darkos 4 296 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Thrustmaster wypuszcza jakąś nową kierownice do GT Sport T-GT Podobnie jak G29 kierownica nie posiada w zestawie skrzyni biegów i trzeba będzie ją dokupić oddzielnie za 160$, cena kierownicy to 800$ / 700 Funtów. Kompatybilna z PC i PS4. Cena 3500 zł za kierownice to dość mocna zagrywka z ich strony. No ale cóż, GT wychodzi na PS4 to i kierownica powinna być z prawdziwego zdarzenia. Moja G29 w zupełności zaspokaja moje potrzebny odnośnie kierownicy :D nie mam już nawet takich umiejętności żeby wykorzystać jej potencjał. A T-GT? ... facepalm :D To chyba wezmę G29. Rzut beretem ode mnie jest prawie nowa za 800zł. Tylko znając moje szczęście, to zaraz okaże się, że Sony wypnie zad na to kółko i nagle stanie się niekompatybilne jak moje poprzednie kierownice :P G29 jest oficjalną kierownicą dedykowaną właśnie dla PS4, ma też przełącznik na PS3 więc sony jej nie porzuci. To developerzy muszą dodawać jej obsługę do swoich gier. A póki co jest Dobrze i każda gra nawet DriveClub z nią działa bez problemów. Dirt 4 i Dirt Rally oraz Sebastien Loeb Rally też bez problemów z nią działają. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 615 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) ja od 8 lat pocinam na DFGT niezniszczalny sprzęt Edytowane 27 Września 2017 przez maciucha Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Kupiłem G29 i właśnie jestem po pierwszych testach w pC2. Powiem tyle - jestem w niebo wzięty. Pedały, a szczególnie hamulec to jak dla mnie wyższy level. Genialna rzecz :) Sam mechanizm też jest super. Nie ma mowy o tak mocnych szarpnięciach jak w DFP/DFGT, które to wcześniej miałem. Ogólnie kierownica jest od starszych braci (nie wiem jak względem G25/27) nieporównywalnie szybsza :) Edytowane 27 Września 2017 przez Michał102 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 615 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Właśnie panowie, można na tych pedałach w G29 położyć stopę bez aktywowania hamulca? Wku.rwia mnie już w tych plastikach z DFGT że muszę stopę w powietrzu trzymać bo inaczej hamuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Można. Ten pedał ma w ciul większy opór względem tego z DFP/GT. Po wduszeniu też pracuje genialnie, bo opór zmienia się wraz ze skokiem :) Edytowane 27 Września 2017 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Możesz powiedzieć, gdzie są G29 po 800 złotych. Popularna wyszukiwarka cenowa pokazuje najniższą cenę 999, przy 699 za T150, a to już różnica 3 stówek, a nie jednej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Kupiłem używkę na OLX. Była wystawiona za 850, a wyrwałem za 800. Stan praktycznie jak nowa, gwarancji jeszcze ponad 1,5r. Ktoś kupił i uznał, że to jednak zabawka nie dla niego. Edytowane 27 Września 2017 przez Michał102 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 To co jest najlepsze w kierownicach Logitecha to fakt że są one pancerne. Będzie ci dobrze i długo służyć. Ja żadnym profesjonalistą nie jestem w graniu a kierownica ma mi dawać przyjemność podczas grania dlatego nie zdecydowałem się na żadne wypasione Fanateci czy T500RS. Już G29 daje mi wystarczającą namiastkę realizmu. Do tego jakieś fajne swoje stanowisko wyścigowe i można zarywać godziny w wirtualnych wyścigach. Już od Momo jestem wierny Logitechom i już raczej nic się w tej kwestii nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 972 Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 (edytowane) Ja w koncu po 2 miesiacach walki z serwisem Thrustmastera dostałem naprawiona swoją T300RS, ktora wydawała z siebie dziwne dzwieki. Teraz jest ok. Teraz sie pojawia duzo giereczek wiec kierownica nie bedzie miala lekko, pewnie jak juz padnie calkowicie to wroce z powrotem do obozu Logitecha i tez kupie G29. Chociaz Logitech moglby wziac przyklad jak robic skrzynie biegów :) Edytowane 28 Września 2017 przez Redmitsu Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Ogólnie ta kierownica jest bardzo cicha i nie klekocze cały czas jak np DFP. Jednak w pewnych momentach gdy się wjedzie na tarke lub inne nierówności potrafi dość głośno stukać. To normalne i nie powinienem się tym przejmować? Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Moja też tak ma, co tarka, dołek, kałuża, to trzęsie się szybciej, mocniej i głośniej. Raczej norma, nie przejmowałem się. Jak za bardzo dla Ciebie, to zawsze możesz w opcjach gry poprzesuwać suwakami. I jeszcze zawsze dochodzi kwestia do czego ją przytwierdziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Nie jest to upierdliwe i pewno się do tego przyzwyczaje. Kiere przykreciłem do WSP, ale dedykowanego do kierownic Thrustmaster, więc jest przykręcona tylko klipsami. Stojak ma za krótką podstawke i śrub mocujacych się nie przykręci Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 29 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Czy jest jakaś jedna dobra, wręcz powiedziałbym najlepsza kierownica z wajchą biegów i trzema pedałami (cena nie gra roli) uniwersalna, do PS4 i Xbox One (X)? Taka, na której można by było z powodzeniem zagrać w FM7 i GT Sport? Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Czy jest jakaś jedna dobra, wręcz powiedziałbym najlepsza kierownica z wajchą biegów i trzema pedałami (cena nie gra roli) uniwersalna, do PS4 i Xbox One (X)? Taka, na której można by było z powodzeniem zagrać w FM7 i GT Sport? Jeśli cena nie gra roli i kierownica ma być najlepsza to jest rozwiązanie. 1. Fanatec ma w swojej ofercie kierownice CSL Steering Wheel P1, jest to moduł bazowy wraz z kołem kierownicy. Jest ona kompatybilna z PC oraz PS4 cena 499 euro. 2. Kierownica nie ma w komplecie pedałów ani gałki biegów więc te trzeba sobie skonfigurować dowolnie. I dopłacić. 3. Żeby kierownica była też kompatybilna z Xbox-One trzeba dokupić kolejną samą już kierownicę (jest to nowy model) CSL Steering Wheel P1. 100 Euro. Wówczas po zdemontowaniu kierownicy i montażu kółka P1 możemy grać na Xboxie. Fanatec klasa sama w sobie. https://www.fanatec.com/eu-en/racing-wheels/csl-elite-racing-wheel-ps4.html sama baza wraz z kierownicą do PS4 i PC https://www.fanatec.com/eu-en/steering-wheels/csl-steering-wheel-p1-for-xbox-one-eu.html kierownica do Xboxa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Wielkie dzięki za odpowiedź, którą właśnie przekazałem kumplowi, bo tak naprawdę to on pytał. Cóż...może się jednak zdarzyć, że jak kupi to mi kiedyś pożyczy ;-P Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalten80 16 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Pytanie może trochę śmieszne, ale czy gracie na kierownicach w jakimś obuwiu czy w samych skarpetkach? Pytam bo po ostatnich wyczynach w GTS ledwo mogę chodzić tak mnie pięty i "podeszwy" bolą. Gram w samych skarpetkach na G29. Chyba muszę jakieś buty zakładać :scratch_one-s_head: Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Ja zawsze w skarpetach, ale grubszych. Jak buty, to jakieś sofiksy najlepiej z cienką podeszwą pewnie. Inna kwestia to rękawiczki. Kiedyś używałem rowerowych, ale jak już poszły w śmietnik, to nowych nie kupiłem i teraz na "goło". Muszę jakieś nabyć, bo jednak grip lepszy, szczególnie jak ktoś siedzi na ogonie albo jedziesz dłuższy wyścig, to po godzinie pot wyłazi i mimo, że guma na kole jest, to jednak w rękawiczkach lepiej. No i ten feeling. Jeszcze tylko kask i wio :) Edytowane 10 Listopada 2017 przez Luqat Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Ja mam load cell w hamulcu i używam tylko skarpetek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Ja gram w butach na cienkiej podeszwie, bo w samych fuzeklach boli stopa od między gazów. Cytuj Odnośnik do komentarza
_White_ 79 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Na nogach skarpetki, ale niezbyt grube aby wyczuwać dobrze pedały (zazwyczaj jednak opór hamulca jest trochę mniejszy niż w rzeczywistości, nawet w przypadku pedałów z górnej półki). Na rękach rękawice motocyklowe. Raz włożyłem na głowę kask ale czułem się już wtedy jak idiota. ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 243 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Nie dziwię się :) Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Do czasu posiadania G27 grałem w skarpetkach i rękawiczkach rowerowych. Ale gdy w G29 zwiększono opór hamulca to używam Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalten80 16 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 O właśnie, chyba też muszę sobie coś podobnego sprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Coś delikatni jesteście :P Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 177 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) . Edytowane 27 Lipca 2022 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi