MaZZeo 14 182 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 W dniu 14.08.2022 o 19:20, dziadek_mruz napisał: Witam. Może ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć. Kierownica thrustmaster TX po włączeniu zakręca kiera w lewo i w prawo po czym się wyłącza. Tak jakby prąd znikał. Podejrzewam że może być coś z zasilaczem, dość powszechnie usterka Thrusmasterow. Można wymienić zasilacz samemu, są tutoriale w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 173 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 (edytowane) . Edytowane 8 Listopada 2023 przez gtfan 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Silver 167 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Live for speed Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 20 hours ago, gtfan said: realizm wyniesiony na nowy poziom wunderbaum starowany za pomocą arduino Na co ja patrzę? Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 173 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) . Edytowane 8 Listopada 2023 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Powinni jeszcze zrobić pieska z dyndającą głową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Próbowaliście podłączać przedłużacz USB do kierownicy? Można tak robić bez obawy o utratę jakości sygnału? W sensie, że reakcja w grze będzie opóźniona? Mam kierownicę do PS4 ale chciałem podłączyć do PC, bo tu mam więcej wyścigów z GP, jednak wolałbym grać na dużym ekranie TV niż na mniejszym monitorze. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 173 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) . Edytowane 8 Listopada 2023 przez gtfan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Super, a musi to być jakiś konkretny kabel? Jakieś parametry i nie za długi? Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 173 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) . Edytowane 8 Listopada 2023 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Od zawsze mam kierownicę podpiętą przez przedłużkę usb i nigdy nie było żadnych problemów. Zresztą te kabelki w kierownicach są mega krótkie i żeby to sięgnęło do konsoli, to musi być mega blisko. Projektują to chyba pod pececiarzy co siedzą przy biurku z nosem w ekranie xD Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 173 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 (edytowane) . Edytowane 9 Listopada 2023 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 20 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Panowie szukam standu razem z fotelem pod g29. Możecie coś polecić/odradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 20 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 1 hour ago, maciucha said: Panowie szukam standu razem z fotelem pod g29. Możecie coś polecić/odradzić? Nie znając budżetu ciężko coś doradzić ale wydaje mi się że na OLX można znaleźć Next Level Racing Challenger albo Next level racing F-GT w miarę rozsądnych już cenach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 20 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Chciałem pisać że budzet do 1000zl ale już widzę że za tyle to sobie mogę kupić co najwyżej nowe krzesełko rybackie z rurka o średnicy 1cm Taki playseat evolution alcantara ktoś używał? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Ja używałem białej wersji. Polecam, aczkolwiek trochę tyłek już boli po sesjach dłuższych niż 3h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 On 9/19/2022 at 9:14 PM, gtfan said: nowa wersja pedałów od Fanateca -> https://fanatec.com/eu-en/pedals/csl-elite-pedals-v2 Obejrzałem wnikliwy test i recenzję. Nawet fajne, na tyle że zastanawiam się nad zmianą zmianą moich CSL na Elitki V2. 22 hours ago, maciucha said: Chciałem pisać że budzet do 1000zl ale już widzę że za tyle to sobie mogę kupić co najwyżej nowe krzesełko rybackie z rurka o średnicy 1cm Taki playseat evolution alcantara ktoś używał? Nada się pod G29 jakby fotem był mało wygodny zawsze możesz jakiś kocyk położyć na fotel i będzie zdecydowanie lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 7 godzin temu, MaZZeo napisał: Ja używałem białej wersji. Polecam, aczkolwiek trochę tyłek już boli po sesjach dłuższych niż 3h Pedały tak wysoko nie męczą nóg? Wyobrażam sobie jakbym musiał te nogi trzymać w powietrzu zeby naciskać pedały. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Profil z pedałami możesz ustawić niżej do jakiegoś zakresu. Ja miałem nogi oparte o podstawkę pedałów więc nigdy mi nie wisiały w powietrzu. U mnie to wyglądało tak Spoiler w ogóle to u Logitecha na stronie pojawił się Logitech Pro Racing Wheel - nowa kierownica z direct drive. Póki co bez ceny więc chyba jakiś błąd u nich na stronie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Raczej nie błąd https://jalopnik.com/logitech-is-finally-getting-serious-about-sim-racing-wi-1849562882 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Żaden błąd. Całe życie na to czekałem. No może nie całe życie ale odkąd zapoznałem się z technologią Direct Drive. Gdy konkurencja tworzyła nowocześniejsze kierownice oni cały czas tkwili w średniowieczu. Ale nareszcie nastąpiło oświecenie Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Wszystko fajnie ale cena to jakieś potezna kpina xDDDD 1000 dolarów za bazę z kierownica, kiedy Fanatec CSL DD wraz z kierownica to wydatek 700-800 euro. Okej, Logitech ma 11nm ale nie to jest najważniejsze. sama baza jest tez ogromna w porównaniu do produktów Fanateca wiec nie do każdego riga będzie pasować. No i pedały - raptem 50 euro tańsze od aluminiowych Fanatec Clubsport V3 które są świetne i nie wyglądają jak zabawka od Logi. No i najśmieszniejsze ze znowu nie ogarneli kompatybilności z dwoma konsolami, w przeciwieństwie do Fanateca. Ogolnie porazka, Fanatec oferuje więcej za mniej. jak ktoś jezdzi tylko na PC to od niedawna jest jeszcze Moza Racing który ma bardzo dobre dobre opinie i tez jest tańszy pd Logitecha. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 15 minutes ago, MaZZeo said: Wszystko fajnie ale cena to jakieś potezna kpina xDDDD 1000 dolarów za bazę z kierownica, kiedy Fanatec CSL DD wraz z kierownica to wydatek 700-800 euro. Okej, Logitech ma 11nm ale nie to jest najważniejsze. sama baza jest tez ogromna w porównaniu do produktów Fanateca wiec nie do każdego riga będzie pasować. No i pedały - raptem 50 euro tańsze od aluminiowych Fanatec Clubsport V3 które są świetne i nie wyglądają jak zabawka od Logi. No i najśmieszniejsze ze znowu nie ogarneli kompatybilności z dwoma konsolami, w przeciwieństwie do Fanateca. Ogolnie porazka, Fanatec oferuje więcej za mniej. jak ktoś jezdzi tylko na PC to od niedawna jest jeszcze Moza Racing który ma bardzo dobre dobre opinie i tez jest tańszy pd Logitecha. Obejrzałem dwie recenzje, 1. samej bazy z kierownicą oraz 2. pedałów. I mam takie same wnioski. Logitech spóźnił się totalnie z wejściem w Direct Drive. Brak tej kompatybilności ponownie zmusza do wyboru pomiędzy obozem Playstation a Xboxem. A to już duże NO! NO! Cena? 7100 zł za bazę z obręczą i pedałami ?? Mając taki budżet to wybrałbym bazę CLS GT, pedały CSL Elite V2, dowolną obręcz klasy Clubsport. Te 11nm mnie nie przekonuje bo nauczyłem się o tym że 8 nm, w zupełności mi wystarcza. Ale, Logitech dopiero wkracza na arenę lepszego sprzętu, więc jestem ciekaw ich obręczy, ich wajchy hamulca ręcznego i biegów bo tam w bazie są 3 sloty USB, więc jeśli jeden będzie zajęty to nie widzę innych dwóch peryferii jak ręczny i biegi, które wypadało by tam podłączyć. Spodziewam się obręczy F1 i może okrągłej do WRC ale F1 wypuszczą na pewno. Mając fanateca jestem mega zadowolony więc mogę spokojnie grać i obserwować co zrobi w przyszłości Logitech. Na dziś dzień nie zamieniłbym CSL na Pro Racing Wheel. Ale jednego raczej bym się spodziewał. Mianowicie długowieczności produktu Logitech. Może stąd ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Jeszcze Thrusmaster ma pokazać kierownicę DD w listopadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi