Skocz do zawartości

PSX not dead!

Kimari

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kup tą chińszczyzne za 15 zł, bo i tak nie masz wyjścia :/ tylko musisz sprawdzić, rozkręcając, jaki masz tam numer dokładnie. Ja planuje do PS2 kiedyś kupić, bo mi nie bardzo verbatimy chce czytać, a sobie fajnala spolszczyłem i chciałem zobaczyć :(

Opublikowano

No ja tego psxa tylko oryginałami mecze, no to lipa jak nie ma innego wyjscia jak ta chinszczyzna bo ten wlasnie tez był chinski. Myslalem czy nie kupic moze jakiegos trupa psx ale ze sprawnym laserem. Bo te oryginalne lasery nawet po przejsciach chyba lepsze niz nowe chinskie

Opublikowano

No dlatego naopisałem, bo strasznie chu.jowy dylemat :/

Kupuj Chinola, mam u siebie bo wstawiłem do SCPH 5502 i działa bez zarzutu. Raz że tani około 30 zł jak znajdziesz do swojego modelu a dwa że nie szkoda jak się okaże szmelc, ja przynajmniej bym nie płakał po laserze ale dlatego że nie miałbym gdzie znaleźć zamiennika z oryginalnej i nie katowanej PSX

Opublikowano

No chu.j w sumie chyba nie mam wyjscia. Kupie ze dwa te chinole, na wszelki wypadek :D Bo jednak konsola stoi dla sentymentu ale w ctr , medievil czy crash 3 raz na rok popykac wypada :)

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

A co to dokładnie jest?* Widzę w zakładce 'kompatybilność' coś nie bardzo to działa.

* - ok już widzę: "SIO is simply a cartridge that plugs into your PlayStation 1's Parallel I/O Port (PIO).". Myślałem, że to jakoś działa bez konsoli:)

Edytowane przez grzybiarz
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio odkurzyłem szaraka, ale jakoś tak lipa grać bez memorki, bo co za frajda z gry, gdy po każdym odpaleniu musisz grać od nowa. Na szczęście dzisiaj dotarła do mnie przesyłka z kartą pamięci i pierwszą grą którą odpaliłem był Darkstone. Ta gra wciąż tak samo przyciąga mnie do PSXa jak mało która. Mimo upływu lat i ogrania kilku nowszych platform, po odpaleniu Darkstone jakbym cofnął się w czasie i serio mnie ta gra wciągnęła :3

Opublikowano

W Darkstone gralem niedawno na komorce. Swietna gra mimo uplywu czasu, chociaz klimat mniej mroczny niz Diablo 1. Chetnie bym pogral w druga czesc jakby powstala bo w tym temacie jest posucha na ps3:/ Pamietwm ten bol jak zobaczylem ze gra zabiera 6blokow. Masakra.

Opublikowano

Fakt, patrząc z perspektywy tamtych lat to te 6 bloków było niczym dzisiejsze 40gb patche do gier :P Nie mniej jednak myślę, że warto poświęcić tyle miejsca na memorce, bo gra ma dość ciekawy gameplay i w porównaniu do pierwszego Diablo nie jest tak "powolna". Diablo też lubię, a drugą część to ubóstwiam, lecz w pierwszej części zawsze irytowało mnie tempo poruszania się postaci i fakt, że pokonani przeciwnicy nigdy się już nie odradzali.

Opublikowano

A ja w końcu, dzięki amerykańskiej wersji PS Store, dorwałem Harvest Moon: Back to Nature. Tyle lat marzyłem aby w to zagrać i nie zawiodłem się- najlepszy Harvest Moon ever. To niesamowite że gra o sadzeniu ogórków i dojeniu krów może być tak wciągająca.

Opublikowano

Widziałem ją kiedyś w lokalnym sklepie z grami, wyglądała nieźle a cenili sobie tylko 20zł :O Żałuję, że wtedy nie kupiłem, bo potem sklep zlikwidowali i nie wiem co było dalej z tą grą...

Swoją drogą znalazłem lokalny sklepik konsolowy, gdzie o dziwo mają masę gier na PSXa. Szkoda, że większość to crapy...

• 5 tygodni później...
Opublikowano (edytowane)

Edycja

Wczesne gry na PSX były wydawane w dużych pudełkach bez hologramu, dopiero po jakimś czasie pojawiły się gry w mniejszych pudełkach tych bardziej znanych już z hologramem więc czy to jest oryginalne pudełko?  Może być.  

Edytowane przez u55r
Opublikowano

Polecam ograc Hard Edge jesli ktos szuka czegos w ujeciu residentopodobnym. Takiego popisu dretwych tekstow, plastikowych postaci to trudno szukac XD gierke ogralem dawno temu ale wryla sie w beret. Dobry tytul jesli wezmie sie go na beke :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Siostrzeniec pochwalił się, że kupił od kumpla Spyro Year of the Dragon i wiedząc, że chłopak raczej sam gier nie kupuje jeno je dostaje, zapytałem ile dał za szpila. Okazało się, że zapłacił 5zeta za grę w bdb stanie XD węsząc dobrą okazję zapytałem czy kumpel ma jeszcze jakieś gierki to może bym kupił od niego, ale niestety nic już nie ma. Pograłem sobie trochę i... :banderas: Zawsze wolałem Crasha od Spyro (mimo że w demko grałem jak gupi), ale jak zacząłem biegać smokiem to ciężko było się oderwać. Ten odgłos zbieranych klejnotów, ten sprint i danie komuś z byka, sam miód.

• Plusik 3