Opublikowano 2 lutego 20169 l TX można kupić taniej. Skończyły się czasy kierownic po 500zł, zresztą do klocka dobra kierownica zawsze kosztowała powyżej tysiąca. Za czasów x360 był tylko Fanatec, bo tego badziewia od m$ nie biorę pod uwagę.
Opublikowano 2 lutego 20169 l no ja swoich pieniędzy do skarbonki tym cwaniakom na pewno nie wrzucę jeszcze żeby była taka opcja żeby dać te 1000zł i używać tego samego kółka na PS4 i na xbonie to bym sie zastanowił, a tak to niech spadają na drzewo od 8 lat jeżdże na DFGT, za którego dałem wtedy jakieś 400zł i jest to całkiem nienajgorsze kółko, chociaż może w końcu kupie G25/G27 bo już tanio chodzą
Opublikowano 2 lutego 20169 l To jest dokładnie ta sama kierownica co g25/27, różnica polega na dodaniu kilku przycisków i obsługi ps4.Czyli warto ja kupic poniżej 1000zl, dzieki za info.
Opublikowano 2 lutego 20169 l chociaż może w końcu kupie G25/G27 bo już tanio chodzą Przecież na ps4 tym nie pograsz. Z ps4 jest lepiej bo masz T150 za 750zł.
Opublikowano 2 lutego 20169 l chociaż może w końcu kupie G25/G27 bo już tanio chodzą To było by wyjątkowo nie rozsądne ponieważ mając G25/G27 nie pograłbyś ani na Xbonie ani na PS4. Dziś najlepiej kupić do PS4 Thrustmastera T150 ze względu na cenę. 750 zł to niemal połowa ceny G29.
Opublikowano 2 lutego 20169 l Jak możesz w tej cenie kupić ją na gwarancji to bierz. http://www.currys.co.uk/gbuk/computing-accessories/computer-accessories/game-controllers-and-joysticks/logitech-driving-force-g29-racing-wheel-black-10135572-pdt.html
Opublikowano 4 lutego 20169 l Po co ja wchodziłem w ten temat Teraz w kwietniu oprócz Dirt Rally będę musiał kupić jeszcze G29 z shifterem i wheel stand pro. Interes życia patrząc na ceny.
Opublikowano 4 lutego 20169 l no, ale taki ręczny to można sobie zrobić chyba tylko z gumek i 4 biegu. w jakieś montaże przedłużki na sprzęgło nie będę się bawił myślę, że lewa łopatka za kierownicą będzie ok na ręczny. jakiś protip gdzie najtaniej kupić g29? na allegro są zestawy z shifterem po 1580 w promocji, cena kosmiczna. jakby kupić ten w uk z linku spizganygutek to byłby kompatybilny z naszymi konsolami? cena niższa o ponad 300zł...wysyłkę ogarnąłbym inaczej, bo shipują tylko w uk.
Opublikowano 4 lutego 20169 l Lewa łopatka nie zda egzaminu. Już lepiej używać jej jako biegu w dół, a ręczny dać na 4 bieg na gałce. Znam trik na darmową kierownicę G29 ale musiałbyś mieć kogoś kto odda tobie swój paragon zakupu.
Opublikowano 4 lutego 20169 l No a dlaczego miałby nie być kompatybilny? Będzie działać, tylko że za niecałe 1300zł masz lepszą kierownicę http://m.ceneo.pl/32895165
Opublikowano 4 lutego 20169 l No a dlaczego miałby nie być kompatybilny? Będzie działać, tylko że za niecałe 1300zł masz lepszą kierownicę http://m.ceneo.pl/32895165 Na T300 nie patrzyłem, ale widzę, że tak jak w T150 nie ma sprzęgła, no i kiera nie jest ze skóry (chociaż to już ma mniejsze znaczenie). Gdybym chciał dokupić do niej biegi to cenowo wyszłoby podobnie jak G29 z shifterem, a wciąż miałbym tylko dwa pedały. Lewa łopatka nie zda egzaminu. Już lepiej używać jej jako biegu w dół, a ręczny dać na 4 bieg na gałce. Nie chcę zmieniać biegów na łopatkach, a jak przyjdzie wheel stand to będę chciał go zmodyfikować, żeby skrzynia była tak jak w prawdziwym aucie na dole po prawej, a nie zamontowana przy kierownicy. Trudno, ręczny albo łopatka albo kółko, zobaczymy w praniu. Edytowane 4 lutego 20169 l przez maztika
Opublikowano 4 lutego 20169 l Tylko że sama kiera jak i Force feedback jest znacznie lepszy niż w Logitechu. G29 to technologia z 2006r Edytowane 4 lutego 20169 l przez mattaman
Opublikowano 4 lutego 20169 l Przy braku sprzęgła w podstawowej wersji myślę, że mogę przymknąć na to oko. Co do Force Feedback chyba mogę się zgodzić, bo czytałem, że jest lepszy w Thrustmasterze, ale wciąż nie rekompensuje mi to sprzęgła, bo FF w G29 też jest zapewne co najmniej dobre.
Opublikowano 4 lutego 20169 l Panowie uswiadomcie mnie proszę skąd osobny ręczny na konsoli? Najlepiej od razu na przykładzie T300 poproszę? Dodam że mam wersję alcantara + shifter a chce full real czyli shifter sekwencja plus osobny reczny a nie na lopatce Na PC widziałem ze shifter ustawiają na sekwencje i uruchamiają jako ręczny a biegi na łopatki ale to też polsrodek Trzeba by dwa shiftery, jeden biegi sekw. drugi jako ręczny, tylko jak to podłączyć Edytowane 4 lutego 20169 l przez BlukeR
Opublikowano 4 lutego 20169 l Na PC podłączasz Shifter przez USB i wgrywasz sterownik i już w grze programujesz jego działanie. Na konsoli to nie zadziała, nie ma dedykowanych dźwigni dla hamulca ręcznego. Więc jedyna opcja to ustawić Shifter na sekwencyjną skrzynię biegów i ręczny zaprogramować na 4 bieg, gdy ciągniesz dźwignie do siebie.
Opublikowano 5 lutego 20169 l Znam trik na darmową kierownicę G29 ale musiałbyś mieć kogoś kto odda tobie swój paragon zakupu. Podziel sie tym trikiem Planujemy ze znajomym inwestowac w tym roku w swoje kolka do konsol, wiec przyda sie taki trik
Opublikowano 5 lutego 20169 l W domu mam elegancki setup do kierownicy w postaci deski na prowadnicach przywierconej do ściany, ale na stancji niestety wiercenie w ścianie nie przejdzie. Mam Logitecha DFGT więc osobnego miejsca na shifter nie potrzebuję. Jakies pomysły poza kupowaniem wheel standów za kilka stówek? Deska do prasowania? Edytowane 5 lutego 20169 l przez maciucha
Opublikowano 5 lutego 20169 l Jakies pomysły poza kupowaniem wheel standów za kilka stówek? Deska do prasowania? DIY czyli bardzo popularne i dające masę frajdy z budowania i zadowolenie z końcowego produktu Do It Yourself
Opublikowano 5 lutego 20169 l Zrób sobie stojak np. ze starego roweru tak jak swego czasu zrobiłem ja... szkoda mi było wyłożyć na WSP
Opublikowano 5 lutego 20169 l generalnie znowu fajna sprawa, tyle że tak jak pisałem - nie mam czasu, ani tym bardziej narzędzi na takie zabawy no cóż, skoro nie ma żadnego prostszego rozwiązania to zobaczę z tą deską do prasowania, w sumie i tak by mi sie przydała