grzybiarz 10 289 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 (edytowane) @nieobchodzimnieto Na Androidzie już nie siedzę, ale mam swój stary tekst... z wersji z 2014 roku... Cytat ePSXe Emulator ma bardzo proste menu konfiguracji, ale jeżeli chcesz mieć wypasioną grafę, trzeba się ciut natrudzić. W pierwszej kolejności pobierz plugin Open GL: wejdź w "Preferences/Video Render" i wybierz "OpenGL Plugin". Niżej w GPU Plugin, powinien Ci się automatycznie pobrać pliczek, wskaż ścieżkę i gotowe. Kolejnym krokiem jest wskazanie pliku z BIOSem konsoli. Ten pobierz w linku poniżej, najlepiej wrzuć go do folderu z obrazami gier, by nie robić sobie syfu. Po wyjściu z opcji, możemy odpalić grę, emulator skanuje kartę pamięci i pamięć wewnętrzną w poszukiwaniu plików iso/cue. Ma fajną przeglądarkę, która dodatkowo pobiera okładki. Odpaliłeś grę w trybie OpenGL? Chodzi wolno? Wciśnij przycisk/ekran, by odpalić menu podręczne (z quick save'ami, cheatami i innymi), wybierz "...", by odpalić menu pluginu graficznego. Pierwsza ikonka FS - Frameskip, pośpieszy granie, ale kosztem gubienia klatek. Objaśnienie reszty ikon, znajdziesz na stronie twórców (poniżej). W Crashu 3, grało się lepiej bez włączenia opcji FS, ale w większość gier dostaje dopalacz. Gry klatkują? Zawsze możesz to zmienić, wybierając tryb "Hardware", lub "Software" w zakładce "Video Render". Podsumowując, to świetny emulator, prosta konfiguracja, wysoka kompatybilność, niezłe wsparcie developera (nawet ich strona działa i jest całkiem niezłym poradnikiem w przeciwieństwie do FPse, która leży i kwiczy). Można grać nawet we dwóch na jednym telefonie/tablecie (podzielony ekran w grach, które nie posiadają domyślnie tej opcji). Nawet się nie zastanawiaj, tylko wchodź do sklepiku Google i zrób ten zakup za 12 zeta. Trzeba wesprzeć twórców za te wszystkie lata:). Polecam bardziej niż FPse, chociaż najlepiej posiadać oba programy. pewnie już nieaktualne, wydaje mi się że dziś domyslnie masz pobrane open gl. Edytowane 10 Grudnia 2019 przez grzybiarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Ile, wg Was, jest dziś warta nowa konsola PSX, produkcja 1999, kartonik, dualschock, folie? Przypadkowo natrafiłem, ktoś na Allegro krzyczy sobie 2k i zastanawiam się, ile naprawdę jest to dziś warte. https://allegro.pl/oferta/playstation-1-ps1-psx-scph-9002-b-nowa-8476915262 Edytowane 8 Stycznia 2020 przez krupek Cytuj Odnośnik do komentarza
Zdunek 1 121 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Myślę, że wartość w Polsce to 1 200zł(tak aby spokojnie pogonić), ale przy dobrej promocji może i ta wersja polecieć. Generalnie nie ma u nas jeszcze dobrze wykształconego rynku staroci jak na zachodzie, część moich znajomych którzy zajmowali się odsprzedażą starych sprzętów RTV/ moto większość wysyłali na zachód, ale kto wie... może ten sam zestaw za 10 lat będzie kosztować 5 000zł(inflacja też robi swoje)? Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Nie mam słów . Gdybym chciał to sprzedać to maksymalnie za 700 zł. Ale gdybym chciał szukać frajera to sky is the limit. Cytuj Odnośnik do komentarza
hitor 18 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Skąd oni takie konsole biorą? Jak zbierałem różne retro konsole i gry to nawet z lumpa lepiej wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 864 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Wygląda na to ,że ze śmietnika. Sam przywiozłem kiedyś z Grecji w 2008 roku Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Ja myśle ze nawet trochę je celowo usyfią by lepiej pokazać efekt „przed/po”. Cytuj Odnośnik do komentarza
hitor 18 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 (edytowane) Ludzie za granicą mają coś takiego jak garażowe wyprzedaże. Kiedy nastolatek wyprowadza się na studia to przeważnie jego zabawki trafiają do kartonów do garażu. Potem po latach trafiają na wyprzedaż. I za 1$ można kupić takie sprzęty. 4 złote kuwa za psx'a potem trochę cierpliwości, pracy, benzyny, cyny i BAM! nówka sztuka i stówka $ na ebay. Pristin kondyszyn panie. I to mi imponuje Edytowane 15 Czerwca 2020 przez u55r Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 My na takie skarby mamy pawlacze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 1 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 W dniu 15.06.2020 o 17:40, u55r napisał: Ludzie za granicą mają coś takiego jak garażowe wyprzedaże. Kiedy nastolatek wyprowadza się na studia to przeważnie jego zabawki trafiają do kartonów do garażu. Potem po latach trafiają na wyprzedaż. I za 1$ można kupić takie sprzęty. 4 złote kuwa za psx'a potem trochę cierpliwości, pracy, benzyny, cyny i BAM! nówka sztuka i stówka $ na ebay. Pristin kondyszyn panie. I to mi imponuje U nas jest ten "problem", że sprzedając takie śmieci i tak każdy zaczyna gmerać na olx albo w innych miejscach i porównywać ceny. Potem se pomyśli "kurła panie, to plejstejszyn to przecież spokojnie 200 zł z kompletem kabli kosztuje" i pogadane. Co oczywiście jest uczciwe, mamy wolny rynek i może sobie za nią żądać nawet tysiaka, no ale chodzi o samą mentalność, gdzie hamburger ma w dupie wzbogacenie się, chce po prostu uprzątnąć piwnicę xd. No ale to też kwestia poziomu bogactwa narodu. Dlatego też u nas raczej nie ma takiej tradycji wyprzedaży (a sprzęty i giereczki retro przeżywają od paru lat boom i już niemal każdy wie, że to może być coś warte, co prowadzi czasem do absurdalnych cen). Oczywiście sam też bym tak robił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 (edytowane) dużo godzin spędziłem z jednym Net Yaroze tytułem, Total Soccer (Net Yaroze Soccer) co był dodany do UK PS magazynu demo dysku nr.42 (dysk tez ma demo Metal Gear Solid, Cool Boarders, Max Power Racing, S.C.A.R.S., V2000 i Devil Dice, wiec płyta naprawdę sztos! i świetnie została w pamięci mając PS1 bez przeróbek ) dziś w kolekcji mam gołą Net Yaroze konsole Edytowane 22 Grudnia 2021 przez Labtec 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 coś foto nie działa, albo za dużo mam blockerów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 6 hours ago, grzybiarz said: coś foto nie działa, albo za dużo mam blockerów. poprawilem jak cos Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 a właśnie nie rozumiałem co za „gola” czy z total soccer jakiś gol:) kurla, a to czyli odpala gry z różnych regionów plus piraty? Ile dałeś i gdzie wyrwales @Labtec Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Gołą nie gola. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 31 minutes ago, grzybiarz said: kurla, a to czyli odpala gry z różnych regionów plus piraty? Ile dałeś i gdzie wyrwales @Labtec wszystkie regiony tak, ale Net Yaroze nie odpala piratów, niebieskie dev kity tylko wyrwałem z Japonii kilka lat temu za grosze 17 minutes ago, Luqat said: Gołą nie gola. tak sorrki, brak polskiej klawiatury czasami syf robi z wyrazów ( a spell checker nie widzi błędu) Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 864 Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Chciałbym kupić swojego pierwszego szaraka. Rozumiem ,że PSone to najlepszy wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Jeżeli nie będziesz używał przystawki do filmów czy gameshark, to tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Zastanawiam się dlaczego? Ja z sentymentu wybrałbym SCPH 5502, Widziałem kiedyś PSone u znajomego i niczym mi nie zaimponował. Wyglądał jak taka Chińska wersja Polystation. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 013 Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Tylko klasyczny szarak, PSOne to kiepski substytut, miałem przez chwilę, pomiędzy szarakami i wolę oryginalną wersję konsoli. Czuć magię i pieprz Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 864 Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Dobra grzybi masz szczęście ,że wczoraj nie kliknąłem kup teraz. A tak serio psone jako ostatnia rewizja nie jest najbardziej dopracowana? Najbardziej żywotny laser itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi