benito82pl 203 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia Thrustmaster t598 wylądował. Cóż mogę powiedzieć, pograłem parę minut w gt7 i wrc i jestem pod wrażeniem. Mając wcześniej dfgt i tx300 to je zjada na śniadanie, mimo że nie mam do niej odpowiednich ustawień to czuć różnice dd. Choć samo koło jest jakieś takie gumowane i moim zdaniem z tx leather edition sprawiało lepsze wraznie w dotyku. Z plusów koła to że jest większe od tx. Na plus też są pedały całe metalowe oprócz nakładek choć tlcm pewnie lepsze. No i simrig który kupiłem za smiesze pieniądze z fotelm ze szrotu. Mając dwójkę dzieci i każdy inny wzrost to mogę w sekundę wszystko idealnie ustawic. 3 Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia 7 hours ago, benito82pl said: Thrustmaster t598 wylądował. Cóż mogę powiedzieć, pograłem parę minut w gt7 i wrc i jestem pod wrażeniem. Mając wcześniej dfgt i tx300 to je zjada na śniadanie, mimo że nie mam do niej odpowiednich ustawień to czuć różnice dd. Choć samo koło jest jakieś takie gumowane i moim zdaniem z tx leather edition sprawiało lepsze wraznie w dotyku. Z plusów koła to że jest większe od tx. Na plus też są pedały całe metalowe oprócz nakładek choć tlcm pewnie lepsze. No i simrig który kupiłem za smiesze pieniądze z fotelm ze szrotu. Mając dwójkę dzieci i każdy inny wzrost to mogę w sekundę wszystko idealnie ustawic. Dla mnie najwiekszym zaskoczeniem po przesiadce z G29 na Direct Drive bylo to ze oprócz zupelnie innego feelingu podczas krecenia kółkiem. To bylo można ustawic w oprogramowaniu bazy kierownicy takie rzeczy jak Damping, Friction, Inertion, Interpolation Filter. I kilka innych, które odpowiadały za to jak np. kierownica drży w rekach na asfalcie, a jak na szutrze czy śniegu. Można sobie ustawić inny profil pod gry rajdowe, inny profil pod gry typu GT gdzie scigamy sie tylko na asfalcie. Inny profil pod Euro Truck Simulator. Każdy z tych profili bedzie miec zupelnie inne ustawienia i sprawiac wrazenie jakbyś mial kilka kierownic. To w połączeniu z możliwością używania kilku kół kierownicy jak np. F1 czy WRC sprawia ze faktycznie sa to juz sprzety z najwyzszych półek. Baw sie dobrze. 1 Cytuj
piotrekoka 23 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia @benito82pl Też mam tego riga Jestem bardzo z niego zadowolony, fotel od cytrynki wygodny. Można siedzieć godzinami i męczyć fajere. 1 Cytuj
benito82pl 203 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia Ja mam od superb 3. Sam rig i możliwości ustawień to ideał, do tego te zajebiste kółeczka których nawet nie trzeba blokować. Też ci trochę farba odpada? Chyba będę musiał go wiosna przemalowac Cytuj
piotrekoka 23 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia Farba się jeszcze trzyma, ale kurz to on strasznie zbiera. A co do kółeczek, to z czasem któreś może ci siąść. Ja już jedne wymieniałem,w obi ich pełno za grosze jakby co. 1 Cytuj
tjery 1 280 Opublikowano 21 grudnia Opublikowano 21 grudnia Kurwa po 400h w Hearts of Iron wróciłem do ścigania. Co to jest za cudowne uczucieeee, żadna, ale to żadna gra nie daje tyle funu 1 3 Cytuj
tjery 1 280 Opublikowano 24 grudnia Opublikowano 24 grudnia Dla grających na taboretach polecam po raz kolejny LMU, po całorocznych updejtach najbardziej realistyczny SIM obecnie i przy okazji dający najwięcej funu z jazdy, dzięki najlepszemu FFB. Cytuj
tjery 1 280 Opublikowano środa o 20:56 Opublikowano środa o 20:56 Monotematyczny będę, ale kupujcie LMU, teraz wleciały GT3, jezuuu. Feeling jazdy jak z rfatora 2, zobaczcie sobie to z Sebringa i jak chcecie takie coś przeżyć to tylko LMU, nie jazda jak na pikniku sportowym autem, tylko prawdziwa walka o czas i o trakcję, coś przepięknego. FFB w tej grze to jest zupełnie inny level. Jak np. teraz ludzie płaczą, że o co chodzi z ABSem i czemu tak autem trzęsie, a każdy kto jeździł tymi autami w relu mówi, że dokładnie tak się dzieję, jak Ci ABS wyhamowuje zmiennie każde koło i że auto wtedy szaleje, szczególnie w zakręcie. ACC uczy, że można hamulec w opór i ok, a LMU pokazuje, że hamowanie bez ABS jest lepsze (albo z małym udziałem), tak jak mówią prawdziwi kierowcy. Cytuj
maciucha 11 660 Opublikowano czwartek o 00:02 Opublikowano czwartek o 00:02 Jest coś do roboty offline w LMU czy raczej multi? Cytuj
tjery 1 280 Opublikowano czwartek o 16:33 Opublikowano czwartek o 16:33 16 godzin temu, maciucha napisał(a): Jest coś do roboty offline w LMU czy raczej multi? Offline póki co tylko pojedyncze wyścigi z AI, w sensie weekendy, czyli practice, quali i wyścig (ale można grać oczywiście sam wyścig). Ludzie ich nękają o tryb z mistrzostwami, żeby dało się rozegrać sezon z AI, więc może niedługo to ogarną. Ale za to AI jest na naprawdę mega poziomie, widać że się mocno przyłożyli. Samo ściganie, agresja, ale też to co jest tak ważne w wyścigach multiclass, czyli wyprzedzanie przez HPcary wolniejszych aut, zostawianie miejsca dla szybszych, reagowanie na flagi, naprawdę można sie spoko pościgać bez wrażenia, że gra się z AI, bo jeżdżą jak żywi. 1 Cytuj
Jarek 1 Opublikowano sobota o 17:47 Opublikowano sobota o 17:47 Szkoda, że na zintegrowanej karcie (iris xe) raczej nie odpalę xD chociaż Raceroom (to akurat staroć, ale również polecam bo bardzo przyjemny) i o dziwo Automobilista 2 działają płynnie a i graficznie jest ok poczekam może wydadzą LMU na ps5 to pogram. Ps tak to jest jak się kupuje laptopa tylko do neta plus ogrywanie staroci 10 lat plus a z czasem nachodzi ochota na coś więcej jezeli chodzi o simracing niż to co oferuje biblioteka ps5 (w sumie na nude też tutaj nie ma co narzekać ale simracing jest tak zajebi... z czasem, że ma się ochotę spróbować wszystkiego co gatunek oferuje). PS polecam dla fanów simcade mega zjechany wszem i wobec Project Cars 3. Jak odpowiednio skonfigurejecie ffb i przede wszystkim ustawicie poziom trakcji na high (dzięki czemu 90% aut przestanie być nadsterowna co w defaultowym ustawieniu trakcji powoduje, że gra jest crapem na kierownicy) to okazuje się, że model jazdy jest naprawdę przyjemny, imo nawet lepszy niż w gt 7 (a na pewno lepszy jest ffb) plus hamowanie zostało mocno poprawione wobec PC2, w którym przez hamowanie większość pojazdów była niegrywalna. A i wybór pojazdów i torów jest przepotężny w PC3. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi