Bodzio_PSX 14 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Nie myślałem że aż tak. A jakieś pomysły żeby ją trochę wybielić? Na razie odmięka w wodzie z mydłem ale nie sądzę żeby coś to dało. Najwyżej poszukam innej zaślepki Dobra pora roku na wybielanie http://strefapsx.pl/jak-poradzic-sobie-z-pozolkla-obudowa/Powinieneś bez problemu przywrócić jej naturalny kolor. Cytuj
kanabis 22 645 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Izopropanol tez ładnie sciąga wszystkie syfy. Kolor tez moze poprawic. Cytuj
Labtec 3 668 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Gościowi ściemniała ta zaślepka. Nie było różnych odcieni konsol, chyba że PSX - a PS One. To tylko plastik, byś Ty widział, jak mi stare, białe klocki Lego zżółkły No wyszla jeszcze "biala" PSX konsola, http://born-to-be-wild.jogger.pl/2013/01/07/sony-playstation-scph-5903-videocd/ ale to rarytas Cytuj
kanabis 22 645 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Wczoraj ponapier.dalałem w nightmare creatures. ten poziom trudnosci na hard Oczywiscie do wyboru tylko easy albo hard. Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Pierwsza część NC to prawdziwa perła. Mnóstwo zróżnicowanych creatures do ubicia i pamiętny szlag z obrotem ściągający głowę zombie od sztycha. Sam miód. Cytuj
Tankietka 25 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Gram sobie w Tomb Raider 1. Jakie to jest kurna dobre!!! Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 (edytowane) Ja tombika pierwszego skończyłem dopiero trzy lata temu, ale ten design leveli i wyobcowanie głównej bohaterki robią nawet dziś - dzieło artysty (w tym przypadku Tobiego Garda). Edytowane 16 kwietnia 2016 przez ciwa22 1 Cytuj
Mendrek 569 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Pierwsza część NC to prawdziwa perła. Mnóstwo zróżnicowanych creatures do ubicia i pamiętny szlag z obrotem ściągający głowę zombie od sztycha. Sam miód. I ten ukryty boss który nękał nas przez całą grę. "Sterowanie" czy jakoś tak mu było Ale klimacik był wspaniały, zwłaszcza odgłosy przeciwników, nawet do dziś pamiętam. Ech, muszę znowu sobie pogrzebać na Allegro i sobie coś sprawić, ale niektóre ceny to skandal. Szkoda że Sony olewa cyfrówki z PSX-a już w Europie. W US coś od czasu do czasu nawet wychodzi, a o Japonii nie wspomnę... Cytuj
Tankietka 25 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 (edytowane) Tak, klimat osamotnienia nie do podrobienia. Sekcje zręcznościowe razem z budową plansz do tego przeznaczonych również. Trzeba kombinować i dużo się rozglądać. Bomba. Mnie się sterowanie bardzo podoba, "skillowe" z pewną dozą bezwładności, a nie 100% gładziutko-prostackie jak w dzisiejszej każdej produkcji. Trzeba się uczyć poruszania co ja przyjmuję z otwartymi rękami. Każda idealnie wykonana akrobacja cieszy podwójnie. Z czasem, jak masz smykałkę, można już latać jak z autopilotem. Przypomnijcie, dlaczego trochę pociśnięto TRII ? Skończyła się tam atmosfera odosobnienia , zapomnianych grobowców na rzecz walki z ludźmi i biegania po bardziej współczesnych miasteczkach ? Dobrze pamiętam ? Edytowane 16 kwietnia 2016 przez Tankietka Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 (edytowane) Ja nigdy nie narzekam na sterowanie w starych grach i chyba podzielam twoje zdanie, Tankietka - po prostu nie jest takie prostackie jak dzisiaj, albo po prostu lubię "angażujący" sposób prowadzenia postaci. TR2 nigdy nie skończyłem, ale gra w porównaniu z pierwowzorem jest czymś połowicznie dobrym, że tak powiem. Połowa leveli to stary Tomb, druga połowa to walki z ludźmi i slaby design (trzy etapy we wraku statku prawie mnie uspały). Nic dziwnego zresztą, bo seria poszła w pierwszej kolejności w cycki a Tobiego wywalili, bo on cycków nie lubi. Moim zdaniem mimo wszystko warto zagrać (chociażby dla wspaniałego pierwszego levelu) i sam planuję skończyć kiedyś tę produkcję. Edytowane 17 kwietnia 2016 przez ciwa22 Cytuj
kanabis 22 645 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Nie no sterowanie i praca kamery troche mogłoby byc lepsze nie oszukujmy sie. troche glupio tracic cale zycie zle skaczac przez kamere. Ale to gry prawie sprzed 20 lat wiec nie ma sie co czepiac tez. Klimat w NC miazdzy. Uwielbiam takie gry. Nutka okultyzmu, czysty horror. Malo teraz takich gier wychodzi, strasznie malo. Swietny tytuł. Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Racja, Kanabis. Pisząc o sterowaniu miałem na myśli tomb raidery i walkę w NC. Elementy platformowe (z racji sterowania) w NC to była masakra - fakt. Cytuj
kanabis 22 645 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Cos ostatnio bardziej mi sie podobaja gry sprzed 20 lat prawie. Giercam w nightmare creatures dalej, niezły survival jak pod koniec masz ostatnie zycie nie wiesz co cie czeka w rundzie a jak zginiesz to wszystko od poczatku, gorzej niz w dark souls xD No i wczoraj kupilem toy story 2. Kurde jak mi brakuje takich przyjemnych platformowek. Polecacie cos oprocz spyro, crash, croc, rayman, gex? Te disneyowskie ponoc nie byly zle typu in bugs life czy monsters inc co? Cytuj
Emtebe 2 575 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Klonoa W demo zagrywam się po dziś dzień, czas w końcu kupić full wersję. Jeszcze 40 Winks polecam. Cytuj
kanabis 22 645 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Opublikowano 22 kwietnia 2016 A no gralem w 40 winks. Oczywiscie mam tez na mysli gry ktore idzie zdobyc oryginalne Cytuj
Emtebe 2 575 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Opublikowano 22 kwietnia 2016 (edytowane) Klonoa za ponad 300 zł na allegro Jeszcze "Rascal" od Psygnosis możesz sprawdzić i Rosco McQueen, gdzie gasimy pożary. Wciągające A z "bardziej zaawansowanych" polecam serdecznie SZTOS w postaci O.D.T. Edytowane 22 kwietnia 2016 przez Emtebe Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Opublikowano 22 kwietnia 2016 A no gralem w 40 winks. Oczywiscie mam tez na mysli gry ktore idzie zdobyc oryginalne Gralem kiedys w Tarzana i oprocz ladnej grafy i muzy poziomy tez byly ok. Cytuj
kanabis 22 645 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Opublikowano 22 kwietnia 2016 O wlasnie tarzan byl spoks, mam jeszcze chęc na Herculesa jeszcze chyba bylo Tomba czy Tombi tez chyba nie bylo zle. Cytuj
Pupcio 18 652 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Tomba 2 a tarzana mam, więc jakbyś chciał kabi to Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 kwietnia 2016 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Rascal jest słaby. Kanabis Hercules jest świetny, Ape Escape grałeś? Sheep Dog'n'Wolf? Pierwszy Croc? Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Zawsze mnie ciekawiło to O.D.T. Za czasów świetności PSXa nie miałem okazji sprawdzić, aż chyba się zaopatrzę. Cytuj
Tankietka 25 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Opublikowano 22 kwietnia 2016 (edytowane) Ja w Tomb Raider złapałem zadyszkę. Jestem w Egipcie i kapkę zaczęło mi się nudzić. Musza się ogarnąć. Edytowane 22 kwietnia 2016 przez Tankietka Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Rascal jest słaby. Kanabis Hercules jest świetny, Ape Escape grałeś? Sheep Dog'n'Wolf? Pierwszy Croc? Jedna z najfajniejszych, najbardziej jajcarskich gierek na psx, a już na pewno najlepsza na licencji Looney Tunes. Do dziś pamiętam, jakie zagwozdki miałem przy przechodzeniu niektórych poziomów. Tragedia, że nie ma tego na PSNie. 1 Cytuj
Pupcio 18 652 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Bugs bunny lost in time też był super, w sumie to nadal jest bo ogrywałem niedawno. 2 Cytuj
Tankietka 25 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Opublikowano 22 kwietnia 2016 No " lost in time" muszę ograć, bardzo miło wspominam po demku, chociaż średnie noty ma przeciętne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi