kami30004 2 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Kierownica nie powinna się blokować? może gdzieś to się ustawia w opcjach gier (ale nie zauważyłem). pozdro i z gówry dzięki za odp. Moja G25 podczas włączania gry (starusieńkie GT3) wykrywa obsługiwany zakres obrotu. W Gran Turismo 3 ustawia się na 200 stopni i w takim zakresie mogę kręcić (FF blokuje wiekszy zakres obrotu). Odpalając Evolution GT (obsługa zakresu 900 stopni) kierownica przy włączaniu kalibruje się na 900 stopni. Twoja kierownica również powinna działać w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Problemów ciąg dalszy:) Czy wasz początek z kółkiem był te taki "burzliwy" ? , też mieliście na początku wrażenie, że jest niegrywalnie lub, że macie popsutą kiere? Pograłem chwile w 3 gry (F1 CE bardzo trudno ale dość fajnie się jeździ mam jako taką się kontrolne, GT5p jeździ się strasznie drewniano ale kontrola też jako taka nad autem, CM Dirt 1 dla mnie nie grywalny samochód praktycznie nie reaguje na kręcenie kierownicą. Podobną sytuację miałem w demi Grid - też nie grywalne, trochę lepiej w demo Dirt 2 ale też auto jak by z opóźnieniem, za delikatnie lub za mocno reagowało na kręcenie. Dodam, że mam kierownicę Logitech Driving Force GT no i kilka dobrych lat jeżdżę autem. Bez talencie? z(pipi)ana kiera? czy może po prostu normalne i trudne początki? Jakieś wskazówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Początki z kierownicą do konsoli zawsze są bolesne. Moja rada - trenuj do upadłego! W końcu załapiesz i już nigdy do pada nie powrócisz Cytuj Odnośnik do komentarza
SM1 25 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) Problemów ciąg dalszy:) Czy wasz początek z kółkiem był te taki "burzliwy" ? , też mieliście na początku wrażenie, że jest niegrywalnie lub, że macie popsutą kiere? Pograłem chwile w 3 gry (F1 CE bardzo trudno ale dość fajnie się jeździ mam jako taką się kontrolne, GT5p jeździ się strasznie drewniano ale kontrola też jako taka nad autem, CM Dirt 1 dla mnie nie grywalny samochód praktycznie nie reaguje na kręcenie kierownicą. Podobną sytuację miałem w demi Grid - też nie grywalne, trochę lepiej w demo Dirt 2 ale też auto jak by z opóźnieniem, za delikatnie lub za mocno reagowało na kręcenie. Dodam, że mam kierownicę Logitech Driving Force GT no i kilka dobrych lat jeżdżę autem. Bez talencie? z(pipi)ana kiera? czy może po prostu normalne i trudne początki? Jakieś wskazówki ? po to są ustawienia aby się nimi bawić: Dirt 1 na standardowych jest nie grywalny ale jak wejdziesz w ustawienia: siła FF ustaw tak na 20% jak wszystkie efekty z tym związane stering deadzone ustawisz na 0 już nie będzie uciekającej kierownicy stering saturation pomiędzy 70 a 100% acceleration pedal - mam 0 acceleration saturation - 0 hamulce identycznie oczywiście są to moje ustawienia:) Dirt2 zmniejszyłem tylko siłę FF i jeżdzi się rewelacyjnie (ale tylko na szutrach) GT5p - na początek tryb standard opony R3 wyłacz TC - 0 hamulce daj na 8/8 potem będziesz sobie ustawiał jak załapiesz generalnie pobaw się ustawieniami:) Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez SM1 Cytuj Odnośnik do komentarza
jaszczoor 42 Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 na pewnym serwisie aukcyjnym wysyp Logitech DriveFX do x360 po 150 zł nówki. Warto to kupować w ogóle? I czy to aby na pewno nie są jakieś podrobki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 chce sobie kupic kierownice co lepiej: driving force pro czy Gt? i gdzie najlepiej kupowac kierownice? bo widze ze w MM sa po 600zl... jakie gry polecacie w ktorych mozna fajnie an kierownicy pograc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 (edytowane) chce sobie kupic kierownice co lepiej: driving force pro czy Gt? i gdzie najlepiej kupowac kierownice? bo widze ze w MM sa po 600zl... jakie gry polecacie w ktorych mozna fajnie an kierownicy pograc? DFGT - lepszy FF, większa o cal kierownica, no i to pokrętło które potencjalnie może mieć duże znaczenie w GT5... jeśli chcesz kupić nową to się spóźniłeś bo podrożały o 100zł względem ostatniego roku... ja kupiłem swoją miesiąc temu za 350zł - używana ale z gwarancją, bo miała tylko kilka miesięcy, poza tym mogłem ją sprawdzić przed kupnem... co do gier - to dla mnie zdecydowanie Supercar Challenge - gra brzydka w grafice ale niesamowita pod względem modelu jazdy - musisz parę godzin uczyć się gry, ale jak ją opanujesz to przejazd czystych i szybkich okrążeń daje super uczucie poza tą grą to oczywiście Gran Turismo 5 Prologe - nie tak dopracowany pod względem symulacyjnego oddania wrażeń z jazdy jak SC, ale jak na standardy konsolowe to oddaje dobrze to co dzieje się z samochodem... wygląda bajecznie i pozwala od pierwszego kółka jechać szybko i pewnie, dlatego jeśli nie chcesz bardzo hardocorowej gry to GT5p będzie super wyborem. ludzie jeszcze polecają Need For Spped: Shift, ale dla mnie ta gra to jeden wielki dramat, do tego Dirt 2 - niby jest ok na kierownicy ale dla mnie ma jednak za dużo naleciałości z arcade... Edytowane 9 Maja 2010 przez pawel_k Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Ok zakupilem kierownice i po 2h gry mam ochote wywalic kierwonice przez okno mam nadzieje ze mi to przejdzie i bede czerpal przyjemnosc z gry Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Ok zakupilem kierownice i po 2h gry mam ochote wywalic kierwonice przez okno mam nadzieje ze mi to przejdzie i bede czerpal przyjemnosc z gry a w co grasz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 gt5p jedyna scigalka która mam i o ile jezdzac np lancerem jest OK. ale np w f430, viper i m3 przy trakcji 0 i wspomagaczach off nie potrafie jezdzic. Non stop baczki i bandy Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Po dłuższym użytkowaniu kierownicy Microsoftu stwierdzam, że to szajs jakich mało. Kierownica jest bardzo awaryjna i tandetnie wykonana w środku (delikatne plastiki). Omijajcie ten badziew szerokim łukiem... kasę lepiej spożytkować na browar, a i jeszcze może na Logitecha Drive FX zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Afroman 81 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Mógłby ktoś(doświadczony) wypowiedzieć się na temat Shift'a, Grid'a i współpracy tych gier z DFGT? Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Widzę że temat trochę podupadł, a tu już za 4 miesiące premiera GT5 i czas na szukanie kierownicy do tej gry, jakieś propozycje dobrej kierownicy w rozsądnej cenie ważne by miała manetki zmiany biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 W rozsądnej cenie, to tylko DF GT. Natomiast jeśli nie żal Ci "trochę" więcej grosza i naprawdę lubisz wyścigi, bez zastanowienia łykaj G25/27. GT 5 z tymi kierownicami to cud malina Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 G25 widziałem w fajnej cenie ale używana więc obawy trochę są o jej stan, co do DF GT to fajna tylko ten brak manetek Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Łopatki to zmiany biegów w DF GT są, tylko małe Wbrew pozorom można się do nich szybko przyzwyczaić i w żaden sposób to nie przeszkadza w grze. Natomiast w G25 to jest już bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Ok rzeczywiści są, ale to trochę badziewne i takie malutkie, a co z tym bo manetki są fajne <h1 class="parseasinTitle">Thrustmaster Ferrari GT Experience Racing Wheel</h1> Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Co do kierownicy Thrustmaster'a, to kompletnie nie mam o niej pojęcia. Zdaje się ma ona coś ok. 300 st. obrotu i nie jestem pewien, czy działa z każdą grą na PS3. Logitech to sprawdzona marka i tego bym się na Twoim miejscu trzymał. Każdy model od DFP w górę spełni Twoje oczekiwania na 100% Sam od ładnych kilku lat używam DFP i nie mam tej kierownicy kompletnie nic do zarzucenia, choć przy premierze GT 5 mam zamiar przeskoczyć na G27, bo jednak sprzęgło i skrzynia w układzie H to wyższy poziom wyścigowej ekstazy Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 (edytowane) Raz w media bawiłem się G25 to moja żona powiedziała "co za debil da za to ponad 1000 zł" dlatego mogę zapomnieć o takiej kierownicy choć może Logitech na premierę GT5 przygotuję jakiś nowy model Edytowane 26 Czerwca 2010 przez marekjw2523 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Jak mawia stare porzekadło - "i kto tu zrozumie kobietę" Logitech raczej już nie przygotuje jakiegoś modelu pod GT 5, bo takowym już jest DF GT Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Rozumieć nie trzeba wystarczy że siedzą na domowym budżecie :confused: . Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Kierownica Driving Force GT, G25 i G27. Różnica w cenach między GT a G25/27 jest bardzo duża, lecz jaka jest pod względem kierowania samochodem w np. GT5 Prologue? Jest opóźnienie między wykonaniem skrętu a jego odzwierciedleniem na torze? Mam wrażenie, oglądając filmiki na YouTube z DF GT, że takowe występuje, co mnie trochę martwi. G25/27 jest w sferze planów, DF GT chcę kupić zanim cena skoczy, lecz mam jeszcze pewne wątpliwości. Czy skrzynia biegów to automat? Nie ma 5-6 biegów tylko do przodu i wsteczny do tylu? Sprzęgła wśród pedałów nie ma, więc chyba tak jest Jak prezentuje się model jazdy z Driving Force GT w GT 5 Prologue i NFS Shift? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 w DF GT masz tak : Przyciski ( imitujace matetki) z tylu kierownicy a po prawej masz skrzynie jak w rajdówce do siebie wyzszy bieg od siebie nizszy. Wstedczny jest normalnie ja trojkacie na kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 (edytowane) Lagów żadnych nie ma, to tylko złudzenie optyczne, bo obrót koła kierownicy w grze nie jest "animowany" w stosunku 1:1 z tym co widzisz na prawdziwej kierownicy. Skrzynia w DF GT może być jak najbardziej manualna, po prostu jest shifter sekwencyjny - ciągniesz do siebie, to wbijasz bieg na wyższy - odbijasz od siebie, redukujesz niżej. Co do modelu jazdy (a raczej tego jak go czujemy) w GT5:P, to jest to po prostu RE-WE-LA-CJA!!! W Shifta grałem na kółku, ale Xbox'owym - też jest znacznie lepiej niż na padzie (choć kółko M$ to straszny szmelc w porównaniu do DF GT). Edytowane 30 Czerwca 2010 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Bene. Kierownice kupuję na dniach (ech, co GT5 robi z człowieka). Na kierownicach nigdy nie grałem (kilka razy na PC ale wieki temu i w dodatku na szmelcu) a scigalki wiem ze bardzo duzo traca kiedy gra sie nimi na padach. Mam nadzieje ze umiejetnosci z drogi przeloza sie w jakims stopniu do gry Michał, ty w Forze 3 grasz na xboxowej kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi