Michał102 870 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 jakaś kierownica do ps3 z pedałami i ewentualnie skrzynią biegów? Taka w okolicach 200-300 zł...? Logitech Driving Force Pro. Cytuj
Kaper 666 17 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Dozbieraj trochę i kup DFGT, mam i bardzo chwale Cytuj
mataman 35 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Przecież to jest to samo tylko dodano pare guziczków. Niektórzy nawet sadzą ze DF pro jest lepszym kółkiem bo lepiej wykonanym. Sam posiadam i nie wymienionym na dfgt. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 DFP rev. B0 jest wykonana z lepszych materiałów niż DFGT. Dobrze utrzymany egzemplarz jest nie do zajechania Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 I kogo mam niby posłuchać? I w dodatku wydawanie takiej kasy tylko dla GT 5, trochę chory pomysł Bo innych takich fajnych ścigałek na PS3 nie znam... Cytuj
mataman 35 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Dlatego bierz DF Pro, nie ma ci dopłacać do DFGT. Ludzie do GT5 kupują Fanateca + pedały za ponad 2tys takze 200-300zl to jest nic Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 (edytowane) Dla nadchodzącej F1 2011 warto się zaopatrzyć w kierownicę . A co do samej kiery, to kup taką na którą nie żal Ci będzie kasy. bardzo tania - DFP (tylko używki) tania - DFGT droga - G27 jeszcze droższa - Fanatec GT3 RS bardzo droga - Thrustmaster T500RS Dokładnych cen nie podaję, bo różnie to bywa. W jednych sklepach jest drożej, a w innych taniej. To samo tyczy się używek... czasem trafiają się świetne okazje i idzie wyrwać kierownicę w dobrym stanie za tzw. "psi grosz" Edytowane 7 września 2011 przez Michał102 Cytuj
Kaper 666 17 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Ja jeszcze śmigam na PC . Ale nie ukrywam że kiere kupiłem do gt5, ale znakomicie można też grać w inne ścigałki. Cytuj
winner 183 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Używane DFP i tyle w temacie. Sam mam tą kierownicę już dość długo i jest jak nowa (nawet folie ma na logo). DFP jest rownież lepsza z tego względu, że samemu można sobie ustawić kąt obrotu kombinacją klawiszy. W październiku zamierzam się jej pozbyć, żeby zakupić G27. Oprócz GT5 polecam fenomenalne pod względem fizyki Ferrari Challenge (SCC), Shift 2 oraz Dirt 3. Mega frajda. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 No... z tym Shift'em 2 bym uważał . Nie każdemu ta gra może podejść, a już na pewno nie wolno zaczynać przygody z kierownicą na tej grze. Moim zdaniem S2 ma tak zje.bany model jazdy i obsługę kiery, że gorzej już się nie da :blum2: Cytuj
mataman 35 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Dirt 3 ze względu na ograniczony kat skrętu to tez żadna rewelacja. Cytuj
Kaper 666 17 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Logitech Driving Force Pro może już być mały problem. Trzeba by poszukać w sklepach, na Alledrogo jest jedna używka ale za 350 .Ja za DFGT w sklepie dla idiotów dałem 390 zeta (akurat była promocja) Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Chodzi mi o taką kierownicę, która jest jak najbliżej realizmowi, a jak najdalej od zabawki tak sobie poćwiczyć przed egzaminem na prawko ;p nie no, to akurat żart. Cytuj
winner 183 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Jeśli chcesz do 300zł to z DFP będziesz mega-zadowolony, nic lepszego w tej cenie po prostu nie ma. PS: Shift 2 ma dobry model jazdy jeśli uważnie dobierze się ustawienia (których jest sporo). Najgorszy w tej grze jest imho system kolizji (abstrakcyjne poślizgi przy nawet najmniejszych zetknięciach z przeciwnikiem). Co do Dirta 3 - tak jak mówiłem, można ustawić 900st. w DFP. Cytuj
lukaszt_89 141 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Tylko teraz panowie jest taki problem z DFP, że ciężko ją dostać, a cena za używkę jest niemal identyczna jak za używane DFGT. I pomyśleć, że cena kierownic tak w górę poszła przez F1 2011(chyba, że jest jakaś inna premiera gry wyścigowej o której nie wiem) bo jeszcze miesiąc temu cena za nowe DFGT wahały się w przedziale 380-450, a teraz 420-520 masakra. Figaro jak Ci nie zależy na czasie wypatruj codziennie na aledrogo okazji powinna się jakaś zdarzyć i wtedy kupuj. Cytuj
mataman 35 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Jaka jest ta kombinacja klawiszy do DF pro ? Cytuj
winner 183 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Select + R3 + prawa łopatka (wciskasz po kolei i trzymasz) Cytuj
Tommy Dee 53 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Zgadzam się z tym że Shift 2 nie nadaje się do gry na kierownicy. Poślizgowy model jazdy, mała precyzja sterowania, FF skopane na maksa szczególnie transfer masy - ma się wrażenie jakby w każdym samochodzie zamontowali zbiornik od MANa napełniony do połowy paliwem. Omijać szerokim łukiem Michał jeszcze jedno pytanie odnośnie Fanateca GT2. Wiesz może z czego są zrobine łopatki do zmiany biegów w standardzie (plastik, aluminium). Co znajde jakiś filmik czy zdjęcia to carbon z clubsportu Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 8 września 2011 Opublikowano 8 września 2011 W standardzie dostajesz duże, aluminiowe łopatki Cytuj
acePL 0 Opublikowano 8 września 2011 Opublikowano 8 września 2011 Witam, posiadam g27 i za namową lukaszt_89 przymierzam się do zakupu Fanateca. Tylko teraz pytanie? Czy wychodzi jakiś nowy na premierę Fm4? Czy nie czekać i kupić gt2? Michał102 wysłałem Ci zaproszenie na xbl. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 8 września 2011 Opublikowano 8 września 2011 W okolicach premiery FM4 mają pojawić się dwie nowe kierownice Fanatec'a. Jedna ma bazować na dotychczasowych podzespołach GT2, a druga to zupełnie nowa konstrukcja mająca zmieść wszystko co się do tej pory ukazało . Kiera bazująca na GT2 będzie kosztować pewnie nie wiele więcej niż sama GT2, natomiast ta lepsza kiera poniżej 700 euro pewnie nie zejdzie Jeśli Ci się bardzo nie spieszy to poczekaj na rozwój sytuacji Co do zaproszenia, to dzięki, ale z LIVE już od dawna nie korzystam. Ostatnio gram tak mało, że ledwo starcza czasu by przejść cokolwiek w singlu Cytuj
acePL 0 Opublikowano 8 września 2011 Opublikowano 8 września 2011 Dzięki za informacje Mam jeszcze pytanie czy wiadomo już że te nowe kierownice będą działać na wszystkich 3 platformach? Masz jakiegoś linka odnośnie tej nowej kierownicy? Spoko, jak będziesz kiedyś ta to zaakceptuj Pozdrawiam Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 8 września 2011 Opublikowano 8 września 2011 Nie wypatruję już tak na bieżąco wszystkich informacji o nowych kierach Fanatec'a (mam już swoją ukochaną GT2 i tylko jej się oddaje ), ale z tego co mi wiadomo nowe kółka będą multiplatformowe. Dużo informacji znajdziesz tutaj: http://www.fanatecwheel.com/ http://www.911wheel.de/ Cytuj
Gość Orson Opublikowano 14 września 2011 Opublikowano 14 września 2011 panowie potrzebuję pomocy! Zaznaczę jednak,z e jestem wyscigowym kazualem w sumie , takim co to Shift 2 jest dla niego symulacją hardkorowa ;-) wiec wybaczcie lamerskie pytania;-) mysle o kupnie kiery do PS3. Jako, ze jestem początkującym gościem mysle, ze wystarczyłaby jakas tansza opcja - np e PE 164 pisali o takiej : MAnta MM26 Compresor Supreme 4 monza. I teraz taK; 1 jest sens pobawic sie taką kierą? Ona dzaiła z PS3 w ogóle? 2 to pytanie was rozbroi;-) w pokoju growym mam dużą kanapę, której własciwie nigdy nie składam (za dużo zachodu hehe),. Czy jesli położyłbym pedały (gaz# hamulec) na tej kanapie (jest bardzo szeroka;-) to będą zjeżdżac czy da sie pograc w ten sposób (mam nadzieję, ze czaicie o co mi chodzi). Pytam bo nie mam mozliwosci zamontowania innego stanowiska do tego celu Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 14 września 2011 Opublikowano 14 września 2011 a ta nie będzie się uginać? bo rozumiem że Ty + kiera + pedały znajdują się na kanapie - dość niewygodna pozycja do grania. to już lepiej Ty siadasz na brzegu kanapy, kiera na kolanach, pedały na podłodze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi