Gość Rozi Opublikowano 2 listopada 2016 Opublikowano 2 listopada 2016 Ale Red9 jest pięknie klasyczny, a nie jakieś plastikowe pistoleciki naszych czasów. Mnisi z zamku i ich teksty to jeden z najbardziej ikonicznych momentów w grach. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 2 listopada 2016 Opublikowano 2 listopada 2016 red9 po wymaksowaniu jest cholernie mocny w kwestii obrażeń, no i fajnie strzela się z niego po wykupieniu kolby na ramię (mniej rzuca i strzela ciut szybciej). zdecydowanie najlepsza "dziewiątka" w serii Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 2 listopada 2016 Opublikowano 2 listopada 2016 Walka z Del Lago. Ciekawe, że Capcom nie reagował, gdy Ubisoft zrobił kopiuj/wklej przy polowaniu w AC Black Flag. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 19 listopada 2016 Opublikowano 19 listopada 2016 Cholera, starzeję się Nie mogę pokonać Krausera na Pro. Kilka godzin się męczyłem i lipa. Błąd zrobiłem bo poszedłem na walkę tylko z dwoma apteczkami. Typ jest strasznie szybki i oczywiście zadaje potężny damage. Dawno temu na GCN/PS2 radziłem sobie bez popity, teraz dramat Mieliście tak kiedyś? Jutro spróbuję taktykę no damage/knife only. Plus jest taki że gra robi quicksave po każdej potyczce w drodze na wieżę. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 19 listopada 2016 Opublikowano 19 listopada 2016 o knife only był tam chyba najlepszy. chyba w sumie całą walkę na pro szło tam przejsc najłatwiej Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 19 listopada 2016 Opublikowano 19 listopada 2016 Taktyka jest prosta: Czekasz na jego atak i wtedy Krauser sam podbiega i od razu załącza się QTE. Uciekasz tylko wtedy kiedy zaczyna walić z tmp. Kiedy wygrasz starcie QTE to od razu walisz granatem blyskowym. To banalna walka i najlepiej właśnie w stylu knife-only. To samo w drugiej fazie. Czekasz aż się zbliży, uniki QTE i nożem po nogach. Krauser pada szybciej niż z broni palnej. 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 19 listopada 2016 Opublikowano 19 listopada 2016 Nie bez powodu przy pierwszym spotkaniu jest walka qte na noże. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 19 listopada 2016 Opublikowano 19 listopada 2016 No tak, ale ja nie lubię walczyć nożem. Używam głównie TMP i Shotguna, a bossów tłukę Broken Butterfly'em. No nic, spróbuję jutro z nożem, musi się udać. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 19 grudnia 2016 Opublikowano 19 grudnia 2016 Matylda czy red9 na drugie przejscie? (reda mam dopakowanego na maxa) styknie ammo na matylde? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 19 grudnia 2016 Opublikowano 19 grudnia 2016 Matylda to ten co serią strzela? Jak dla mnie do zaorania i lepiej zostać przy Red9. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 19 grudnia 2016 Opublikowano 19 grudnia 2016 Tak wlasie to, odblokowuje sie po przejsciu. Nie da sie drugiej rundki zrobic na wyzszym poziomie trudnosci? Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 19 grudnia 2016 Opublikowano 19 grudnia 2016 Na drugie przejście na HARD tylko RED9, Bardzo stabilny i mocny 9mm, Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 19 grudnia 2016 Opublikowano 19 grudnia 2016 Red9 najlepszy gnat, odpowiedz jest prosta. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 19 grudnia 2016 Opublikowano 19 grudnia 2016 Nie da się wystartować na Pro z gotowym ekwipunkiem, bo by było za łatwo. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 11 czerwca 2017 Opublikowano 11 czerwca 2017 (edytowane) Przechodzę pierwszy raz samodzielnie (za dzieciaka z kolegą przechodziliśmy i pamiętam trochę lokacji) no i klimat ma ta gra nie do zaje.bania, wiadomo. Jednocześnie podoba mi się że prawie w ogóle nie próbuje być straszna w żaden sposób, zero skryptów (poza paroma żenującymi QTE w stylu leci na nas wielka skała, wciskaj kwadrat piękny kawalerze) tylko czysty gameplay i klimat. Pomimo tego nastawienia na akcję, nie na straszenie, muszę przyznać że jak wyszedłem z domu i pierwszy raz usłyszałem ten dźwięk piły mechanicznej to dawno tak nie panikowałem i nie uciekałem xD. Jest jedna rzecz która może lekko mi nie odpowiada, mianowicie sterowanie. xD W ch.uja was zrobiłem, nie zaczynam znowu tego tematu, sterowanie jest dla mnie całkowicie neutralne i nie jest żadną wadą, jest jakie jest i tyle. Rzecz która mi nie odpowiada to gunplay, oczywiście nie jest jakiś zły no ale troszkę mało satysfakcjonujący dla mnie. Podejrzewam że może być to wina przesiadki z The Evil Within 9 lat wstecz, pewnie się po prostu przyzwyczaję, a wraz z progresem gry dojdą nowe bronie i może jakoś ta eksterminacja wrogów będzie przyjemniejsza. Pokonałem dopiero Del Lago, czas teraz uratować Ashley i zobaczyć ile prawdy w tym narzekaniu na system eskortowania. Edytowane 11 czerwca 2017 przez c0r Cytuj
Gość ragus Opublikowano 11 czerwca 2017 Opublikowano 11 czerwca 2017 Ile prawdy? Zero. Ashley słucha się jak wierny pies. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 11 czerwca 2017 Opublikowano 11 czerwca 2017 grac najpierw w kiepskiego evi within a pozniej w re4? w sumie nawet sensowne Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 11 czerwca 2017 Opublikowano 11 czerwca 2017 Zobaczymy czy tak samo mi się spodoba, czy może mniej / bardziej, ale na razie nieco martwię się poziomem trudności. Jeszcze nie udało mi się zginąć, HP tracę tylko wtedy gdy bawię się z wrogami w strzał w łeb + próba dobicia nożem, często wtedy zapominam co wcisnąć żeby wyjąć nóż i zombie mnie uderza z kosy xD. Nie wiem po co się w ogóle silę na takie oszczędzanie amunicji i korzystanie z noża, bo jak na razie ammo jest bardzo dużo, żeby nie powiedzieć na każdym kroku. Mam nadzieję że będzie trudniej w dalszej części gry, bo cenię sobie w survival horrorach właśnie taką intensywność rozgrywki. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 11 czerwca 2017 Opublikowano 11 czerwca 2017 w zasadzie poza obroną chatki nie pamiętam nic co powodowało gniew. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 11 czerwca 2017 Opublikowano 11 czerwca 2017 ten moment właśnie najbardziej zapamiętałem, prócz tego zabawy w kopalni i jeden niewidomy boss. dobrze że większość gry będę odkrywał na nowo Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 czerwca 2017 Opublikowano 11 czerwca 2017 grac najpierw w kiepskiego evi within a pozniej w re4? w sumie nawet sensowne Kiepski to o nie byl. Nie (pipi) Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 11 czerwca 2017 Opublikowano 11 czerwca 2017 A nie pamiętam już czy wersja na PS3 miała włączona obsługę PS Move? Jednak najbardziej polecam wersję na Wii. Ta nie jest jeszcze wykastrowana z efektów bluru i dymu jak w remasterowanych portach na PS3/X360/PC/PS4/X1. No i to bajeczne sterowanie Wiilotem. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 11 czerwca 2017 Opublikowano 11 czerwca 2017 Na PS3 nie było obsługi Move. Piątka miała (i chyba tylko dlatego chciało mi się grać). Wersja na Wii dzięki temu zyskała dużo. Jeżeli się mylę to polecam tylko dla tej gry kupić Move. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi