winner 183 Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 "Przemacałem" T150 na jakimś standzie promocyjnym w MM. Boże, takiego plastikowego gówna to ja dawno nie widziałem, to już moje stare, poczciwe DFP (teraz w posiadaniu Luqata) to przy tym hi-end. Na TH trzeba by pewnie wyłożyć taką średnią krajową żeby w pełni cieszyć się z zakupu/posiadania/używania, ale te budżetówki to jakiś niesmaczny żart pod względem jakości samych tworzyw i feelingu wynikającego z kontaktem z tą zabawką. Wstyd mi, że przez chwilę zastanowiłem się nad zakupem tego tandetnego badziewia w zamian za moje piękne i wiecznie nowe G27 Od wczoraj, odkąd dowiedziałem się o tym cudownym sposobie na kompatybilność wsteczną kierownic cieszę się jak dziecko, bo G27 dostanie drugą młodość, na którą tak długo oczekiwałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 A tak mnie opieprzali za zachwalanie Logitecha a tu proszę. G27 Ponad Wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 No i jeszcze pewnie teraz można tanio wyrwać. Może dokupię drugą kierę jak zapgrejduję pieca do wyścigów Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Ja nie wątpię w to, że topowe modele TH czy Fanateca to fajne kierownice, ba, nawet kiedyś testowałem GT2 z Forzą i grało mi się bardzo przyjemnie, ale tu chodzi o sam fakt dymania klienteli na prawo i lewo. Jak już ktoś wspomniał kilka stron wcześniej - jak chce się kupić sprzęt konkurencji Logitecha do zbliżonej jemu jakości to trzeba zapłacić przynajmniej o połowę więcej, albo i w ogóle ciężko będzie o spełnienie tego warunku. Edytowane 19 Maja 2016 przez winner Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Na evencie GT Sport była nowa kiera od Thrustmastera, narazie nic konkretnego nie wiadomo. Wygląda jak następca T500. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Już widzę że łopatki za kierownicą też są skrętne. To na duży plus. Cena też pewnie będzie powyżej 2500 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Dotarły dzisiaj do mnie podzespoły do budowy adaptera, to wszystko co jest potrzebne: Mikrokontroler na układzie ATmega32u4 (u mnie Arduino Leonardo R3), adapter USB<->UART CP2102 i 3 przewody połączeniowe męsko-żeńskie (kabel mini-USB był w zestawie z układem). Jak tylko znajdę dłuższą chwilę to zabieram się za testy. Dokładnie przetestuję, w różnych wariantach, na różnych systemach i komputerach w 3 grach: DriveClub, Project Cars i Dirt Rally (czekam jeszcze na gry). Gdy wszystko posprawdzam w warunkach rzeczywistych to napiszę obszerną relację i noob-friendly poradnik DIY dla każdego kto chciałby pograć na PS4 przy użyciu swojej kierownicy. Testy będę robił na G27, jeśli mi się uda to załatwię jeszcze G29 dla porównania i zrobię kompletną recenzję. Stay tuned. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Odwalasz kawał dobrej roboty. Z niecierpliwością czekam na dalsze testy Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Ładnie ładnie, ile wydałeś na te zabawki? Poradnik, jeśli się zdecydujesz, bardzo na propsie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kosti84 0 Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Kolego winner, udało Ci się złożyć i uruchomić adapter? Jestem cholernie ciekawy czy ten patent naprawdę działa.. Z tego co czytałem w necie, adapter umożliwia jazdę bez żadnych lagów i opóźnień. Chciałbym jednak usłyszeć opinię w naszym języku;) g27 wróci do łask;) Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Jestem w trakcie testów. Adapter działa i to lepiej niż większości mogłoby się wydawać, robi z G27 > G29 i to tak w skali 1:1. Więcej informacji wkrótce. Aha, nie jest koniecznie potrzebny laptop/blaszak, można też użyć jakiekolwiek komputera (nawet mini-pc za stówkę), byle odpalił program. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kosti84 0 Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Serdeczne dzięki za info;) nie pozostaje mi nic innego jak dołączyć do GIMX-owego grona;) ide szukać w "internetach" fantów. Pozdr,pawel Cytuj Odnośnik do komentarza
tnk 3 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 winner w jakim sklepie kopiłeś te rzeczy, można linka Cytuj Odnośnik do komentarza
ścierpła mi noga 74 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 zakupiłem thrustmaster T150. To jest niepojęte jak ta kierownica może tyle kosztować, skoro jest porównywalna, a według mnie nie co gorsza w wykonaniu i działaniu od driving force gt z Logitecha. No ale inaczej nie potrafię czerpać przyjemności z wyścigów no i ETS2 na PC ( 5 godzin podłączania, bo oczywiście stery nie łapały od razu bo i po co ), a na droższe mnie nie stać. Od razu zajarałem się na nowo Drive Clubem, bo mimo, że to koło symulacji nie stało, to jednak z kierą robi fajne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
_White_ 79 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Też nabyłem T150 (do Dirta) i też uważam że DFGT była nieco lepsza. Jedyne elementy w kierownicy Thrustmastera które przewyższają jakością kółko Logitecha to pedały i manetki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Giovanne 5 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Ja też nabyłem tydzień temu T150, ale jest to moja pierwsza kierownica i nie mam porównania, więc przyjemnie mi się jeździ. Poza brakiem sprzęgła i dźwigni zmiany biegów które by mi się przydały do Eurotracka to przeszkadza mi jedynie ten śliski plastik na kole kierownicy, ale myślę okleić je oklejką do kierownic rowerowych. Jak się nie będzie odklejać to powinno być gitara.Zastanawiam się tylko czy T300RS jest cichsza, bo ta w zależności od gry, ale potrafi nieraz hałasować.@ścierpła mi noga Mi się dość szybko połączyło, ale od razu zrobiłem jej update. Teraz coś mi się tylko wysypał ten programik od ustawień kierownicy i nawet nie wiem czy mam ustawione 1080°, ale to moja wina bo ściągnąłem jakieś g...no by uruchomić kierę w GTAV i mi ten programik zrobił burdel w kompie. Trochę irytuje to przełączanie PS3/PS4, zawsze o tym zapominam... se Sony wymyśliło zabezpieczenie k....wa. Edit: Jak pomyślałem tak zrobiłem. Owinąłem kierownicę oklejką do kierownic rowerowych. Nie wszystko wyszło tak jak chciałem, bo w sklepie mieli tylko taką grubą, a nie takie jak kiedyś. Przez co musiałem owinąć całe koło kierownicy, a nie tak jak początkowo planowałem tylko element plastikowy. Wyszło całkiem OK, kółko jest grubsze i miłe w dotyku, takie troszkę bardziej sportowe, ale teraz to dopiero widać jaka ta kierownica jest mała. Tutaj fotki na których jest jeszcze stojak pod kierownicę DIY. Jest to jeszcze prototyp, całość opiera się o szafkę pod telewizor z IKEA i ma być po zakończeniu gry demontowane i chowane do tej szafki: Edytowane 26 Czerwca 2016 przez Giovanne 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
WRX_STI 0 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Wie ktoś czy można przykręcić śrubami kierownice thrustmaster t150 do stojaka wheel stand pro gt? Cytuj Odnośnik do komentarza
Giovanne 5 Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Wie ktoś czy można przykręcić śrubami kierownice thrustmaster t150 do stojaka wheel stand pro gt? Nie wiem jakie śruby ma stojak wheel stand pro gt, ale kierownica ma mocowanie na plastikowy zaczep przykręcony śrubą M10, więc teoretycznie można przykręcić bez zaczepu za pomocą samej śruby M10 (trzeba uważać by nie użyć za długiej), ale w praktyce gdy próbowałem ją tak przykręcić do mojego uchwytu DIY to nie trzymała się za pewnie, więc zrobiłem podstawkę z blachy i zamontowałem na ten plastikowy zaczep. Trzyma się świetnie. Więc załatw sobie kawałek blachy (w moim przypadku wystarczyła taka 2mm grubości, 15cm na 30cm) i ten kawałek przykręć do stojaka na śruby które ma stojak, a do blachy kierownicę na zaczep jak do blatu. PS. Pedały mają mocowanie na śruby (chyba M6, ale głowy sobie nie dam za to uciąć) Cytuj Odnośnik do komentarza
_White_ 79 Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Montujac t150 do wheel stand pro gt nie trzeba zadnych dodatkowych blach, zacisk pasuje akurat co do centymetra Cytuj Odnośnik do komentarza
WRX_STI 0 Opublikowano 21 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 . A jak zrobić w najprostrzy sposób coś podobnego? Z jakich części? Cytuj Odnośnik do komentarza
Giovanne 5 Opublikowano 21 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 . A jak zrobić w najprostrzy sposób coś podobnego? Z jakich części? Najprościej to tak jak on to zrobił ale zbyt estetycznie to nie wygląda (bo chamsko przykręcone kawałki drewna). Koleś użył klamki od drzwi, tam już jest sprężyna i klamka sama odbija. Musiał jedynie stabilnie ją przymocować, by nie zmieniała pozycji, bo wtedy nie będzie trafiać w przycisk (R3), użył też gąbki by nie zedrzeć przycisku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Czy jest dostępna na rynku kierownica, która zadziała i na PS4 i XOne? Cytuj Odnośnik do komentarza
hohopo 0 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Cześć Dziś wieczorem odbieram kupioną używaną Thrustmaster T300 Ferrari GTE. Poradźcie jak mogę ją sprawdzić? Na co ma zwrócić uwagę? Mogę ją sprawdzić na Laptopie sprzedającego, w chwili odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Sprzedający pewnie ma (jeżeli nie to niech ściągnie) oprogramowanie że strony thrustmaster. Sprawdzisz w nim wszystkie siły, przyciski oraz działanie pedałów. https://support.thrustmaster.com/en/product/t300ferrarigte-en/# Po pierwsze sprawdź czy kierownica prawidłowo się kalibruje (jest ustawiona centralnie po kalibracji) i czy nic nie chrobocze czy przeskakuje podczas kręcenia kółkiem. Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez mattaman Cytuj Odnośnik do komentarza
hohopo 0 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Dzięki. Przyciski, działania pedałów to rozumiem, ale siły? Jak sprawdzić siły? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi