lysy0800 5 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 W dniu 9.05.2022 o 22:04, Soyokaze napisał: Czy to tak ciężko zrozumieć? Czy mam jedno zdanie rozpisywać się do elaboratu? Krótkie pytanie, na czym mam ograć oryginały z płyt x PSX? Byś się domyślał mówiąc wam o odtwarzaczu i ISO, że jedynie co mam to komputer a nie oryginalny pleyak. Że mam wkładać do buczące DVD w kompie, gdzie emulator lepiej współpracuje z wersją ISO niż z płyt. Tak ciężko to zrozumieć? Czy mam pisać 500 słów i 100 zdań? Naprawdę ale CHŁOPY to mają problem z czytaniem i wyłapywaniem kontekstu. Wszystko musi być u nich 0-1 Cześć Sorry, że po takim czasie, ale tchnęło mnie ostatnie zdanie w Twojej wypowiedzi (o chłopach) oraz zaimki osobowe- sugerujące, że mamy do czynienia z kobietą. Ale już w innym miejscu piszesz w formie męskiej: W dniu 8.08.2022 o 14:51, Soyokaze napisał: Z racji, że nie miałem ps2 ani ps3 i oryginału nie grałem (trochę emulacja 1). To sama formuła w tamtych czasach była dobra dla nielicznych i to w przedziale 13-20+ Te walki, siekanie itd. Ja od dobrych lat wyrosłem z tego typu gier. Bardziej mnie irytują niz bawią. Ktoś marudzi, że to nie stara formuła. Serio? Mając tyle lat co teraz, dziś, ja bym takiego GoW sprzedał po pierwszym uruchomieniu. Dobrze, że zmienili, bo chociaż doszedłem do poziomu Bossa Ciemnego Elfa. Grając na Normal, chyba podejść miałem 3 albo 4. Ubiłem dziada wręcz na oparach paska Kratosa. Ale serio. Ja nie jestem w te klocki. Wręcz dla mnie sukcesem jest, że go ubiłem, a nie że zaszpanowałem z minimalnym Dmg. Ja się szybciej irytuję i denerwuję przy tego typu rozgrywce. Wolę fabułę singleplayer, niż naćkane z "napi**niem się| co sekunda. Widać osoby po 30 maja inne wymagania, niż gdy grało się za dzieciaka. Kupiłem jako klasyk, po 3 dyszki coś było, to czemu nie. Do kwoty coś 2 stówek i tyle. Fabuła i relacja syna z ojcem fajna, widoki fajne, maszkary rozwalanie te typowe ookk... ale bosowie.... Brak mi nerw. Mam wątpliwości czy się skuszę na Platynę Jak mam jeszcze te Valkyrie ubijać No są różne gatunki dla różnych graczy. Starzeje się... Skoro wolę gry samochodzące Proponuję wizytę u specjalisty. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Zamówiłem se protektory do gier od Invisible Black (są na allegro i online). I właśnie wkładam w gierki, patrzę a Tekkena 3 mam z polskiego wydania, z polską instrukcją "Siły Zbrojne Tekkena" "Wspaniałe obrazy o wysokiej rozdzielczości" Żaluję że swoją pierwszą grę, jaką dostałem - Porsche Challenge, sprzedałem jednej typiarce za 20 zł, kiedyś pytałem, a ona dała kuzynowi i już nie do odzyskania. A też polskie wydanie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. grzybiarz 10 289 Opublikowano 27 Września 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 zrzuciłem listę gier goty z 1999 roku, według gazetki psx extreme: wiem, że gdzieś tu na forum wrzucałem wcześniejsze, ale to chyba jakieśstarsze wersje, a mam na kanale roczniki: '97, '98, '99, '00 Pewnie zrobię kolejne, by w parę chwil skakać po nostalgicznych latach szablon wygląda tak: 10 sekund gameplaya, na końcu danego gatunku jest najlepsza gra z tegoż gatunku (oznaczyłem "extra gierka"), a na końcu filmu gra roku. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 To dziś. 27 lat temu w Europie miała miejsce chwila, która zmieniła branżę na zawsze. Ja byłem w 7 klasie sp, grałem na Amisi 500 w Swos z kumplami z klasy, a premierę miała jedna z najlepszych konsol w historii, która dała początek niezapomnianym seriom. Panie i panowie. Na starym kontynencie pojawiło się PlayStation. I zaczęła się magia, która trwa i niech trwa. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 https://www.pricecharting.com/game/pal-playstation/cindy's-fashion-world czemu ta gra jest taka droga? @ping może Ty będziesz wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 55 minut temu, grzybiarz napisał: https://www.pricecharting.com/game/pal-playstation/cindy's-fashion-world czemu ta gra jest taka droga? @ping może Ty będziesz wiedział Nikt tego śmiecia nie kupował i się obudzili kolekcjonerzy, pompując sztucznie cenę, bo jest niska podaż. Tak jest z masą syfków. Kupowanie tego poza standardowym 'bo mogę' nie jest umotywowane niczym konkretnym. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 A tak właśnie czytam że np. Silent Hill zdrożał strasznie, bo działa na PS2 i PS3... Więc ci co mają trójkę (hi Mejm), to zawyżają kwoty i teraz gra chodzi po 600 zeta --- Ciekawostka... w 2001 był zamach na WTC i w tamtym okresie wyszedł np. Sypgon Filter 3, a potem musieli wycofać nakład i zmienić to i owo. No i wyszedł także Spider-Man, a tu różnice, między wersjami: np. jak był na filmie FMV widok na dwie wieże to ściemnili ekran, a dźwięk został... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 27 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 co tam pozmieniali w tym Syphon Filter 3 bo nie znam tego Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 27 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Chyba tylko usunęli okładkę z flaga USA i wycofali ten nakład. Wiec dzisiaj wersja z flaga kosztuje sporo. Czy w gameplayu coś zmieniono? Nie kojarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 27 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Była okładka z budynkiem federalnym i flagą usa Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Echo Night - przygodówka od twórców Dark Soulsów: mocne 6/10 w PSX Extreme A wklejam, bo tego tytułu nie znałem. Niektóre zyskują na wartości i tak pewnie jest tutaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mari4n 399 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Grałem w to kiedyś chwilę na emulatorze dla sprawdzenia co to za gierka. Pewnie któregoś razu przyczepię się na dłużej, tylko najpierw kupka wstydu musi się zmniejszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Dla mnie najlepszy tytuł From Software, ale to tylko (aż) moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2023 Niby człowiek poluje na retro (znaczy ja już nie), ale jak widzę takie podróby to się zastanawiam, czy to co mam w kolekcji jest legitne: https://www.etsy.com/pl/listing/1180944721/playstation-ps1-replacement-inlay-covers?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=ps1&ref=sr_gallery-1-27&organic_search_click=1&variation0=2493703257 gość robi wkładki z gier... --- a tu pudełko zamiennik: https://www.etsy.com/pl/listing/1366751580/ps1-box-bardzo-dobra-jako-ps1-box?click_key=afd2f58024382ef7db5ee6c3fa1b8e2bd4acf6d5%3A1366751580&click_sum=2125f2d2&ref=internal_similar_listing_bot-1&frs=1&listing_id=1366751580&listing_slug=ps1-box-bardzo-dobra-jako-ps1-box Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 856 Opublikowano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2023 Od kiedy zbieram retro są podróbki. Pierwsze widziałem już w 2008 i podrabianie gier na Neo Geo AES. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mari4n 399 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Ten karton od PSX łatwo by było rozpoznać, bo z cieńszej tektury jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 @kanabis obczaj, wypalasz takiego Verbatimka i masz Harvest Moona po polsku: https://strefapsx.pl/nareszcie-mozemy-zagrac-w-harvest-moon-back-to-nature-po-polsku/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 417 Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Spoczko. Ja mam oryginał na szafce Kiedys sam probowalem robic spolszczenie ale za duzo roboty. Ale np w medievilu zrobilem caly tekst w pl. Ale to jeszcze w szkole sredniej, berion mi tutaj podpowiadal i program polecił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Wyszło fanowskie tłumaczenie Ace Combat 3, trzeba bedzie wrzucic na chinskiego gameboya. https://loadwordteam.com/projects/ace-combat-3-electrosphere-a-complete-fan-translation/ Gdyby ktoś się zastanawiał po co angielski patch do gry która wyszła na zachodzie, to japońska wersja ma 52 misje, 4 zakonczenia, 4 frakcje do wyboru i cutscenki anime pomiedzy misjami. Wersja która my dostalismy została mocno pocięta i ma tylko 36 misji i wszystko co wyzej wyjebane. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 opis do harvest moon jakby ktoś szukał: https://web.archive.org/web/20080119231820fw_/http://www.psxdev-pl.yoyo.pl/index.php?id=psx/solutions/harvestmoon ta stronka dobra, szkoda że już nie istnieje 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Fajny klimat miały stronki z tamtych lat - wracają wspomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Postal 630 Opublikowano 31 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 Ale mi przypomniałeś teraz fajne czasy jak regularnie przeglądałem tę stronę. Tam właśnie na forum poznałem między innymi @Berion 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi