Copper 2 657 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Warto brac tego TXa do One za te 1300zl czy mozna cos lepszego wziac w tej kasie? Jak wyglada sprawa z gwarancja, jak kupie w jakims sklepie na miejscu to moge ja oddac do sklepu w razie czego? Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Nie ma nic lepszego w tej kwocie. Cytuj Odnośnik do komentarza
rasomaso 3 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Na jesień jest premiera Logitech G920 do XO, cena pewnie w okolicach 1500 pln, albo troszkę więcej. Wiem że już jedzie FM6, ale wstrzymuje się z zakupem kółka i Forzy do wyjścia G920. Ciekaw jestem porównania z TX i czy warto dopłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Warto. G29 jest w cenie 1530 więc G920 nie powinno być droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość osiol Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Panowie, jest sprawa. Porównywał ktoś bezpośrednio G25 z G27? Czym się różnią, która jest lepiej wykonana? G27 nie ma chyba pokrętła do przestawiania skrzyni na sekwencję, nie? Ile powinna kosztować sprawna używka jednej i drugiej? Plusy rozdam. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 177 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) . Edytowane 27 Lipca 2022 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Warto. G29 jest w cenie 1530 więc G920 nie powinno być droższe. Dla Ciebie warto bo Logitech Ci świat przeslonił Pedały logitecha mają dużo niższą "rozdzielczość" niż te w Thrustmaster. Co skutkuje dużo gorszym panowaniem nad gazem czy hamulcem. http://youtu.be/Axq9ajwZmcU Wersja na klocka będzie identyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Powiem tak. Swoją opinię o Logitechu wypracowałem na podstawie posiadanych kierownic, nie miałem z nimi problemów i byłem w 100% zadowolony. Ale kumpel kupił T500RS bo się naczytał w internecie, więc grałem też u niego dość sporo, Jednak du-py nie urwał. Świetna kierownica ale takiego strasznego przeskoku nie zauważyłem. Przeszkadzały mi nieruchome łopatki ale on korzystał tylko z gałki zmiany biegów H. Dopiero pedały gazu i hamulca chciałbym mieć w Logitechu ale ciężko je oddzielnie kupić i nie słyszałem o takim połączeniu. Da się odwrotnie, pedały od Logitecha z kierownicą T300RS która ma beznadziejne pedały WTF plastiki !!! poważnie ??? Logitechy są kierownicami do pogrania. A konkurencja robi kierownice chyba bardziej dla zawodowców. Chociaż można też grać na światowym poziomie na G27. Co wybrać, zależy od tego jak będziesz grał? Bardziej dla frajdy jak JA! czy bardziej w stronę Gran Turismo Academy! Czyli bardziej zawodowo. No i CENA ! to jest bardziej decydujący aspekt zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 . Da się odwrotnie, pedały od Logitecha z kierownicą T300RS która ma beznadziejne pedały WTF plastiki !!! poważnie ??? Dać się da http://www.ricmotech.com/product_p/rmt-t500w2g27p.htm Ale zdziwiony byś był jak te plastiki działają. Natomiast zabieg odwrotny czyli pedały T500 czy T3PA do G29, nie ma sensu. Baza Logitecha nie ogarnie precyzyjności tego sprzętu. Mówisz że nie czułeś zbytniej różnicy w T500 względem G27? Dobre Thrustmaster też jest do "pogrania" w dodatku daje 100x lepszy feeling tego co się dzieje. No i nie klekocze na nierównościach Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Gdyby łopatki obracały się z kierownicą to inaczej bym ogarniał. A tak jak już jestem do tego przyzwyczajony to uważam to za wielki minus. No kurde, taka kasa, taka kierownica a łopatki są zrobione na stałe ?? Nie ogarniam tego. Dla mnie w kierownicy najważniejsza jest płynność, taka której nie mogę uzyskać na padzie bo nie mam tak chirurgicznie precyzyjnych kciuków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Ta kiera od logitecha 1600zl, TX 1300, a skoro TX jest lepsza kiera to raczej wybor prosty, najwyzej bede reklamowal. Cytuj Odnośnik do komentarza
karol666 6 Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 No nieźle kierownice thrustmaster'a podrożały. Za T300 płaciłem 1250zł na początku kwietnia, a wtedy TX był do kupienia za 1150zł. Project cars musiał zrobić swoje Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Tańsza alternatywa dla T300. Zapowiada się na lepszy sprzęt niż DFGT. http://youtu.be/crDCD4pTscU 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Bardzo dobra wiadomość. Mam nadzieję, że sprzęt będzie solidny i sprawdzi się w praniu. Alternatywa dla Logi i zapełnienie niszy rynkowej jeśli chodzi o cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. darkos 4 295 Opublikowano 10 Października 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Moją pierwszą kierownicą była Momo Racing Force, solidny kawał sprzętu jak na tamte czasy, chociaż miewałem problemy z pedałami i często gubiła kalibrację. Driving Force Pro, i przesiadka z 240 stopni na 900 była niezłym szokiem i prawdziwym upgrade sprzętowym. Wszystkie problemy z pedałami zniknęły, kierownica już nie sprawiała problemów jak Momo. Logitech G25, przesiadka z DFP przypominała wyrzucenie plastikowego pistoletu zabawki i używanie prawdziwego którym można zabić. Jakość wykonania przestała być plastikowa i kierownica nie przypominała już zabawki. Logitech G27 nie był już wielkim skokiem jak poprzednie dwie przesiadki, doszło tylko więcej klawiszy i diody led co poprawiło komfort grania. W końcu zakupiłem G29 i jestem ponownie zachwycony. Sprawdzałem w GT6 oraz DriveClub w których działa rewelacyjnie. Zero deadzone, w drodze mam Project Cars i WRC 5. Wraca mi poważna chęć na granie ponieważ po tym jak G27 leżała nie używana postanowiłem ją sprzedać sądząc że przesiądę się na którąś z kierownic działających z PS4. Ale żadna jakoś specjalnie mi nie podeszła aż do czasu gdy jak grom z jasnego nieba grzmotnęła wiadomość od Logitecha że G29 będzie w pełni współpracować z PS3 + PS4 i PC! Od tej pory wiedziałem oj wiedziałęm odkładałem kasę no i jest. Ale to nie wszystko. Wraz z nową kierownicą postanowiłem zbudować sobie nowe stanowisko, nowy wygodny kubełkowy fotel, duży blat za kierownicą pod 3 monitory w przyszłości do PC. Chciałem aby kokpit był uniwersalny pod konsole na początku a w połowie 2016 gdy szarpnę się na upgrade swojego PC i trzy monitory był w stanie ogarnąć to ustawienie. Blat pod kierownicą będę mógł nawiercić w każdej chwili pod każde nowe kółko więc gdybym nagle kupił jakąś nową kierownicę Thrustmastera która okaże się mesjaszem kierownic bez wad które obecnie nękają graczy to żaden problem przymocować ją do stanowiska. Do budowy użyłem rur Nibco PVC, grubościenne 2 calowe. Dlaczego rur PVC? Ponieważ chcę aby stelaż był lekki i żebym mógł bez problemów przesuwać go na kółkach z pod telewizora w kąt salonu. No i sposób montażu przypomina zabawę klockami Lego, ponieważ użyłem też kolanek 90 stopni oraz trójników. Dzięki technice klejenia rur oraz dodatkowo wzmocnienia śrubami uzyskam super sztywność. To na czym mi zależy najbardziej. Zrezygnowałem z rur stalowych i techniki spawania ponieważ całość nie była by tak lekka. No i nie umiem spawać. Praca w toku. Wersja Beta 1.0 Muszę jeszcze zrobić podłogę pod pedały, Mini blat pod gałkę zmiany biegów, oraz przykręcić kubek Holder w którym stał będzie schłodzony Redbull / Monster Zamontować blat pod kierownicę, który okleję folią Karbon Zmierzyć na jakiej wysokości zamontuję fotel. Następnie całość rozebrać i wyczyścić, Pomalować białe elementy na jakiś ciekawy kolor, może czarny skoro blat będzie oklejony Czarną folią. Po wyschnięciu farby całość ostatecznie złożę klejąc wszystko specjalnym klejem. Nawiercę dziury na wzmocnienia śrubami jeśli będzie taka konieczność Ale wątpię bo teraz stelaż jest super sztywny, nie ruszą się na boki i jestem bardzo a nawet więcej niż zadowolony. Osiągnąłem to co było moim głównym założeniem. Przede mną jeszcze sporo pracy ale najgorszą i najtrudniejszą część mam już za sobą, ponieważ mierzenie i składanie całości bez popełnienia błędu wymagało szczególnej troski o detale. Teraz pójdzie z górki. Fotel z tego jest najdroższy bo kosztował mnie całe 250 zł, normalnie jego cena w sklepie to jakieś 450 zł ale ze względu na kolor nikt nie chciał go kupić i był przeceniany i do tego to była ostatnia sztuka w tym kolorze. Schodził kolor czarny ale te bardziej świecące po oczach jak czerwone i ten niebieski stały w sklepie. Dlatego użyłem tego argumentu że wezmę ten kolor ale za 250 zł i przestanie zalegać wam na sklepie. Jest bardzo wygodny, regulowany przód / tył i oparcie pokrętłem z obu stron z lewej i prawej można regulować. Fotele samochodowe posiadają czasami regulację góra / dół gdzie możemy siedzisko podnieść lub opuścić ale pochodzą z aut na szrotach. Śpią na nich psy albo szczają na nie koty. Za taką samą cenę mam nówkę, równie wygodny kubełek a nie jakiś szrot. Cała inwestycja nie wyniesie mnie nawet 1/4 ceny PlaySeat Evolution, które można kupić w Euro Agd za 1600 zł. A testowałem to stanowisko na osiemnastce PSX Extreme i nie zrobiło na mnie żadnego wrażenia. Byłem wręcz rozczarowany brakiem jakiejkolwiek sztywności, mierną regulacją i niewygodnym umiejscowieniem kierownicy na rurze która znajduje się pomiędzy nogami. Dla mnie jest to nie wygodne rozwiązanie. Dlatego też ze względy na rozwiązanie jakie oferują gotowe stanowiska oraz cenę postanowiłem zbudować sobie sam. Pierwszy etap zakończyłem i przede mną już tylko prace kosmetyczne. Pokaże efekt końcowy gdy skończę. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Mam taka deseczke pod kantera! Polecam! No i dobra robota, bedzie kozacko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 pany, nie śledzę tematu a wiedza mi potrzebna więc pytam zorientowanych - dobra kierownica obecnie do xbox one to...? logitech, thrustmaster, konkretny model? Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Thrustmaster TX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Jeśli tylko dobra to Mam Logitech G29 wiec mogę polecić G920. Solidny trwały wytrzymały sprzęt. Z wyższej półki to już polecam ten tekst. http://arstechnica.com/gaming/2015/09/getting-to-grips-with-the-latest-xbox-one-steering-wheels/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Za trochę ponad stówkę można przedłużyć gwarę na 5lat i mieć lepsze kółko od logitecha, dalej w niższej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 TX w czym jest lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 (edytowane) Ma lepszy force feedback, mechanizm na pasku, logitech to kiera z poprzedniej epoki w nowym opakowaniu. Edytowane 13 Listopada 2015 przez Copper Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Tylko Thrustmaster TX, znacznie lepszy FFB i wieksza precyzja pedałów. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Sorki panowie, ale nie sledze tematu. Kolega kupuje Logi Tech G-27 pod PS3, ktora ponoc nie jest kompatibilna z PS4. Jak to wiec z tym jest, skoro na necie pisza, ze sie jednak da? Trzeba cos dokupic? A jak z opoznieniem w tedy? Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) Do PS4 można podłączyć kierownice G25 i G27 ale trzeba dokupić TitanOne od Console Tuner albo CronusMAX. To urządzenie pozwala na korzystanie z kierownicy ale nie jest to idealne rozwiązanie ponieważ trzeba też korzystać z komputera. No i nie działa to tak jak kierownica ale emuluje działanie pada, przenosząc wychylenia gałek lewo prawo w DS 4 na kierownicę. I robi to tylko w zakresie 270 stopni. Tu masz schemat tyle że zamiast DS3 do komputera podłączasz Kierownice, jakąkolwiek dostępną na rynku, uruchamiasz program, konfigurujesz przyciski na kierownicy i grasz. http://cronusmax.com/forums/attachment.php?attachmentid=375&d=1399156698 Nie jest to idealne rozwiązanie. Te dwa USB Dongle są jednak idealne jeśli chcesz podłączyć jakikolwiek inny PAD do PS4, ja np. korzystam z NegConów Jest jeszcze prostsze rozwiazanie. Taka skrzynka co się nazywa MAXRACE F-1 V.5 Edytowane 21 Listopada 2015 przez ussr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi