy Gran Turismo 2? W demówkę GT1 grywam na okrągło, a z tego co czytałem u konkurencji w PSM, GT2 ma dodatkowy tryb z jazdą po błotku:) no i więcej fur.
Która gra zrobi na mnie większe wrażenie i jest przystępniejsza? Myślałem o "jedynce", ale część druga posiada w sumie więcej bajerów. No właśnie, czy nie będzie jednak za skomplikowana? Gdzie jest bardziej arcade'owy model jazdy?
grzybiarz, lat 12

Edytowane przez grzybiarz
  • Plusik 3
Opublikowano (edytowane)

Który numer? Zaraz wyszukam w szafce :)

Nie, nie szukajcie, ja na serio się waham między kupnem GT1, a GT2 :)

A że pytam o takie starocia, to i trochę się wczułem w klimat.

Opublikowano

Wszystkiego jeszcze niestety nie masz... :) Brak Ci GT na PSP oraz wersji NTSC GT4... :P

A całość wygląda tak: 1 i 2. Od tamtego czasu wymieniłem jeszcze GT1 na wersję premierową oraz dokupiłem GT5 Prologue...

Ja również polecałbym zacząć od GT1, bo później w GT2 mając save'a z GT1 dostajesz coś w grze, tylko już nie pamiętam co...

Opublikowano

Jako jedna z chyba 2 gier na PS2 działa w rozdzielczości 1080i :) Drugą grą było chyba Tourist Trophy, czy jakoś tak...

A różnica w rozdzielczości jest znacząca... :) Co prawda całe menu działa w 480, ale już sama gra przełącza się na 1080i.

Opublikowano (edytowane)

A to nie wyszło na płytce tylko w Japonii? Zresztą zrobił się już trochę mały off-topic... :D

Tak ale sadze ze tytul warty uwagi do kazdej GT kolekcji, bo to można powiedzieć ze rarytas dzisiaj

a tak naprawdę Gran Turismo całość z całości? to tak wygląda http://www.assemblergames.com/forums/showthread.php?23021-edward_v12-s-GRAN-TURISMO-collection

Edytowane przez Labtec
  • Plusik 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ludziska i inni gracze, którzy grali niegdyś na PSXie. Zainspirowany filmikiem Lain, http://www.psxextreme.info/topic/82540-ciekawe-filmiki/page-362?do=findComment&comment=3331219, mam pomysł na mały, retro filmik na YT.
Zastanawiam się, jaka muza w intrze lepiej pasuje?
Ta z Wipeouta (1), czy ta z utworu eurodance, lat '90-tych 9 (2)?
[ciach, wycięto]

Opublikowano

Nie wiem czemu, ale jakoś to einz zwai polizai, kojarzy mi się z wakacjami lat '90tych. W sumie PSX też jest z tamtego okresu. Dobra, będzie muza z Wipeouta - Cold Storage, to może i YT się nie dowali do praw autorskich:)