Skocz do zawartości

Kierownice

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio w media markt(w Łodzi) byłem to DFGT były po 419zł ale jak widzę po waszych komentarzach to pewnie też tam podrożało. Ja swoją na alledrogo zakupiłem za 299zł miesięczna jakieś 2 tygodnie temu widzę, że miałem za(pipi).ste szczęscie:biggrin:

Opublikowano

Lepiej teraz kupić używaną DFP za około 260zł, czy poczekać do np. lutego i kupić DFGT.

Chodzi mi głównie o jakość między DFP/DFGT i może do lutego DFGT trochę stanieje?

Na czasie mi jakoś bardzo nie zależy, więc mógłbym poczekać kilka miesięcy dla 'lepszej' kiery.

Opublikowano

Zgadzam się z przedmówcą :) Dodatkowo jak to jest model rev.B0 i jest ładnie utrzymany, to posłuży jeszcze wieki. Jest to naprawdę niezawodna konstrukcja i trzeba nie lada "talentu" by tą kierownicę popsuć. Co więcej, odnoszę wrażenie, że DFP z końca produkcji są lepiej wykonane pod względem materiałowym niż obecnie sprzedawane DFGT.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Jak masz pieniądze to bierz nową DFGT. Zawsze lepiej mieć nówkę na gwarancji :)... a i sama kierownica jest ciut lepsza. Jest trochę szybsza, cichsza no i ma ten "dzyndzel" do wygodnej zmiany ustawień w GT5 :)

Natomiast ja jutro zamawiam najnowsze dzieło Fanatec'a :)

Edytowane przez Michał102
Opublikowano

Dzięki za rady, biorę DFP :)

I mam taką nietypową prośbę.. mógłby ktoś zmierzyć karton z DFP/DFGT? Potrzebuje to na szybko bo nie wiem, czy karton zmieści się do paczkomatu ;)

Opublikowano

Jak masz pieniądze to bierz nową DFGT. Zawsze lepiej mieć nówkę na gwarancji :)... a i sama kierownica jest ciut lepsza. Jest trochę szybsza, cichsza no i ma ten "dzyndzel" do wygodnej zmiany ustawień w GT5 :)

Natomiast ja jutro zamawiam najnowsze dzieło Fanatec'a :)

To zdaj relację jak już przyjdzie:smile:, ciekawe jak się sprawuję to cudo

I mam taką nietypową prośbę.. mógłby ktoś zmierzyć karton z DFP/DFGT? Potrzebuje to na szybko bo nie wiem, czy karton zmieści się do paczkomatu ;)

33x36x29

• Plusik 1
Gość pawel_k
Opublikowano

costam.jpg

druga kierownica u mnie w domku :) na razie jeździłem 20 minut więc mam problemy z przestawieniem się z 900 stopni na 270, ale mam nadzieję że to kwestia czasu... działa ładnie, FF jest płynny, sama kiera bardzo cicha, a jakością wykonania deklasuje DFGT o parę długości, tak na prawdę to bliżej jej pod względem wykonania do G27 (którą też codziennie ogrywam w pracy podczas przerw) niż do DFGT. Pedały bardzo dobre (chociaż ustępuję tym z G27), kierownica super ergonomiczna, shiftery rewelacyjne... jakby miała 900 stopni to na 100% bym przy niej został, ale z uwagi na niższy kąt obrotu muszę ją mocniej obadać... boję się po prostu że mam już za dużo naleciałości z grania na DFGT więc nie wiem czy tak łatwo przyjdzie mi przestawienie się z 900 na 270 stopni, chociaż dla nowych osób w temacie kierownic ta kiera pewnie byłaby idealna. po testach wypowiem się bardziej szczegółowo i napiszę przy której kierownicy ostatecznie zostaję :)

Opublikowano

W GT jest większa kierownica niż w Pro więc IMO lepiej brać GT, bo jak tak na nią patrzę to mniejsza byłaby dla mnie zdecydowanie za mała.

Opublikowano (edytowane)

Można gdzieś kupić LOGITECH G27 RACING WHEEL za 1000 zł ?

ja zapłaciłem 600. nówka, oryginał. właśnie sprawdzam stronę UPS gdzie jest moja paczka :)

Edytowane przez MeL
Opublikowano

ja zapłaciłem 600. nówka, oryginał. właśnie sprawdzam stronę UPS gdzie jest moja paczka :)

No fajnie fajnie tylko napisz gdzie wyrwałeś za taką cene :whistling:

Opublikowano

No fajnie fajnie tylko napisz gdzie wyrwałeś za taką cene :whistling:

Fart jak cholera. Byłem już dość w*urwiony poszukiwaniem DFGT w cenie ~400zł. Nigdzie jej nie było. Jak coś to saturn za 500 :/ Na allegro pustki albo wyśrubowane ceny. Więc dzwonię do Logitech'a w Polsce i się ich pytam kiedy będzie jakaś dostawa itd bo nie mam jej jak kupić. I czemu na polskiej stronie Logitech'a nie ma cen a na innych jest. Koleś odesłał mnie do ogólnoeuropejskiego sklepu gdzie pojawiły się ceny i dał 50% zniżki na jeden produkt :) Już miałem brać DFGT za 60€ jak na szybko zdałem sobie sprawę, że mogę mieć G27 za 150 € !!! Szybkie płacenie ( "tato pożycz kartę kredytową !!!" ) i poszło. Czy była to promocja świąteczna czy nie tego nie powiem. Koleś zadał mi pytanie czy miałem coś z Logitecha. Powiedziałem, że miałem myszkę mx500 ale padła. W mailu, w którym otrzymałem promocyjny kod jest wpisane info na temat mojej zepsutej myszki. Jak w ramach pocieszenia dostałem 50% :) Musicie dobrze zagadać ale nie gwarantuje Wam sukcesu :)

UPS mówi, że paczka przeskoczyła 2 punkty w Niemczech i jedzie dalej :D

Opublikowano (edytowane)

Oficjalna cena i data premiery Thrustmaster t500 rs w Polsce:teehee: jestem bardzo ciekaw czy ktoś to w Polsce zakupi :biggrin: Liczyłem na maks jakieś 1800zł, a nie 2400 masakra jednym słowem.

@Michał ja również czekam na jakąś mini recenzje tego fanateca:thumbsup:

Edytowane przez lukaszt_89