Skocz do zawartości

czy posiadanie Gamecube`a ma sens?

Sarge

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oczywiscie,ze wyglad konsoli decyduje o jej zakupie;p a tak na serio,gc to naprawde niezla konsola glownie za sprawa developerow ,ktorzy robili na nia gry z wylacznoscia,ale to mozna w sumie podcagnac pod kazda platforme;]a juz wiem ,bo lubie nintendo...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Czy posiadanie GC ma sens? Jak najbardziej. Pod warunkiem, że dany Gracz potrafi zrozumieć gry Nintendo (wg mnie ten koncern tworzy gry najlepsze), przepotężny, specyficzny klimat jaki nieustanie w nich zaskakuje, odpalając Zeldę, Metroid'a czy serię RE (mój faworyt na polu gier) można wprost przepaść na długie godziny. Ale to jest zależne od tego, w jakim stopniu gry Ninny zrozumie Gracz, czyli stopień wczucia w bohaterów, w ten świat w zależności od tytułu. Ja nigdy nie żałowałem, że zakupiłem GCN.

Edytowane przez NEMESIS U.S.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Heh, ja dopiero jakoś w tym lub przyszłym miesiącu mam zamiar dorwać Gamecube'a i myślę, że posiadanie tej konsoli ma sens ;] Cena jest naprawdę niska (za około 2 stówki na Allegro dostanę konsolę z wszystkimi bajerami, czyli równowartość nowej gry na X'a), a konsola posiada kilka perełek, w które zawsze chciałem zagrać. REmake, Resident Evil 0, Metroidy, Zeldy, parę gierek z Marianem, MGS, Soul Calibur 2 (no ok, to pojawiło się też na X'ie i PS2, ale jakoś nie miałem okazji pyknąć :)) no i zawsze chciałem zobaczyć, jak moja ulubiona gierka z past-gen'ów (RE4) wygląda na Gejmkjubie ;] Imo warto i tyle :]

Edytowane przez Sztajniec
Opublikowano (edytowane)

Mi w sumie został już tylko czwarty Resident na gacka, ale konsoli na pewno nie sprzedam tak samo jak RE4. Kiedyś jeszcze łyknę na ebayu remake MGSa, a i w RE0 też jeszcze nie grałem, do tego dochodzi kilka dobrych gier na 7 i 8, w które również nie grałem. Jak mi się już znudzi nowy PES to X360 pójdzie w odstawkę i wtedy zapoluje na jakąś grę na kostkę. Nie wiem czy jest sens posiadanie GC jak się przeszło większość must-have'wów, ale na pewno jest sens zakupienie teraz konsoli tak jak to Sztajniec ma w planach i przejście tych wszystkich genialnych gier.

Edytowane przez Junkhead
Opublikowano

ale re4 jest tez na ps2 (grafa moze i gorsza, ale co z tego?), ktory przeciez ma wiecej hitow niz gacek

Opublikowano (edytowane)

No wlasnie, a tymbardziej Gacek neci cena, to naprawde malo za taka konsolke, na ktorej moge pyknac w tyle swietnych gier ;]

@Albert - ano, w razie czego sie odezwe, ale nie obiecuje bo jest opcja, ze dorzuci mi gosciu wraz z konsola ;]

Edytowane przez Sztajniec
Gość Albert Wesker
Opublikowano

mam nawet na sprzedanie dwie najlepsze gry na gcn (metroidy), moge tez wymienic za cos na x360 albo wii :)

Opublikowano
ale re4 jest tez na ps2 (grafa moze i gorsza, ale co z tego?), ktory przeciez ma wiecej hitow niz gacek

Jak grać w RE4 to tylko na GC, a na PS2 można pograć w inne tytuły, zresztą mało kto kupuje gacka zamiast PS2, najlepiek mieć to i to.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Małe dziecko mam, więc gacuś się przyda za jakieś.. 2-3 lata... Na razie grzecznie czeka na lepsze czasy. Aczkolwiek już przeszukuję internet w poszukiwaniu gier dla małej :) Ale za nic go nie sprzedam, ni hu hu... Poza tym to pierwsza konsola, którą kupiliśmy razem z mężem, więc trzyma mnie przy nim sentyment.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Posiadanie GC ma sens, chociażby dla samych Residentów. Jak któś do tego lubi Metroid'y, Zeldy czy inne Mariany to tym bardziej nie powinien mieć dylematu. Ofkoz, zdaję sobie sprawę, że te Residenty mógłbym odpalić na Wii, ale ta konsola jakoś mnie nie kręci więc nie widzę sensu inwestowania w nią. A Gamecube jest tańszy.

Opublikowano

Ja mam Gacława od 2004 roku. Wciąż na nim cioram i dokupuję nowe tytuły. Mi nie zależy zbytnio na tym by grać w nowe pozycje, bardziej cenię sobie klimat, dlatego też do dziś nie kupiłem konsoli z obecnej generacji, choć kasiorę na nią mam :) Gacek ma parę fajnych tytułów. Residenty, Metroidy, Zeldy, Marian, Pikminy. Naprawdę jest w co grać, chociaż inne konsole mają większe biblioteki.

Opublikowano
Posiadanie Gacka ma sens - ale tylko dla prawdziwych fanów poszczególnych gier, które ukazały się tylko na te platformę. Mam na myśli Residenty, Harvest Moona czy Metroid Prime.

No i oczywiście remake MGS, mimo że w niektórych momentach zalata absurdem to jednak warto, chociażby po to by przeżyć tą historię jeszcze raz w bardzo dobre grafie...

Opublikowano
Posiadanie Gacka ma sens - ale tylko dla prawdziwych fanów poszczególnych gier, które ukazały się tylko na te platformę. Mam na myśli Residenty, Harvest Moona czy Metroid Prime.

No i oczywiście remake MGS, mimo że w niektórych momentach zalata absurdem to jednak warto, chociażby po to by przeżyć tą historię jeszcze raz w bardzo dobre grafie...

Ja w swojej bibliotece nie mam TS, za drogie jest, to raz, nigdzie nie mozna dostac to dwa. wiec musialem szukac po torrentach. wypalilem, dziala i kiedys skoncze bo rzeczywiscie tak absurdalnego MGSa to nie ma.

Opublikowano

mam GC , MGSa oraz Animal Crossing i wiem ,że za kilka lat te gry będą takimi rarytasami ,że hej ! W sumie , to MGSa juz dzisiaj co poniektórzy cenią , więc lepiej takie perełki już teraz kupić , bo z roku na rok bedzie coraz ciężej :/

Opublikowano

Ja tego nigdy nie zrozumiem, czemu ludzie kupują na gacke te same IP w które nagrali się na konsolach Sony zamiast spróbować coś nowego, czego nie znajda na innych konsolach. Też kupiłem sobie TS głównie po to, żeby sprawdzić czym tak ludzie się jarają. W sumie dobrze się przy niej bawiłem, ale nie powaliło mnie to na kolana (nie chodzi mi tylko o samą grę, ale także o jej koncept) i spośród 40 posiadanych na gacaka gier MGS jest jedną z tych słabszych.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam Gacka od Pażdziernika 2005.Ale dalej znajduje gry do zaliczenia.Od choćby ostatnio REmake.A dalej nie grałem w MP 2,Twilight Princess czy F-Zero GX.Dlatego jak najbardziej jest sens :D.

Edytowane przez barcelona fan
Opublikowano (edytowane)

Ja jestem właśnie jedną z nielicznych osób, która ma zamiar jeszcze kupić GameCube'a. Tak dobrze przeczytaliście. Chcę kupić konsole dla Resident Evil: Remake, Resident Evil: Zero, remake MGSa oraz Harvest Moon. Niestety zakup z miesięcy na kolejne miesiące się przekłada... :/

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano
Ja jestem właśnie jedną z nielicznych osób, która ma zamiar jeszcze kupić GameCube'a. Tak dobrze przeczytaliście. Chcę kupić konsole dla Resident Evil: Remake, Resident Evil: Zero, remake MGSa oraz Harvest Moon. Niestety zakup z miesięcy na kolejne miesiące się przekłada... :/

Ja zrobiłem to kilka dni temu też dla samych residentów i powiem ci ,że warto oj warto!

Opublikowano (edytowane)

Ja zrobiłem to kilka dni temu też dla samych residentów i powiem ci ,że warto oj warto!

Cóż... To właśnie GameCube posiada najlepsze stare Residenty, które dla fanów są wisienką na torcie. Jak dla mnie Resident Evil: Zero jest ostatnią prawdziwą częścią Residenta. Kolejne tworzone na PS2 (Outbreak) czy RE4 owszem są dobrymi grami, ale to już nie to samo. Także dla fana serii Resident Evil - zakup GaCka obowiązkowy.

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano
Cóż... To właśnie GameCube posiada najlepsze stare Residenty, które dla fanów są wisienką na torcie. Jak dla mnie Resident Evil: Zero jest ostatnią prawdziwą częścią Residenta. Kolejne tworzone na PS2 (Outbreak) czy RE4 owszem są dobrymi grami, ale to już nie to samo. Także dla fana serii Resident Evil - zakup GaCka obowiązkowy.

Resident Evil 4 to najlepsza po Zeldzie: TP gra na Gacka i grzech w to grać na PS2.