czapa 651 Opublikowano 10 maja 2016 Opublikowano 10 maja 2016 Pod gałka jak zajrzysz to albo z jednej albo z drugiej strony są takie wgłębienia. Jak spojrzysz to zobaczysz o co mi chodzi Cytuj
Lukas_AT 1 183 Opublikowano 11 maja 2016 Opublikowano 11 maja 2016 Właśnie zakupiłem Crash Team Racing. Gra od razu mnie wciągnęła na amen. Remake takiej gry w stylu Ratcheta by pozamiatal. Do tego online i byłbym w 7 niebie. Mam słabość do kartów. Toy Story Racer kiedyś ukończyłem dwa razy. Lego Racer to samo. I coś czuję, że niedługo uderze w Smurf Racer. 2 Cytuj
kanabis 22 446 Opublikowano 11 maja 2016 Opublikowano 11 maja 2016 CTR jest niesmiertelny, z rok temu na 101% zaliczyłem Remake kazdego crasha w tylu ratcheta by pozamiatał. A takie 3in1, remake 3 crashy na jednym blurayu. O matulo. 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 11 maja 2016 Opublikowano 11 maja 2016 Ja dziś nie mogę zebrać tych różowych kryształów na czas 1 Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 11 maja 2016 Opublikowano 11 maja 2016 (edytowane) A ja sobie właśnie ogrywam Kula World. Grę mam też w wersji pudełkowej, ale nudzę się w pracy i gram sobie na VICIE. Kapitalny tytuł a niektóre levele potrafią mocno dać w kość . PS: Pamiętam, że kiedyś masakrowałem ten tytuł z demo discu Były chyba 2-3 levele a spędziłem przy nich więcej czasu niż przy większości dzisiejszych gier Edytowane 11 maja 2016 przez Graczdari Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 14 maja 2016 Opublikowano 14 maja 2016 Demo było zwodnicze. Miała być przyjemna gra o skaczącej piłce plażowej, a pełniak to gwałcąca mózg gra logiczna Ja męczę Jet Rider 2. Klimat mega, ale kurcze trudne to. Kusi mnie Critical Depth Cytuj
czapa 651 Opublikowano 25 maja 2016 Opublikowano 25 maja 2016 Kupiłem po taniości psone. Niby miała być sprawna, ale jest problem z wczytaniem płyty. To znaczy trzeba kilka razy resetować zanim załapie. O dziwo jak załapie to potem ładnie wszystko czyta. Czy to oznaka padającego lasera? A może coś z chipem? Cytuj
Plugawy 3 680 Opublikowano 25 maja 2016 Opublikowano 25 maja 2016 Z chipem? Nawet jeśli grasz na piratach to nie wina chipa a lasera który zdycha. Cytuj
czapa 651 Opublikowano 25 maja 2016 Opublikowano 25 maja 2016 Tylko że jak się włączy i mam wrażenie że rozgrzeje to wtedy wszytko działa ok. Tylko co jak laser jest zimny to nie odpala? Myślałem że może jakiś zimny lut i dlatego chip nie łapie jak jest zimny. Oryginał mam w innym mieszkaniu więc ciężko mi sprawdzić... Cytuj
selen77 0 Opublikowano 25 maja 2016 Opublikowano 25 maja 2016 Tylko że jak się włączy i mam wrażenie że rozgrzeje to wtedy wszytko działa ok. Tylko co jak laser jest zimny to nie odpala? Myślałem że może jakiś zimny lut i dlatego chip nie łapie jak jest zimny. Oryginał mam w innym mieszkaniu więc ciężko mi sprawdzić... Witam. Sprawdz czy klapkę dobrze dociskasz. Ja mam ten sam problem z PSone i PS2 laser mi mieli i gry się wieszają jak nie docisnę dobrze klapki. Cytuj
czapa 651 Opublikowano 26 maja 2016 Opublikowano 26 maja 2016 Laser oraz klapaka na sto procent działają w porządku bo właśnie sprawdzałem. To coś z chipem... Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 16 lipca 2016 Opublikowano 16 lipca 2016 (edytowane) http://strefapsx.pl/playstation-scph-7002-dual-shock/ Miałem ten model!!! ;( NA pudełku widnieje Tokio Japan, a nie made in china, jak dziś. A potem zdziwieni, że YLOD się pojawiał w ps3:) Edytowane 16 lipca 2016 przez grzybiarz Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 16 lipca 2016 Opublikowano 16 lipca 2016 No się zaczeło przeglądanie Allegro: http://allegro.pl/konsola-ps1-komplet-stan-kolekcjonerski-gwarancja-i6269207184.html#thumb/2 ciekawy kąsek. Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 23 lipca 2016 Opublikowano 23 lipca 2016 Ostatnio ogrywam Jet Ridera 2 znowu. Kurcze, jak dobre mogą być wyścigi skuterów anty-grawitacyjnych, które nie dociągają nawet do 30 fps-ów i są mega chaotyczne? Nawet bardzo dobre Ujmują klimatem i naprawdę ciekawymi torami - a to plaża przy wulkanie, a to miasto po trzęsieniu ziemi, a to wnętrze jaskini, ect. Niby tylko 10, ale wystarczająco. Do tego reklamy tu i ówdzie (Moutain Dew ), klimat festiwalu samobójców w stylu Motorstorma i rockowa muzyka. Muszę jednak upolować Jet Moto 3 (bo w EU nie wydano). Gierka była jedną z najbardziej zaawansowanych technologicznie gier na PSX (w zasadzie był to już PS 1.5), a to za sprawą geniusza MInga Lee, który oprócz bycia programistą gry, z wykształcenia był inżynierem komputerowym. Gość wycisnął wszystko co się dało z PSX-a, a nawet złamał konsolę by stworzyć własne biblioteki które wyciskały jeszcze więcej z poczciwego Szaraka. Efekt był piorunujący - deszcz w 3d, stałe 30 fps-ów, kolorowa mgła, piękna grafika. I przy okazji gra niekompatybilna z pierwszymi modelami PSX-a, za co ponoć developer zebrał ostrą burę Gra była przez moment na PS Store, ale zdjęli ją z jakiś nieznanych przyczyn i już jej dawno nie ma. A szkoda... Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 27 lipca 2016 Opublikowano 27 lipca 2016 (edytowane) Ja jestem przy ostatnim bossie z FFIX. Cała gre mogem sobie wesoło mordować wszstkich napotkanych przeciwników nie myślac o ustawianiu abilities i teraz ostatni mną zamiata podłogę. Chyba będzie trzeba zrobić typowe staroszkolne grindowanie Edytowane 27 lipca 2016 przez pawelgr5 Cytuj
triboy 970 Opublikowano 11 sierpnia 2016 Opublikowano 11 sierpnia 2016 Ile może kosztować PSONE z ekranikiem? Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 11 sierpnia 2016 Opublikowano 11 sierpnia 2016 Dawno nie widziałem ekranika może on kosztować coś koło 5-6 stów dolicz do tego konsole w dobrym stanie do 200 zł Cytuj
SlimShady 3 380 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Kupiłem PSX-a od pewnego parcha z olx, mial byc sprawny, ale oczywiscie nie czyta gier i teraz mam pytanie czy jeżeli pojawia mnie się kultowy ekran a pozniej niebieskie tło z opcjami jakby do słuchania muzyki to domyślam się, ze musze wymienić laser, ale na pewno nie jest to winą kabla do zasilania,ktorego uzywam od ps2? Na logike jeśli chodziloby o kabel z ps2 i nie zgadzaloby by się zasilanie to pewnie nic by się nie wyswietlilo ale bylbym wdzięczny jakby ktoś obeznany mnie upewnil w tej kwestii. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Kabel nie ma znaczenia. Jest prąd, jest, no to konsola się uruchamia i tyle. Spróbuj odpalić płytę audio. A gierki masz oryginalne? Może źle nagrałeś, albo nie masz przeróbki? Cytuj
SlimShady 3 380 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 (edytowane) Sprawdzałem na oryginałach i kopii zapasowej, typek wrzucał zdjecia, ze wszystko wporzadku to jedyne co przychodzi mnie na mysl to opcja, ze podmienil na z(pipi)ana konsole albo wymienil laser na trefny, ale sprawdze jeszcze jak z audio będzie. P.S. Muza smiga elegancko, możliwe ze laser oczytuje muze, a nie radzi sobie z grami? Edytowane 13 sierpnia 2016 przez SlimShady Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 (edytowane) 2 opcje: - chip się odlutował, rozbierz konsole, znajdź schemat do swojego i zobacz czy jest ok. - awaria płyty głównej, raczej wymiana na inną konsolę. Ja bym napisał do jegomościa, od którego kupowałeś sprzęt jak on odpalał te gry na szaraku. Może poda ci instrukcję ale na moje oko sprzedał ci bubla. Spróbować możesz postawić konsolę bokiem albo do góry nogami, u kumpla już tylko tak gry działają. Edytowane 13 sierpnia 2016 przez 2razyjot Cytuj
SlimShady 3 380 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 (edytowane) Z oryginalami na bank jest git, bo ps2 czyta spokojnie, wiec jesli smiga tylko muzyka to obawiam sie, ze chodzi o plyta glowna, czyli pizda zimna...........moze ten chip jak mowisz, ale nie mam zupelnie o tym pojecia i nie wiem czy ogarne. Z laserem to by było chyba dosyć proste, na allegro sa po 5 dych niby nowki, a montaż raczej lajtowy. Jesli chodzi o goscia to sciemnial przez telefon, ze" o (pipi)aaaaaaa dalaem ci nie ta co trzeba, bo mam d wie, podrzuce ci nastepna". NIe mam tutaj opcji jak zadzialac, wiec dalem się cweluchowi nabrać na zdjęcia,ktore mogl robic 2 lata temu jak jeszcze dzialala albo były z innej konsoli. P.S. Rozebralem szaraka do plyty glownej i jedyne co jestem w stanie stwierdzić to, że odczepiony jest jeden z zoltych kabelkow(z lewej na dole) prawdopodobnie od jakiegoś chipa, ale w takim razie dziwne ze wpływa na oryginaly. Jest sens szukac jakiegoś szpeca od elektorniki i lutowania czy lepiej lepiej pogodzić się z losem? http://www.fotosik.pl/zdjecie/fe13d26edd01a136 Edytowane 13 sierpnia 2016 przez SlimShady Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Niech Ci wyślę tą dobrą i tyle. Naprawa może kosztować grosze a może nie, zależy od gościa co będzie robił. W razie czego jakbyś znowu kupował szaraka bierz z allegro bo można zwroty robić. Za 100 zł można dorwać. Cytuj
SlimShady 3 380 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Kupilem przez tablice, z ustawka na odbior osobisty w neutralnym miejscu, wiec niestety mam nauczke na przyszlosc. Pierwszy raz spotkałem się, z tego rodzaju oszustem. Z grami jest niby pewniej, bo sprawdzisz stan plytki, ale z drugiej strony gra po renowacji tez może wygladac jak lustro. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 13 sierpnia 2016 Opublikowano 13 sierpnia 2016 No ale jak? Masz do niego numer / mail? Dzwoń, że nie chciałeś uszkodzonej konsoli tylko prawdziwą, że cię zrobił w ciula i chcesz hajsy albo na pały dzwonisz. Slim ja cię proszę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi