Lukas_AT 1 208 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 (edytowane) Resident Evil 4 to najlepsza po Zeldzie: TP gra na Gacka i grzech w to grać na PS2. Akurat wersja na PS2 jest równie świetna co na GC. Tutaj akurat Gacek dostał silny cios, bo gdyby Resident Evil 4 do dziś został exclusivem na niego to jeszcze więcej ludzi by go kupowało specjalnie właśnie dla tej gry. Port na PS2 został też dość wcześnie ogłoszony i wielu graczy wstrzymało się od zakupu GC. Gdy tylko pojawiły się recenzje wersji na PS2 z ocenami oscylującymi w granicach 95% (pamiętacie recenzje w PSX Extreme?) ludzie definitywnie wywalili plan zakupu GC. Edytowane 26 stycznia 2009 przez Lukas_AT Cytuj
saptis 620 Opublikowano 27 stycznia 2009 Opublikowano 27 stycznia 2009 czy posiadanie Gamecube`a ma sens? Co za pytanie. Oczywiscie, ze tak - przede wszystkim ze wzgledu na swietne gry, w ktore nie mozna zagrac na innych konsolach (poza Wii), sa to m.in: Zelda: Wind Waker, Resident Evil 1, Resident Evil Zero, Metroid Prime, Metroid Prime 2 Echoes i wiele innych. Takich Residentow jak na Gamecube niestety juz nie robia i RE 1 i Zero sa ostatnie, jesli ktos nie gral to na prawde warto sprawdzic obydwa tytuly. Konsola jest w miare tania i mozna ja bez problemu kupic na Allegro, wiec nic tylko brac i grac. Cytuj
Robal_09 1 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 (edytowane) No wlasnie ja mam taki dylemat czy nie sprzedac bo kupilem go 1,5 roku temu i kupilem do niego tylko 1 gre RE0 i powoli ja przechodzilem z duzymi przerwami, no i w koncu ja skonczylem i juz nie bardzo mi sie chce grac w kolejne gry na GC bo mam tez PS2 i duuuzo zaleglosci ,mam tez sporo gier. No i z jednej strony bym chcial sprzedac a z drugiej strony jest ten sentyment ze mam tak rzadka gre jaka jest Resident Evil 0 i szkoda sprzedawac, ale zeby konsola tylko lezala tez nie ma sensu ,i nie wiem co robic :)Dodam tez ze kupilem ja okazyjnie bo za 20 euro, inaczej bym na pewno nie kupil jakbym mial dac 200zl chociazby Edytowane 18 lutego 2009 przez Robal_09 Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 Po sprzedaniu w tamtym roku Ps2 ( zagrałem we wszystko w co chciałem ) teraz przyszedł czas na gamecuba . Next geny mnie wogóle nie interesują , a o zagraniu w Residenty 0 i 1 , odświeżonego MGSa , Zeldę WW i Metroida zawsze marzyłem . I oto konsola , karta i dwa residenty wylądowały przed moim telewizorem . Zaczynam zabawę .... Cytuj
Zwyrodnialec 1 726 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 Warto mieć Gacka, choćby dla tych kilku zajebistych gier na wyłączność, sam zakupiłem go już dawno za grosze, właśnie dla tych tytułów: Resident Evil 1 Remake Resident Evil 0 Resident Evil 4 (jest na PS2 i Wii, ale jednak wersja z GCN jest lepsza pod względem grafy) Zelda Wind Waker i Twilight Princess Mario Kart Double Dash Mario Sunshine Metal Gear Solid The Twin Snakes Metroid Prime i Echoes Cytuj
Julita 17 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 Hej no kosteczka ma wiecej gier niz tylko magiczne residenty i jeden mgs, do tego dwa metroid prime i zeldy, niby bieda ale sa tez inne ciekawe tytuly chocby Beyond Good & Evil. Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 No i magiczny Prince of Persia The Sands of Time . Ale to multiplatformowe gry . Cytuj
Bonio 1 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 już kilka razy się przymierzałem do kupna GC i narazie nic z tego nie wyszło. Ta konsola interesuje mnie z powodu 5 gier: RE1, RE0, Zeldy, Super Smash Bros Melee. narazie mam ps2 i mimo, że już prawei wwszystko co chciałem zagralem, to biblioteka gier jak tak ogromna, że prawie zawsze można coś znaleść. Zostało mi jeszcze kilka grubych tytułow na setki godzin gry. Jak sie z tym rozprawie, za pare miesięcy, to wtedy pewnie znowu bede mysla o GC. ogólnie mam nadzieje, że jeszcze kiedyś trafie za(pipi)istą okazje typu konsola + residenty, zeldy, czyli wszystko co chce i wtedy sprawie sobie Gacka imho warto mieć GC Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 Dokładnie . Dałem za zestewik gamecube z kartą i z dwoma residentami 230 zł . Śmieszne pieniądze a zabawy będzie masa . Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 Ja się strasznie przejechałem na zeldzie WW. W ogóle mi nie podchodzi ta gra. Ni to platformowka ni to jakieś rpg taka dziecinada. Ale resident evil miodzio i dlatego zatrzymam tą konsolkę. Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 (edytowane) Którą Zeldę kupić ? Doradzi ktoś ? Wind Waker naprawdę jest dziecinne ? W sumie to ja 33 letni dzieciak jestem ale też się zastanawiam która część lepsza . No i który Metroid lepszy ? Edytowane 19 lutego 2009 przez malin1976 Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 A Pikmina nikt nie wymienia? A Chibi-Robbo? A Luigi Mansion? itd. masa dobrych gier jest na GaCka Cytuj
HunterX 36 Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 Którą Zeldę kupić ? Doradzi ktoś ? Wind Waker naprawdę jest dziecinne ? W sumie to ja 33 letni dzieciak jestem ale też się zastanawiam która część lepsza . No i który Metroid lepszy ? Metroid bez wątpienia pierwszy - tutaj nikt Ci nie odpowie inaczej. Co do Zeldy, to pewnie zdania są podzielone. Ja wolałem zdecydowanie przygody cell-shadingowego Linka i pływanie po morzu, więc polecam Wind Wakera na początek. Ogólnie zastanów się czy wolisz gry bardziej mroczne czy też zupełnie odwrotnie. Jeśli lubisz mroczne gry, to kupuj Echoes i Twilight Princess, jeśli nie - bierz się za Wind Wakera i pierwszego Prime'a (i bodajże te właśnie według Game Rankings są lepsze). Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 Pewnie wezmę się za wszystkie ale nie wszystko na raz . Najpierw residenty , a potem się pomyśli . Cytuj
Junkhead 33 Opublikowano 20 lutego 2009 Opublikowano 20 lutego 2009 Jeśli chodzi o Zeldę to ja preferuję Twilight Princess, a walka z niektórymi bossami to miliard % czystej zabawy. Gdybym miał robić jakiś ranking najlepszych gier w jakie grałem to Zelda: TP byłaby na 1 miejscu. Oczywiście najlepiej przejść obie. Cytuj
Robal_09 1 Opublikowano 21 lutego 2009 Opublikowano 21 lutego 2009 Hej no kosteczka ma wiecej gier niz tylko magiczne residenty i jeden mgs, do tego dwa metroid prime i zeldy, niby bieda ale sa tez inne ciekawe tytuly chocby Beyond Good & Evil. Beyond jest tez na PS2, z tego co wiem to chyba najperw na PS2 wyszedl Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 21 lutego 2009 Opublikowano 21 lutego 2009 Posiadanie GameCube'a ma sens,natomiast tytul tego tematu jest go zupelnie pozbawiony Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 21 lutego 2009 Opublikowano 21 lutego 2009 chętnie bym sobie pograł w gry jak Luigi's mansion, czy Mario sunshin. a zaraz, przeciez ja mam gamecube'a, ciagle o tym zapominam bo sie kurzy na strychu. chyba kupie ty gry na allegro Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 21 lutego 2009 Opublikowano 21 lutego 2009 Zeldy i Metal Gear trochę drogawe ale kto mówił że hobby ma być tanie . Nie ma ktoś na zbyciu oryginalnej karty pamięci ? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 6 marca 2009 Opublikowano 6 marca 2009 kiedys w tym temacie pisalem, ze sie nie oplaca... teraz zmieniam zdanie. teraz kiedy gacek+1-2 gry kosztuje tyle ile nowa gra na ps3, mysle, ze sie oplaca ;] gamecube ma wiele specyficznych tytulow, ktore napewno nie sa adresowane dla wszystkich graczy. naszczescie rownie duzo jest gier, takich typowych perełek, w ktore trzeba zagrac ;] [w/w posty] tania konsola, wygodny pad, 5-10 bdb gier i czego chciec wiecej? xD Cytuj
dexx 0 Opublikowano 6 marca 2009 Opublikowano 6 marca 2009 jeżeli miał bym Ci polecać grę to M1 , a zelda to WW , dla mnie piękne śmiganie po morzu . Cytuj
Robal_09 1 Opublikowano 15 marca 2009 Opublikowano 15 marca 2009 A czy ktos mi powie ile godzin zajmuje mniej wiecej przejscie zeldy WW? Bo jedynie dla tej gry mogl bym zatrzymac ta konsole,o ile nie jest za dluga. Cytuj
Tołdi 8 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 Samo przejście dla w miarę wprawnego gracza to 15-20 godzin, w przypadku spokojnego przechodzenia, poznawania wysp i odkrywania rozmaitych pierdół lekko 2razy dłużej Cytuj
XM. 11 033 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 Sorrka jesli nie w tym temacie ,ale mam wazne pytanko do posiadaczy GC: Mam mozliwosc kupna GC za 2banki wraz z 2xMC , Padem i RE0 i remake . Czy jest to dobra cena? Chcialem kupic tylko dla tych dwoch gier ,ale tak sie wlasnie zastanawiam czy jest jeszcze cos na czym moblbym zawiesic oko? Czy nie okaze sie ,ze konsola bedzie lezala bezczynnie i se kurzyla? Zalezalo by mi na szybkiej odpowiedzi bo nie wiadomo kiedy koles sprzeda ... Pozdro. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi