Opublikowano 21 lipca 201014 l Zwyrol - dzięki za pierwszego tipa, o tym nie wiedziałem :thumbsok: co do scyzoryka, to poslugiwać się umiem 1vs1 z ludzikiem, ale to chyba wiadoma sprawa a tak spytam od razu: na okładce, z tyłu, Leon dzierży jakieś laserowe działko. da radę to zdobyć ?;]
Opublikowano 21 lipca 201014 l właśnie wchodze do zameczku (normal), jakieś pro tipy ? :] A jeszcze jedno. Nie zapomnij zabrać Broken Butterfly (magnum) po tym jak odzyskasz już Ashley , broń jest w jednym pomieszczeniu z oknem (mijamy tą lokację w drodze do ogrodów z wilkami) gdzie musisz podsadzić Ashley i ona otworzy drzwi.
Opublikowano 25 lipca 201014 l okej, gierka na normala nie sprawiła dużych trudności (tylko czasem w tym zameczku były problemy, np. duża sala, gdzie sporo mniszków wychodzi.) grałem dosyć 'starannie', miejsca w skrzynce ciągle brakowało, kasy full, ogólnie dosyc łatwo. Tera zparę dni przerwy i zabieramy sie na wyższym poziomie. jak zacznę na hardzie, to 'goły i wesoły' tak? nic mi nie przejdzie z poprzedniej rozgrywki?
Opublikowano 25 lipca 201014 l Przechodzi tylko wtedy, gdy zaczniesz grę jeszcze raz na takim samym poziomie trudności. Pro generalnie nie sprawia problemu, tylko na początku staraj się oszczędzać amunicję. W zasadzie wystarczy podstrzelić ganado w nogę, podbiec + kop, potem dobić nożem. Tak robiłem na pojedynczych, góra w grupie dwóch-trzech. Na większą ekipę liczy się już bardziej precyzyjna celność i przede wszystkim taktyka działania. Ale tylko w pierwszych rozdziałach gry, potem leci z górki.
Opublikowano 26 lipca 201014 l Wykorzystuj, że ganado sami giną od swojego dynamitu, co jeszcze bardziej powinno ułatwić grę. Resztę porad NEMESIS US dobrze opisał.
Opublikowano 26 lipca 201014 l pykam w mercenaries sobie.. już poraz trzeci w karierze, a nadal bawi :] Krauserem wyciagnac 5 starów spoko, Weskerem też, ale Leonem? wtf? no i Hunkiem mi cięzko z tymi ślepymi szponowcami :S
Opublikowano 26 lipca 201014 l No Leonem chyba jest najtrudniej powyciągać po 60k na każdej planszy. Z tego co pamiętam to nim robiłem chyba na końcu, ale się udało.
Opublikowano 26 lipca 201014 l Rzucaj w nich czerwonym granatem, jeden jest na pewno w beczce. Wtedy odwracają się do ciebie plecami i strzelaj z TMP w pasożyta. Ewentualnie można użyć też granatu odłamkowego, efekt ten sam. Weskerem i Krauserem jest o tyle łatwiej, bo Killer 7 Weskera szybko kładzie każdego sub-bossa, podobnie ręka Krausera, zmiata wszystkich. Leonem też da się zrobić, ma najsłabszy arsenał, ale jednak Riot Gun nieźle sobie radzi.
Opublikowano 26 lipca 201014 l co do granatów, sukinsyn wytrzymał 3 zielone i dalej biegał - chociaż może to moja wina, bo rzucałem 'na afere' raczej też można pooglądać skillerów na YT Weskerem ponad 200k w zameczku nieźle
Opublikowano 26 lipca 201014 l Bo sam granat sprawy nie załatwia, po tym on przykuca i się odwraca, trzeba strzelać w pasożyta na plecach. Leon shotgunem z bliska chyba go kładzie po 3-4 strzałach. Jak się nie uda za pierwszym razem to spróbuj z drugim granatem.
Opublikowano 26 lipca 201014 l dobrze, że mowisz, myslalem ,ze drugi granacik (jak kolo klęczy) to też mu zada dmg (w rosline ;])
Opublikowano 26 lipca 201014 l Być może zadają obrażenia, ale bardzo małe. Zresztą po każdym wybuchu Garrador przesuwa się w bok i znowu klęka. Pewnie na takie zabicie z 10 granatów nie wystarczy.
Opublikowano 28 lipca 201014 l Hunkiem najmilej się chyba gra szkoda tylko ,że w żaden sposób nie jest ujęty w normalnej grze ;(( ~co za bez sens, przeszedłem Assigment Ada, dostałem opcję kupienia Chicago w SW, tyleże, SW wcześniej zaczęłem grać i już 2h na liczniku, a od nowa nie będę zaczynał. szajs
Opublikowano 28 lipca 201014 l Ale i tak kasy nie wystarczy, bo chyba 300 tys kosztuje ten karabin w Separate Ways. Leon może kupić tą broń za 1 mln.
Opublikowano 29 lipca 201014 l jakos bym nazbierał (xd) jaka jest nagroda za zaliczenie kazdej strzelnicy ?
Opublikowano 29 lipca 201014 l Dostajesz specjalne figurki, niestety nic z nimi nie zrobisz poza oglądaniem. Natomiast ważniejszy jest fakt, że za każdą strzelnicę zbiera się kasę. Za pierwszą 15 000, za drugą chyba 25 000, za trzecią 35 000 i za czwartą 50 000. Strzelnic z tego co pamiętam jest 5, ale kasa jest tylko za 4. Edytowane 29 lipca 201014 l przez Zwyrodnialec
Opublikowano 29 lipca 201014 l Komplet figurek (jeden poziom) dostaje się chyba za ponad 3k pkt. albo 4 już nie pamiętam, ale na pewno nie trzeba mieć tyle żeby się wpisać do pierwszej trójki na liście.
Opublikowano 29 lipca 201014 l Musisz nabić highscore'a, a jak się nie uda to robisz kilka podejść i wejdzie. Za każdy komplet dostajesz kasę. Używaj do tego zadania TMP (ten pistolet maszynowy), ma chyba w magazynku 50 naboi i jest najlepszy, tylko trzeba się chwilę przestawić na celowanie "z pasa" bo Leon nisko trzyma tę broń.
Opublikowano 30 lipca 201014 l spoko, nie jestem az takim totalnym no0obem, by nie wiedzieć, co to TMP ;-) dzięki za rady, pora coś pograć
Opublikowano 30 lipca 201014 l To jeszcze napiszę, że staraj się wbijać heady szczególnie kobietom, leci wtedy 200 pkt i czasami w oddali przelatuje głowa Salazara, na nią poluj koniecznie, bo jest najwięcej warta 500pkt. Unikać trzeba Ashley, bo wtedy leci kara 1000pkt i można zapomnieć o dobrym wyniku, więc przy ostatnich strzelnicach (C, D) będzie trzeba się czasami przemieścić, by zestrzelić cel.
Opublikowano 30 lipca 201014 l To ja dodam jeszcze że jak wyskoczy większa ilość kolesi, to jeden trzyma dynamit (z tego co pamiętam to głównie ten na środku).
Opublikowano 31 lipca 201014 l ale lama ze mnie. przechodze SW, jestem tuż po momencie z klatką i ślepym (beznadziejnie to rozegrałem i jestem troche do tyłu z ekwipunkiem :S) jest skrzynka na środku ,trzeba coś tma umieścić, ale chyba coś przegapiłem i nie mam tego itemiku. ?