Rybus85 0 Opublikowano 17 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Ja cierpliwie szukam. Powiedziałem siebie w takim razie że 400 to maks i nie pali się. Ale to maks i ani złotowy więcej :p Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Ktoś z Was może ma Thrustmastera TX RW Leather Edition i może podzielić się opinią odnosnie tej kiery? Po przesiadce na Xboxa będę musiał kupić jakieś kółko, i zastanawiam się między tym thrustkiem, a logi G923 (obecnie mam G29 i jestem z niej mega zadowolony). Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 @Michał102 ja mam, ale powiedz co konkretnie chcesz wiedzieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Ktoś z Was może ma Thrustmastera TX RW Leather Edition i może podzielić się opinią odnosnie tej kiery? Po przesiadce na Xboxa będę musiał kupić jakieś kółko, i zastanawiam się między tym thrustkiem, a logi G923 (obecnie mam G29 i jestem z niej mega zadowolony). Kiera na pasku, a kiera na zębatkach (logitech) i ty się chłopie zastanawiasz? Oczywiście że thrust. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 2 godziny temu, MaZZeo napisał: @Michał102 ja mam, ale powiedz co konkretnie chcesz wiedzieć Ot tak ogólnie - jakość wykonania, kultura pracy, ewentualna awaryjność itp. Godzinę temu, mattaman napisał: 6 godzin temu, Michał102 napisał: Kiera na pasku, a kiera na zębatkach (logitech) i ty się chłopie zastanawiasz? Oczywiście że thrust. No właśnie nie jestem do końca taki przekonany co do tego paska. Miałem Fanateca GT2 i szału tam nie było. G29 mimo, że straszny klekot, to jednak ogólnym działaniem FFB pozamiatał Fanateca. Z paskowców mialem jeszcze T100, ale to budżetowy badziew, więc nie będę się nad nim znęcał, hehe. W Logi podoba mi się jeszcze to, że ich kierownice są ogólnie świetnie wykonane i co dla mnie bardzo ważne bezawaryjne. Można je katować od rana do nocy i nie robi to na nich wrażenia. Wspomniany przeze mnie Fanatec po jakimś czasie miał już wyczuwalne luzy i wydawał dziwne dźwięki, co jak na topowy jak na tamten czas sprzęt było dla mnie sporym rozczarowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Jedyna rzecz która się popsuła to breakaway cable, wymiana kosztowała jakieś 20zł moim zdaniem jakość wykonania jest na podobnym poziomie jak Logitech, ma troszkę mniej "zabawkowy" feeling, ja jeszcze mam skrzynie biegów o TH a pedały wymieniłem na T3PA FF w takim Wreckfest jest miażdżący (btw to najlepsza gra na kierownicę w jaką grałem). Kierownica nie jest jakoś specjalnie głośna i nic sie w tej kwestii nie zmieniło przez 5 lat, a pewnie paręset godzin nabiłem ją w samych tylko Forzach Napewno fajne jest to, że możesz sobie wymienić wieniec w razie gdyby ten ci się znudził. Minusem że moja, starsza wersja ma niexboxowe przyciski co jest często mylące. Ogólnie to ciesze sie niezmiernie i mam nadzieje ze posluzy kolejne 5 lat tutaj masz też opinie gościa który przejeździł 500+ godzin Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Najlepszy tester FFB jaki jest na konsolach, to pierwsze Assetto Corsa (w Competizione jeszcze nie grałem, wezme na XSX). Co do wersji kolorystycznej, to mi się właśnie podoba taka jak Twoja. Brak oznaczeń z pada powoduje, że kierownica wygląda mniej zabawkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Nie porównuj starego fana do nowoczesnych konstrukcji na bezczotkowych silnikach. Poza tym generalnie feeling ffb fanatec ma dość specyficzny. Thrust ma bardziej brutalny, tak to bym określił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Perez 1 678 Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Pany, ziomek poszukuje kierownicy do PS4 dla chrześniaka na komunię. Co to teraz się nadaje? Słyszałem, że Logitech G29 mógłby być. Jakieś alternatywy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Dla dzieciaka to może być nawet i T150 ze zwykłymi pedałami (czasami dają te lepsze). Ale G29 to też świetna kierownica, praktycznie niezniszczalna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 598 Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Wiadomo coś od Logitecha czy G920 będzie działać na XsX? Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 1 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 19 hours ago, maciucha said: Wiadomo coś od Logitecha czy G920 będzie działać na XsX? Tak. G920 bedzie dzialac z Series X/S G29 bedzie dzialac z PS5 https://ezsimracer.com/next-gen-consoles/ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 598 Opublikowano 1 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Nareszcie generacja bez zmieniania kierownicy Zobaczymy czy g920 wytrzyma 10 lat tak jak DFGT Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 1 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Wytrzyma. To są pancerfausty wśród kierownic Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 (pipi)owe, ale wytrzymałe Nareszcie generacja bez zmieniania kierownicy Narazie tylko jedna generacja wymagała zmiany kiery. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 38 minut temu, mattaman napisał: (pipi)owe, ale wytrzymałe Nie przesadzaj. Do pipiwości, to im bardzo dużo brakuje. Fakt - głośny klamot, ale precyzyjny i pozwalający kręcić dobre wyniki. Niebawem się przekonam, czy Thrustmaster TX tak bardzo go bije jak to sugerujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 598 Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 2 godziny temu, mattaman napisał: Narazie tylko jedna generacja wymagała zmiany kiery. tylko jeśli się miało DFGT już na ps2 Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 173 Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 (edytowane) . Edytowane 27 Lipca 2022 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Nie chodzi mi o wyniki, tylko właśnie o doznania płynące z FFB i ogólną jakość kierownicy. Logi mnie w tym aspekcie zupełnie zadowala, a skoro TX jest od niego znacznie lepszy, to super. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 173 Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 (edytowane) . Edytowane 27 Lipca 2022 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 To że kiera g29 będzie działała z ps5 to trochę lipa bo mam taką i ten fakt jak i gt7 trochę jednak wplywa na to że być może kupię lolstation 5. Chyba że ktoś chce się wymienić moje g29 w oryginalnym pudle komplet stan idealny za g920 to pm. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Dead Zone w G29? A co to takiego? Ja macham kierownica w seriach WRC jak szalony i kierownica precyzyjnie zawsze działa. Ustawiam Dead Zone Steering na 0 i jest perfekcyjnie. Druga sprawa to wymiana G29 na G923. Owszem sama G29 jest trochę głośna ale G923 to jest dokładnie ten sam model z dodanym dodatkowym silnikiem, który powoduje drgania kierownicy imitując dźwięk silnika. A co robi dodatkowy silnik? Oczywiście powoduje kolejny hałas więc pozostanę przy G29, już się przyzwyczaiłem. Oczywiście gdyby mi się popsuła to już kupiłbym G923, ale gdy się stanie to ja już będę Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 3 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Nie ma tego, to jest pierwsze co sprawdzałem jak zacząłem grać, chociaż nie ukrywam, że to bujanie kiery do granic możliwości było mocno bekowe Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 3 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 11 hours ago, gtfan said: czyli mówisz poprawili to? nie ma już tego dziwnego efektu że jak jedziesz prosto i puścisz kierownice i ją lekko trącisz to zaczyna ona bujać się lewo-prawo w koło centralnego położenia? jak to faktycznie poprawili to super, bo w starszych kierownicach (szczególnie w DFGT, ale G25 i G27 też to miało) to był dramat Teraz sobie przypominam. Bo faktycznie miałem z tym mega problem grając w NFS Shift i Shift 2 na G27. Ale ale potem jak zmieniłem ją na G29 to ten problem znikł i nawet o tym zapomniałem. Więc przynajmniej w G29 i jak się domyślam G923 nie mają tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi