Skocz do zawartości

Kierownice

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 17.02.2019 o 13:04, Kalten80 napisał:

https://zapodaj.net/516225e650f06.jpg.html

https://zapodaj.net/1a6252cc56352.jpg.html

https://zapodaj.net/53e3718990a71.jpg.html

https://zapodaj.net/bf7b992a873fe.jpg.html

Hand made z resztek materiału. Nic nie może się zmarnować a przy okazji stół odpocznie bo od przenoszenia przed tv i szarpania kierą lekko nogi mu zmiękły. 

Edytowane przez vuoh
Opublikowano

Kalten80 plecy nie bolą ;) nie testowałem na dłuższą metę, gorzej było przy zestawie stół plus krzesło ale masz rację coś miękkiego to konieczność przy tej konstrukcji i już jest nawet pomysl. 

Redmitsu co do grzejnika to uwierz, gdybym mógł ustawić w inny sposob ten zestaw to bym to zrobił ale z  temperaturą raczej jest git  plastiku nie topi :P. Gorzej jest latem, mieszkanie ma okna z jednej strony budynku i przy upałach to  ps4 grzeje bardziej niż ten kaloryfer hehe

https://zapodaj.net/52f4db0e5c554.jpg.html

https://zapodaj.net/9cdd54041168d.jpg.html

Wczoraj doszedł jeszcze mod  z zewnętrznym hamulcem ręcznym z myślą o assetto corsa i drifcie sprawdza się kozacko. Dziwne że taka firma jak logitech nie mogła się pokusić  o  własny  e-brake..... 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ważna informacja dla posiadaczy G920 którzy korzystają z niej na konsoli Xbox One X.

Nie róbcie update firmware (można ją zrobić przez Logitech Gaming Software, które instaluje się na kompie). Po wspomnianym update kierownica całkowicie traci kompatybilność z Xbox One X (wciaż działa i nawet poprawia kilka elementów dla Xbox One). Niestety Logitech nie zajmie się poblemem i też nie wypuści łatki dla kierownicy, bo nie jest już to popularny produkt i szkoda im na to środków.

W odpowiedzi od support usłyszałem, że kierownica nigdzie na pudełku nie wspomina o byciu kompatybilną z Xbox One X :)

Edytowane przez MierzejX
  • Plusik 2
Opublikowano

Logitech wyjaśnił mi jedynie, że jest to kwestia zmiany sterowników wraz z updatem firmware. Wiedzą w czym leży problem ale nic z tym nie zrobią. Twierdzą, że to już jest kwestia MSu. MS z kolei odbija piłeczkę (odpowiedź od agenta MS na oficjalnym forum) twierdząc, że nie są w stanie nic zrobić jeśli sterownik nie jest kompatybilny z podzespołami i producent posiada SDK właśnie po to by mógł te sterowniki podpasować.

Opublikowano (edytowane)

ale chuynia :obama:

dzięki za ostrzeżenie panowie, nie podłączam już zatem nigdy g920 do pc, chociaż mam tylko xone ale kto wie co tam jeszcze potencjalnie napsuli :yao: 

Edytowane przez maciucha
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja (pipi)ie kupiłem sobie g29 i nie mogę okrążenia w project cars 2 przejechać. Jak niby mam zmieniać biegi manetkami? Jak mam przekręconą kierę, nie wiem która to bieg w górę, a która w dół XD

Pojeżdżę chyba na automacie trochę.

Opublikowano
W dniu 10.07.2019 o 18:00, devilbot napisał:

Ja (pipi)ie kupiłem sobie g29 i nie mogę okrążenia w project cars 2 przejechać. Jak niby mam zmieniać biegi manetkami? Jak mam przekręconą kierę, nie wiem która to bieg w górę, a która w dół XD

Pojeżdżę chyba na automacie trochę.

I tak masz dobrze bo w G29 manetki obracają się z kierownicą, więc to nie problem. U mnie jakoś to weszło naturalnie i nigdy z tym problemu nie było. X

Opublikowano (edytowane)

@u55r

U mnie już ok, jednak gry na PC wymagają często konfiguracji kiery, miałem coś nie tak ale zgrałem kierownicę z ruchami wirtualnego kierowcy i jest dobrze(no i włączyłem kontrolę trakcji bo nie panowałem nad autem bez tego i dlatego kręciłem bez sensu).

Na początku nie pasowała mi ta kierownica i chciałem brać inną np thrustmastera bo g29 wygląda trochę festyniarsko jakieś kolorowe przyciski i krzyżak na całej powierzchni.

Jednak jak przyszła to wykonanie solidne, a przyciski bardzo pomagają w nawigacji i w grach jak np w F1 używam niemal wszystkich do ustalania strategii, pit stopu, kers, drs itd Nie wyobrażam sobie jakbym miał tym sterować na gołej albo słabiej obłożonej przyciskami kierownicy.

Edytowane przez devilbot
Opublikowano
W dniu 27.03.2019 o 23:42, MierzejX napisał:

Logitech wyjaśnił mi jedynie, że jest to kwestia zmiany sterowników wraz z updatem firmware. Wiedzą w czym leży problem ale nic z tym nie zrobią. Twierdzą, że to już jest kwestia MSu. MS z kolei odbija piłeczkę (odpowiedź od agenta MS na oficjalnym forum) twierdząc, że nie są w stanie nic zrobić jeśli sterownik nie jest kompatybilny z podzespołami i producent posiada SDK właśnie po to by mógł te sterowniki podpasować.

Jak z tym sytuacja wygląda obecnie? Zmieniło się coś? Chcę kupić swoją pierwszą w życiu kierownicę i wolę podpytać. No i w sumie nie do końca jestem zdecydowany czy brać wer na PS4 czy XO. Dobrych ścigałek jest od zatrzęsienia tu i tu, a i tak jest to zakup głównie pod F1.

Opublikowano

Dla mnie jako posiadacza PC i PS4 wybór był prosty - G29. Ogram na niej wszystko co chcę z PS3 (GT5, GT6, F1 2013, RR7), wszystko z PS4 czyli Drivecluba i GT Sport no i Forzę mogę se włączyć na PC.

Opublikowano
W dniu 21.07.2019 o 10:20, Amer napisał:

Jak z tym sytuacja wygląda obecnie? Zmieniło się coś? Chcę kupić swoją pierwszą w życiu kierownicę i wolę podpytać. No i w sumie nie do końca jestem zdecydowany czy brać wer na PS4 czy XO. Dobrych ścigałek jest od zatrzęsienia tu i tu, a i tak jest to zakup głównie pod F1.

Nie wydali nowego patcha do dziś. Nie wiem, czy ta wersja software'u jest w każdej nowej kierownicy. Jeśli masz XO nie XOX to nie masz czym się martwić. kierownica nawet po patchu śmiga na podstawowym Xie.

Opublikowano
W dniu 29.01.2019 o 21:56, -Q- napisał:

kupilem g29 i kurrrr,wa jak to piszczy przy obrotach w lewo, az przeszywa. jak skrecam w prawo to jest super, ale jak ff kreci kiera w lewo, to pies sasiada zaczyna szczekac ;/ wyrobi sie to, czy odsylac?

Mi nigdy nie przestało w mojej G920 :/. Teraz już chyba i tak po gwarancji to (pipi) wreszcie otworzę i może się da naoliwić czy coś. Autentycznie mnie to zniechęcało do grania czasami.

Ogólnie jak na sprzęt za te pieniądze to ruchańsko straszne na jakości i funkcjach. Wspaniałe golonko graczy uskuteczniają.

W dniu 26.03.2019 o 19:28, MierzejX napisał:

Ważna informacja dla posiadaczy G920 którzy korzystają z niej na konsoli Xbox One X.

Nie róbcie update firmware (można ją zrobić przez Logitech Gaming Software, które instaluje się na kompie). Po wspomnianym update kierownica całkowicie traci kompatybilność z Xbox One X (wciaż działa i nawet poprawia kilka elementów dla Xbox One). Niestety Logitech nie zajmie się poblemem i też nie wypuści łatki dla kierownicy, bo nie jest już to popularny produkt i szkoda im na to środków.

W odpowiedzi od support usłyszałem, że kierownica nigdzie na pudełku nie wspomina o byciu kompatybilną z Xbox One X :)

Ja pier,dolę jaka kpina O___o

Jeśli masz kierownicę mniej niż dwa lata to bym oddawał na zasadzie rękojmi czy jak to się mówi, Xbox One X jest k,urwa Xboksem One i powinna być kompatybilna.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Ma lub miał ktoś styczność z Thrustmater T80 ? Wiem, że jak brać to lepiej T150 ale chcę się upewnić, że złapię bakcyla i nie widzi mi się wywalać od razu 8 stów na wersje PRO. Da radę na tym w miare pojeździć ? Trochę mnie te plastikowe pedały przerażają ale może na początek starczy :) 

Widzę, że w T80 nie ma force feedback, więc odpada z miejsca. 

Edytowane przez orion50
Opublikowano

horizon na kierownicy sprawdza się bardzo tak sobie

próbowałem grać, ale jednak nie jesteś w takiej arcadówce w stanie tak szybko kontrować jak na padzie, a precyzja w tej grze ma drugorzędne znaczenie