Skocz do zawartości

Kierownice

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale AMS2 oddaje po updacie, w końcu pozbyli się tego nadmiernego slip angle, szczególnie w GT3, i teraz jeździ się wybornie. Cisnę sobie teraz Daytone 2,4 h, bo się naogladalem w ten weekend, i jest piękne. Do tego modzik z Overtake.gg na prawdziwych kierowców i malowania. Fajnie dodali te presety, dajesz IMSę i masz od razu do wyboru tylko te trasy i auta, które tam są. AI tu też świetnie ogarnia, nie jest to poziom LMU, ale jest bardzo dobrze. Piękne czasy do jeżdżenia, LMU, AMS2, ACC, rFactor 2, Raceroom. 

Z racji, że jestem pojebany to ostatnio jeszcze Racerooma wziąłem, 4 stówki za całość kontentu, ależ to jest wyborne. Dali mega update graficzny, do tego stare DTMy i inne kategorie, których nie ma w innych simach. Tak samo tory, poza tymi najbardziej znanymi masa rodzynków. Za dźwięk w tej grze powinni dostać jakaś nagrodę. DTM 95 na Avusie albo na trasie na lotnisku :banderas:miałem się w tym roku wziąć za tzw. przechodzenie innych gier, no ale jednak się nie zapowiada, za dobrze się jeździ. 

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano
2 godziny temu, Pianista911 napisał(a):

Używka T300RS GT za 1000zł - warto, czy lepiej brać G923? Miałem kiedyś G29, ale sprzedałem, nie miałem na kiere miejsca. Dalej w sumie nie mam, ale już mnie szlag trafia jeździć na padzie w GT7, a ACC totalnie niegrywalne dla mnie na Dualsensie.

T300 jest zdecydowanie lepsza pod względem wrażeń z jazdy od g29 (co nie znaczy, że z g29 nie będziesz miał masy frajdy bo ta jest tutaj również gwarantowana). Natomiast pod względem niezawodności to g29 jest nie do zajechania a thrustmastery lubią odwiedzać serwis (sam mam obecnie tgt2 które bardzo chwalę ale po pół roku oddałem na gwarancje, przy czym bez problemu tm wymienił na nową).

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, tjery napisał(a):

Ale AMS2 oddaje po updacie, w końcu pozbyli się tego nadmiernego slip angle, szczególnie w GT3, i teraz jeździ się wybornie. Cisnę sobie teraz Daytone 2,4 h, bo się naogladalem w ten weekend, i jest piękne. Do tego modzik z Overtake.gg na prawdziwych kierowców i malowania. Fajnie dodali te presety, dajesz IMSę i masz od razu do wyboru tylko te trasy i auta, które tam są. AI tu też świetnie ogarnia, nie jest to poziom LMU, ale jest bardzo dobrze. Piękne czasy do jeżdżenia, LMU, AMS2, ACC, rFactor 2, Raceroom. 

Z racji, że jestem pojebany to ostatnio jeszcze Racerooma wziąłem, 4 stówki za całość kontentu, ależ to jest wyborne. Dali mega update graficzny, do tego stare DTMy i inne kategorie, których nie ma w innych simach. Tak samo tory, poza tymi najbardziej znanymi masa rodzynków. Za dźwięk w tej grze powinni dostać jakaś nagrodę. DTM 95 na Avusie albo na trasie na lotnisku :banderas:miałem się w tym roku wziąć za tzw. przechodzenie innych gier, no ale jednak się nie zapowiada, za dobrze się jeździ. 

Również ostatnio skusiłem się na premium pack Racerooma i jaka to jest piaskownica to głowa mała. Zabawy na setki godzin... w połączeniu z pozostałymi to trochę mnie przytłacza liczba dobra w simracingu;) ams2 muszę sprawdzić po updacie bo ten slip angle faktycznie nieco psuł zabawę (nie aż tak jak w pc2 ale to chyba przypadłość tego silnika), przy czym i tak wyścigi z ai to chyba najwyższy poziom z tego co miałem przyjemność testować. Jak już masz tak długą listę to proponuję ograć też AMS1 (po ogarnięciu ustawień chyba najlepszy ffb jakiego doświadczyłem. Cudo. Ale nie próbowałem rfactora2 a te tytuły chyba są pod tym kątem topowymi simami. No i baardzo polecam stareńkiego Race07 do wyrwania z wszystkimi dlc za grosze na steam, a po dość długim dostosowaniu ustawień ffb jest sztos nawet dzisiaj. Dodatkowo jest tor Poznań także można powkur... wirtualnych mieszkańców okolic Przeżmierowa:D

Edytowane przez Jarek
Opublikowano
1 minutę temu, Jarek napisał(a):

Również ostatnio skusiłem się na premium pack Racerooma i jaka to jest piaskownica to głowa mała. Zabawy na setki godzin... w połączeniu z pozostałymi to trochę mnie przytłacza liczba dobra w simracingu;) ams2 muszę sprawdzić po updacie bo ten slip angle faktycznie nieco psuł zabawę (nie aż tak jak w pc2 ale to chyba przypadłość tego silnika), przy czym i tak wyścigi z ai to chyba najwyższy poziom z tego co miałem przyjemność testować. Jak już masz tak długą listę to proponuję ograć też AMS1 (po ogarnięciu ustawień chyba najlepszy ffb jakiego doświadczyłem. Cudo. Ale nie próbowałem rfactora2 a te tytuły chyba są pod tym kątem topowymi simami. No i baardzo polecam stareńkiego Race07 do wyrwania z wszystkimi dlc za grosze na steam, a po dość długim dostosowaniu ustawień ffb jest sztos nawet dzisiaj. Dodatkowo jest tor Poznań także można powkur... wirtualnych mieszkańców Ławicy:D

Ojj nie, nic kolejnego nie biorę, bo już za dużo tego dobra :D no AMSa 2 koniecznie sprawdź, bo jeździ się teraz wybornie, w stosunku do innych simów (poza LMU, bo tam jest podobnie z dozowaniem gazu nawet przy dość wysokim TC) troszkę mocniej ciągnie tył przy przyspieszaniu w GT3, tylko kwestia teraz jak powinno być i kto to robi dobrze, wczoraj jeździłem Lambo i dla porównania znalazłem sobie onborad, po kierownicy widać co się dzieje przy mocnym ciśnięciu auta

Piękne jest to, że to takie szczegóły się różnią między simami i każdy naprawdę daje masę frajdy i jest bardzo blisko realnych odczuć (na możliwości obecnej technologii oczywiście).

Swoją drogą to może jutro założę jakiś nowy temat zbiorczy Simy PC czy coś, żeby tu w kierownicach nie śmiecić.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, MaZZeo napisał(a):

A dużo trzeba DLC do AMS2 kupić żeby mieć taki wybor tras i aut?

wszystkie poniżej? 

IMG_4763.jpeg

W premium packu masz wszystko co wyszło do końca 2022, tu już masz większość kontentu. Te dodatki co tu wstawiłeś wyszły po 2022 i je trzeba osobno. Kliknij sobie w każdy i zobacz co daje, bo np. Hitech to nowa formuła, trasy historyczne part 2 to historyczne wersje 3 tras, które są już w grze, pakiet lambo daje Ci 4 nowe lambo. Kwestia co potrzebujesz i czy będziesz tym grał. Np. Le Mans, 2 packi endurance i IMSA to must have do pykania endurance. Ale ogólnie wszystkie dodatki są bardzo spoko, ale bez nich kontentu też jest masę.

Poza tym jak wejdziesz na główną stronę sklepu AMS2 to tam masz takie pakiety i tam może wyjść lepiej cenowo.

A i jak kupisz to wejdź sobie tu https://projectcarsmoddingteam.weebly.com/ams2-tracks.html

i tu https://www.mediafire.com/folder/9uiungtcuaunl/Automobilista_2_-_Thunderflash_Mods

Pierwszy link to trasy z Project Cars, przeniesione bardzo dobrze, graficznie świetnie, AI normalnie na nich śmiga. Jak tam dasz na samochody u góry w zakładkę to masz też kilka fajnych aut (ale tu tylko te co mają wersję 1.6 działają teraz, reszta czeka na update).

A drugi link to dużo bardzo fajnych jakościowych aut od jednego z bardziej znanych modderów AMSa.

Instaluje się banalnie, wystarczy AMS content manager, tam przeciągasz w okienko mody i instaluj i śmiga.

Edytowane przez tjery