MichAelis 5 596 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Gdzies mi sie obilo o uszy ze logitech df gt ma jakies rozne wersje, prawda to? Premiera byla juz dosc dawno wyszly inne wersje od tego czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza
CYSIO 1 Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Witam szanowne grono! Jako fan ścigałek i oblatywacz obu Forz stwierdzam, że GT5 na kierownicy miażdży! Absolutny wymiatacz, gameplay 10/10, za to na padzie dwa oczka w dół, tragiczne triggery , Dual Shock 3 kompletnie mi nie podchodzi (xboxowy pad rulez!). Nie ukrywam, że wywalenie tysiaka na sprzęt, który nie spełniłby oczekiwań to niezły zonk, dość asekuracyjnie zainwestowałem w Logitecha Driving Force GT, czyli najtańsze koło z polecanych tutaj GT/G25/G27 i w tej chwili nie wyobrażam sobie grać inaczej. Serdecznie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Łebi 311 Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Gdzies mi sie obilo o uszy ze logitech df gt ma jakies rozne wersje, prawda to? Premiera byla juz dosc dawno wyszly inne wersje od tego czasu? Nie wiem jak GT ale bliźniacze DFPro ma uchwyty w kształcie G i dolną część tych "chwytaków" mozna zdemontować i uzyskać coś na ksztalt C a własciwie " [ " i mozna nawet do grubego na 5 cm blatu przykręcić. Jeśli chodzi o to że Ci grubość stołu nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 (edytowane) Nie moge znaleść na Allegro żadnego stojaka, podstawki do przykrecenia tej kierownicy Logitech Driving Force GT, możecie coś polecić w rozsądnej cenie. Niestety nie moge tego do stolu przykrecic Poczekaj - wroce do domu poszukam kontaktu do faceta, ktory robil muj stelarz. Idealny jest, nie buja sie, bo ma specjalne miejsce, gdzie mozesz polozyc nawet krzeselko na kolkach i obciazyc to swoim ciezarem. Koles prowadzi silownie na codzien i tworzy za pomoca metalu i ampuli swietne stojaki ! http://www.activer.com.pl/index.html Nie wiem czy nie to - niby wyglada na takie co sie bujaja, ale dzieki temu, ze kladziesz na tylniej czesci krzeslo i obciazasz swoim ciezarem nic nawet nie drgnie ! Ktos wie gdzie mozna dostac Fanatec 911 Turbo S ? Edytowane 30 Listopada 2010 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Ktos wie gdzie mozna dostac Fanatec 911 Turbo S ? Obecnie tylko na rynku wtórnym. Nówki nigdzie nie dorwiesz, bo zaprzestali produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
BasteKSG 42 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Ja mam pytanie odnosnie wheel stand pro. Jak sie sprawuje ten stojak pod kiere DFGT?? I czy mozna go kupic gdzies indziej oprocz ich oficjalnej strony?? Mam na mysli jakies sklepy...? Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Ja jestem ciekaw czemu Microsoft nic nie robi w sprawie kierownic, a właściwie ich braku na swoją konsolę. Mają świetną ścigałkę, na Xbox'a wychodzi też parę dobrych gier multiplatformowych (F1 2010, Dirt, WRC, GRID, NFS Shift 2 ? ) a nie ma na czym grać. Mamy tylko Logitecha Drive FX i Kółko od Micro, które już nie jest produkowane. Wypieranie się brakiem licencji na Force Feedback jest bez sensu i jestem pewien, że ilość dolarów jakie ma Bill może wszystko. Ciekaw jestem ile osób zostawiło by lub nabyło Xbox'a gdyby wiedzieli, że będą mogli pograć w swe ulubione gry na dobrej kierze. Nawet Axial Feedback można imo dopracować i wcale nie musi być to coś gorszego od jego brata Force Mam nadzieję, że Mikromięccy dogadają się z Logitechem i powstanie coś fajnego w tej materii, bo na PS3 mnie nie stać, a w Forze4 nie zamierzam grać na padzie. Chociaż jeśli jeszcze bardziej spłycą model jazdy to inwestycja w PS3 będzie nieunikniona. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 (edytowane) Nawet Axial Feedback można imo dopracować i wcale nie musi być to coś gorszego od jego brata Force Oj jest to coś gorszego i to bardzo. Swoją drogą - gdyby szło gdzieś kupić tego Fanateca, to całkowicie zrezygnowałbym z zakupu PS3 i GT5 (jednak ilość "dziwnych rozwiązań" mnie w tej grze przeraża). Myślę, że ta kiera w połączeniu z FM3 i furami klasy "R" to czysty miód, i radość z gry byłaby równie dobra co w GT5 na kółkach Logitecha Edytowane 30 Listopada 2010 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
filipppek 17 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 (edytowane) Dzisiaj doszedłem do takich samych wniosków- zamiast kupować PS3+ GT5 i jak się domyślam nową kierę (teraz mam logitech momo i nie jestem pewien czy działa z PS3 poza tym ma żenujący kąt obrotu), kupię fanateca, zwłasza że ma być coś nowego kompatybilnego z x360. BTW przekonał mnie ten filmik Edytowane 30 Listopada 2010 przez filipppek Cytuj Odnośnik do komentarza
Piom 0 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 filippek -> logi momo na pewno niedziała z ps3 z ps2 działał aż miło może oprócz GT4, ja sprzedałem na allegro i zamieniłem na logi G25 Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Nawet Axial Feedback można imo dopracować i wcale nie musi być to coś gorszego od jego brata Force Oj jest to coś gorszego i to bardzo. Swoją drogą - gdyby szło gdzieś kupić tego Fanateca, to całkowicie zrezygnowałbym z zakupu PS3 i GT5 (jednak ilość "dziwnych rozwiązań" mnie w tej grze przeraża). Myślę, że ta kiera w połączeniu z FM3 i furami klasy "R" to czysty miód, i radość z gry byłaby równie dobra co w GT5 na kółkach Logitecha Ja ciągle nie wiem gdzie jest różnica Nawet na tanim Logi grało mi się w F1 mega świetnie, co prawda support kiery był bardzo dobry. Kierownica może i tania, ale nie przeszkadzało w kręceniu czasów, które były blisko światowej czołówki Cytuj Odnośnik do komentarza
filipppek 17 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Nowa kierownica Fanateca będzie wzorowana na Porsche 911 GT2 http://www.racedepartment.com/content/939-fanatecs-new-flagship-pc-xbox-ps3-wheel-more-info.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 http://cgi.ebay.de/Fanatec-Porsche-911-Turbo-S-Wheel-NEU-PS3-Xbox360-PC-/300498393052?pt=PC_Viedeospielzubeh%C3%B6r&hash=item45f71997dc 360 € <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 kupować DFP czy dozbierać na DF GT?Chodzi mi tu głównie o granie w GT5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 ja bym dozbierał - cal większa kierownica i jednak lepszy i force feedback oddający więcej informacji o tym co się dzieje z autem - to jednak robi różnicę... poza tym jak masz dozbierać kasę to może będzie już coś więcej wiadomo na temat tej nowej kierownicy Thrustmastera dedykowanej GT5 która może będzie dużą alternatywą dla DFGT - chociaż ja czuję w kościach że raczej będzie to produkt z wyższej półki cenowej (obstawiam początkową cenę ok. 600zł) Cytuj Odnośnik do komentarza
Łebi 311 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 ja bym dozbierał - cal większa kierownica i jednak lepszy i force feedback oddający więcej informacji o tym co się dzieje z autem - to jednak robi różnicę... poza tym jak masz dozbierać kasę to może będzie już coś więcej wiadomo na temat tej nowej kierownicy Thrustmastera dedykowanej GT5 która może będzie dużą alternatywą dla DFGT - chociaż ja czuję w kościach że raczej będzie to produkt z wyższej półki cenowej (obstawiam początkową cenę ok. 600zł) Co Ty kolego pindolisz ! Nie ma żadnej różnicy w FF ani w prowadzeniu auta. Te kierownice są identyczne pod względem konstrukcyjnym. DF GT wypuscili z okazji Gran Turismo 4 (o ile mnie pamięć nie myli). Jedyna różnica to pokrętło do zmiany ustawień "w locie". Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 (edytowane) ja bym dozbierał - cal większa kierownica i jednak lepszy i force feedback oddający więcej informacji o tym co się dzieje z autem - to jednak robi różnicę... poza tym jak masz dozbierać kasę to może będzie już coś więcej wiadomo na temat tej nowej kierownicy Thrustmastera dedykowanej GT5 która może będzie dużą alternatywą dla DFGT - chociaż ja czuję w kościach że raczej będzie to produkt z wyższej półki cenowej (obstawiam początkową cenę ok. 600zł) Co Ty kolego pindolisz ! Nie ma żadnej różnicy w FF ani w prowadzeniu auta. Te kierownice są identyczne pod względem konstrukcyjnym. DF GT wypuscili z okazji Gran Turismo 4 (o ile mnie pamięć nie myli). Jedyna różnica to pokrętło do zmiany ustawień "w locie". mylisz się strasznie. przede wszystkim wielkość - niby to tylko jeden cal różnicy ale robi to sporą różnicę. po drugie sama kierownica kręci się z dużo mniejszym oporem wewnętrznym (w tym względzie znacznie bliżej DFGT do G25 niż DFP) przez co wszystkie informacje są że tak powiem "czystsze". do tego przekonstruowane, znacznie lepsze silniki od Force Feedback która przekazuje znacznie więcej zróżnicowanych informacji o tym co się dzieje z samochodem. jeśli coś jest identyczne to tandetne plastikowe pedały oraz sam poziom wykonania kierownicy. środek jest już inny i przemawia na korzyść DFGT, co nie znaczy że DFP jest słabą kierownicą - bo jest bardzo porządnym sprzętem ale mimo wszystko trochę gorszym niż DFGT. looknij na ten film: od trzeciej minuty koleś pokazuje różnicę w oporach i generalnie pokazują różnicę pomiędzy tymi kierownicami oraz druga część recenzji: ps. żeby nie było - wszystko co piszę opieram na własnych doświadczeniach a nie na filmach z netu. Edytowane 2 Grudnia 2010 przez pawel_k Cytuj Odnośnik do komentarza
Łebi 311 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Hmmmm zastanawiające... Miałem sposobność jechać DFPro i DFgt w GT4 i odczucia/siła generowane przez FF były identyczne. Nie grałem na pc w simy więc nie wiem na ile to zasługa FF czy sterowników że GT aż tak się różni w prowadzeniu, w tym teście, od DFpro. Wielkość faktycznie powoduje że ciut lepiej się ją trzyma. Siłę oporu w 3 minucie sprawdzał na wyłaczonych kierach gdzie silniczki dają opór, w grze (podkreślam, w GT4 ) nie było różnicy podczas wyscigu i tu i tam ciężko jest robić szybkie i mocne kontry (1 do 2 obrotów) gdy tył wozu już nas prawie wyprzedza. To niestety nie real gdzie siły działajace na kierownice "odwiną" nam ją zpowrotem w półtorej sekundy hehe Cytuj Odnośnik do komentarza
nightrunner 6 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 (edytowane) (...) nie było różnicy podczas wyscigu i tu i tam ciężko jest robić szybkie i mocne kontry (1 do 2 obrotów) gdy tył wozu już nas prawie wyprzedza. To niestety nie real gdzie siły działajace na kierownice "odwiną" nam ją zpowrotem w półtorej sekundy hehe Takie "odwijanie" w sekundy to tylko na g25/g27 Między innymi dlatego są warte swojej ceny. Edytowane 3 Grudnia 2010 przez nightrunner Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Thrustmaster T500 RS to kolejna i najnowsza "oficjalna" kierownica GT. Szacowana cena to 500 dolarow a skrzynia biegow ma byc sprzedawana osobno... I dla zainteresowanych, animacja na stronie producenta. http://www.thrustmaster.com/Upload/1/6/Banniere/503/anim.swf Cytuj Odnośnik do komentarza
diolek 43 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 (edytowane) pochwale sie moim stanowiskiem do scigania sie , z DFGT na pokladzie calosc podlaczona do kina domowego pionnier 5.1 Edytowane 3 Grudnia 2010 przez diolek Cytuj Odnośnik do komentarza
filipppek 17 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 (edytowane) Tu macie zdjęcia, parametry i cenę :o http://www.racedepartment.com/content/942-new-thrustmaster-t500rs-gt5-wheel.html Oczywiście mam na myśli nowego Thrustmastera Edytowane 3 Grudnia 2010 przez filipppek Cytuj Odnośnik do komentarza
lukaszt_89 141 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Kierownica prezentuje się elegancko, zwłaszcza pedały i to w jaki sposób można sobie je ustawić ale cena... chyba ich zdrowo poje.bało:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza
CHINDOOS 7 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zaczyna się pojawiać coraz więcej dobrych gier wyścigowych: GT5, DIRT3, SHIFT2, TDU. Powoli zastanawiam się więc nad kupnem kierownicy. Będzie to zapewne DFGT ze względu na stosunek jakość/cena. Mam tylko pytanie czy kierka działa z grami typu NFS, Burnout, Motorstorm czy Blur? I czy w ogóle jest jakikolwiek sens grać w takie gry na kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza
ted360 17 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Tu macie zdjęcia, parametry i cenę :o http://www.racedepar...-gt5-wheel.html Oczywiście mam na myśli nowego Thrustmastera Po co komu zasięg obrotów 1080 stopni? Ja w aucie nie mam nawet pełnych 900, a wyścigowy bolid to nie jest... Coś takiego mogłoby się przydać najwyżej w symulatorze egzaminu na prawo jazdy kategorii D Poza tym wykonanie pierwsza klasa, choć cena mocno zawęzi grono potencjalnych odbiorców... z innej beczki - wheel stand pro ma opóźnienia w wysyłce i nie dotrze na święta, co eliminuje ją jako potencjalny prezent :confused: myślicie, że warto mimo wszystko czekać, czy zainwestować np. taki oto twór? http://allegro.pl/item1345703561.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi