Skocz do zawartości

Resident Evil 4

konsola

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwyrol - dzięki za pierwszego tipa, o tym nie wiedziałem :thumbsok:

co do scyzoryka, to poslugiwać się umiem 1vs1 z ludzikiem, ale to chyba wiadoma sprawa :)

a tak spytam od razu: na okładce, z tyłu, Leon dzierży jakieś laserowe działko. da radę to zdobyć ?;]

Opublikowano

właśnie wchodze do zameczku (normal), jakieś pro tipy ? :]

A jeszcze jedno. Nie zapomnij zabrać Broken Butterfly (magnum) po tym jak

odzyskasz już Ashley

, broń jest w jednym pomieszczeniu z oknem (mijamy tą lokację w drodze do ogrodów z wilkami) gdzie musisz podsadzić Ashley i ona otworzy drzwi.

Opublikowano

okej, gierka na normala nie sprawiła dużych trudności (tylko czasem w tym zameczku były problemy, np. duża sala, gdzie sporo mniszków wychodzi.)

grałem dosyć 'starannie', miejsca w skrzynce ciągle brakowało, kasy full, ogólnie dosyc łatwo.

Tera zparę dni przerwy i zabieramy sie na wyższym poziomie. :thumbsup:

jak zacznę na hardzie, to 'goły i wesoły' tak? nic mi nie przejdzie z poprzedniej rozgrywki?

Opublikowano

Przechodzi tylko wtedy, gdy zaczniesz grę jeszcze raz na takim samym poziomie trudności. Pro generalnie nie sprawia problemu, tylko na początku staraj się oszczędzać amunicję. W zasadzie wystarczy podstrzelić ganado w nogę, podbiec + kop, potem dobić nożem. Tak robiłem na pojedynczych, góra w grupie dwóch-trzech. Na większą ekipę liczy się już bardziej precyzyjna celność i przede wszystkim taktyka działania. Ale tylko w pierwszych rozdziałach gry, potem leci z górki.

Opublikowano

pykam w mercenaries sobie.. już poraz trzeci w karierze, a nadal bawi :]

Krauserem wyciagnac 5 starów spoko, Weskerem też, ale Leonem? wtf?

no i Hunkiem mi cięzko z tymi ślepymi szponowcami :S

Opublikowano

Rzucaj w nich czerwonym granatem, jeden jest na pewno w beczce. Wtedy odwracają się do ciebie plecami i strzelaj z TMP w pasożyta. Ewentualnie można użyć też granatu odłamkowego, efekt ten sam.

Weskerem i Krauserem jest o tyle łatwiej, bo Killer 7 Weskera szybko kładzie każdego sub-bossa, podobnie ręka Krausera, zmiata wszystkich.

Leonem też da się zrobić, ma najsłabszy arsenał, ale jednak Riot Gun nieźle sobie radzi.

Opublikowano

co do granatów, sukinsyn wytrzymał 3 zielone i dalej biegał - chociaż może to moja wina, bo rzucałem 'na afere' raczej :)

też można pooglądać skillerów na YT :)

Weskerem ponad 200k w zameczku nieźle :)

Opublikowano

Bo sam granat sprawy nie załatwia, po tym on przykuca i się odwraca, trzeba strzelać w pasożyta na plecach. Leon shotgunem z bliska chyba go kładzie po 3-4 strzałach. Jak się nie uda za pierwszym razem to spróbuj z drugim granatem.

Opublikowano

Hunkiem najmilej się chyba gra :D szkoda tylko ,że w żaden sposób nie jest ujęty w normalnej grze ;((

~co za bez sens, przeszedłem Assigment Ada, dostałem opcję kupienia Chicago w SW, tyleże, SW wcześniej zaczęłem grać i już 2h na liczniku, a od nowa nie będę zaczynał. szajs :/

Opublikowano (edytowane)

Dostajesz specjalne figurki, niestety nic z nimi nie zrobisz poza oglądaniem. Natomiast ważniejszy jest fakt, że za każdą strzelnicę zbiera się kasę. Za pierwszą 15 000, za drugą chyba 25 000, za trzecią 35 000 i za czwartą 50 000. Strzelnic z tego co pamiętam jest 5, ale kasa jest tylko za 4.

Edytowane przez Zwyrodnialec
Opublikowano

Komplet figurek (jeden poziom) dostaje się chyba za ponad 3k pkt. albo 4 już nie pamiętam, ale na pewno nie trzeba mieć tyle żeby się wpisać do pierwszej trójki na liście.

Opublikowano

Musisz nabić highscore'a, a jak się nie uda to robisz kilka podejść i wejdzie. Za każdy komplet dostajesz kasę. Używaj do tego zadania TMP (ten pistolet maszynowy), ma chyba w magazynku 50 naboi i jest najlepszy, tylko trzeba się chwilę przestawić na celowanie "z pasa" bo Leon nisko trzyma tę broń.

Opublikowano

To jeszcze napiszę, że staraj się wbijać heady szczególnie kobietom, leci wtedy 200 pkt i czasami w oddali przelatuje głowa Salazara, na nią poluj koniecznie, bo jest najwięcej warta 500pkt. Unikać trzeba Ashley, bo wtedy leci kara 1000pkt i można zapomnieć o dobrym wyniku, więc przy ostatnich strzelnicach (C, D) będzie trzeba się czasami przemieścić, by zestrzelić cel.

Opublikowano

ale lama ze mnie.

przechodze SW, jestem tuż po momencie z klatką i ślepym (beznadziejnie to rozegrałem i jestem troche do tyłu z ekwipunkiem :S)

jest skrzynka na środku ,trzeba coś tma umieścić, ale chyba coś przegapiłem i nie mam tego itemiku.

?