Masamune 145 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Ja grałem na G29 w butach, najzwyklejsze sportowe halóweczki i jakoś to tak naturalniej się wydawało, bardziej zbliżenie do tego co mam na codzień podczas jazdy autem, w końcu tam też nie jeżdżę w samych skarpetkach :P Cytuj Odnośnik do komentarza
porschman 3 Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Panowie mam pytanko do użytkowników kierownic Logitech G29 oraz G920. Mógłby mi ktoś napisać jaki jest maksymalny rozstaw tych hmmm... śrub ? :reggie: którymi przykręca się kierownicę do blatu. Mam w planie zbudować samemu taki stand i nie wiem czy pod blat o grubości 4cm będę mógł przykręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) http://bfy.tw/F07a Ja grałem na G29 w butach, najzwyklejsze sportowe halóweczki i jakoś to tak naturalniej się wydawało, bardziej zbliżenie do tego co mam na codzień podczas jazdy autem, w końcu tam też nie jeżdżę w samych skarpetkach :P Porównanie w stylu "czy w prawdziwym samochodzie też hamujesz lewą nogą?" Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Edytowane 13 Listopada 2017 przez mattaman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) No zupełnie nic wspólnego. :P Kontakt stopy z kształtem, formą pedałów i tym jak mechanizm działa, pozostaje zasadniczo bardzo podobny więc nie wiem czemu się dziwisz, że skoro ktoś jeździ w realu w butach to i do zabawki woli używać butów. Hamowanie lewą nogą, to jednak zupełnie inna sprawa, w prawdziwym aucie masz zaprojektowaną z deczka inną ergonomię użytkwania pedałów, niż w tych zabawkowych pedałach, które sobie ustawisz jak ci się podoba, i które bardziej naśladują układ z wyścigowych bolidów, a nie z samochodów używanych na codzień.Nie strzelaj focha, nie twierdzę, że jesteś gorszy ode mnie, bo grasz w skarpetkach, po prostu dla mnie wygodniej jest w butach, bo w ten sposób, będąc przyzwyczajonym do jazdy autem w obuwiu, lepiej wyczuwam pedały mojej zabawki, niż na bosą nogę. Innym też zdecydowanie polecam spróbować. Edytowane 13 Listopada 2017 przez Masamune Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) Nie strzelam focha tylko poprostu się dziwię. Granie w skarpetkach wzięło się właśnie z tego że lepiej można wyczuć pedały i siłę wkładaną w nacisk. Szczególnie hamulca bez LC. I kompletnie nie widzę związku z prowadzeniem realnego auta. Bo przecież w skarpetkach nie jeżdżę Edytowane 13 Listopada 2017 przez mattaman Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Ja jednak muszę mieć ten dystans w postaci grubości podeszwy. W skarpetkach zwyczajnie jest mi niewygodnie i zrzucam winę za to właśnie na przyzwyczajenie z codziennej jazdy samochodem. Ty związku nie widzisz, a ja go jednak dostrzegam. ;)Przynajmniej na G29 tak mi się dobrze grało. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Panowie mam pytanko do użytkowników kierownic Logitech G29 oraz G920. Mógłby mi ktoś napisać jaki jest maksymalny rozstaw tych hmmm... śrub ? :reggie: którymi przykręca się kierownicę do blatu. Mam w planie zbudować samemu taki stand i nie wiem czy pod blat o grubości 4cm będę mógł przykręcić. Blat 4 cm? To może ci chodzi o długość śrub? Bo to nie problem kupić śruby tej samej średnicy ale dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 177 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 (edytowane) . Edytowane 27 Lipca 2022 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
REZOK 1 019 Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Jest możliwość podłączenia G27 do Ps4 żeby wszystko działało jak trzeba? Jakaś przejściówka? Ktoś używa? Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Nie da rady podłączyć G27 pod PS4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 3 godziny temu, REZOK napisał: Jest możliwość podłączenia G27 do Ps4 żeby wszystko działało jak trzeba? Jakaś przejściówka? Ktoś używa? niby sa jakies drivehuby czy cos ale to juz sam musisz sprawdzic co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 4 godziny temu, REZOK napisał: Jest możliwość podłączenia G27 do Ps4 żeby wszystko działało jak trzeba? Jakaś przejściówka? Ktoś używa? CronusMAX Plus Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 615 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Panowie, przymierzam się do uprgradu z DFGT do G920. Czy cena 1100zł za nową G920 to okazja, czy raczej normalna cena? Pytam bo teraz niby wszędzie poprzeceniane z 1250zł to kółko na 1099zł i nie wiem czy brać, czy czekać na lepszą okazję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michas333 2 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Cena raczej bez szału.Lepiej zainwestować w thrustmaster tx lub taniej TMX Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 615 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 TX za drogi, TMX ma plastikowe pedały, a po dokupieniu lepszych też wychodzi za drogo. Po drugie niespecjalnie mam zaufanie do tych thrustmasterów, bo się tu sporo naczytałem o awaryjności. DFGT mi służy od 9 lat, bez żadnej nawet najmniejszej awarii i tego samego oczekuję od następcy Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 W dniu 12/16/2017 o 16:31, maciucha napisał: Panowie, przymierzam się do uprgradu z DFGT do G920. Czy cena 1100zł za nową G920 to okazja, czy raczej normalna cena? Pytam bo teraz niby wszędzie poprzeceniane z 1250zł to kółko na 1099zł i nie wiem czy brać, czy czekać na lepszą okazję. Raczej normalna cena. G29 na PS4 niedawno była po 900, może Xboxowy odpowiednik tez wkrótce zaliczy promocję. TX to odpowiednik T300? Jeżeli tak, to za te pieniądze jednak bym polecił G920. Cytuj Odnośnik do komentarza
gamerTHC 185 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Co to używania kierownic innych niż dedykowane PS4 / Xbox ostatnio natrafiłem na urządzenie o nazwie DriveHub. Jest one on twórców CronusMax. Całkiem sensownie to wygląda. e: a teraz spojrzałem i już był wymieniany DH e: kupiłem, po przeliczeniu 461 z groszami wyszło. Opcją z kabelkiem usb. Jak przyjdzie i będą pytania mogę odpowiedzieć. Edytowane 20 Grudnia 2017 przez gamerTHC Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Ten DriveHub obsługuje FFB? Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Obsługuje tak samo jak inne wynalazki. Nie prościej sprzedać kiere I dopłacić te 500zl do nowej? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 615 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 No jak ktoś ma dwa current geny to raczej słabe rozwiązanie z tym sprzedawaniem i dopłacaniem Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 To wtedy kupuje się Fanateca z drugą obreczą Poza tym w Forze na kółku? Szkoda zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza
Mirumoto 234 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Panowie, zabieram się za kupienie kierownicy do PS4. Drogie wszystkie te cholerstwa, dlatego zanim coś kupię to chcę mieć pewność, że wybiorę dobrze. Pytanie stawiam krótkie, lecz konkretnie - Thrustmaster T150 czy Logitech G29? Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Miałeś kiedyś jakieś kółko? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 7 godzin temu, Mirumoto napisał: Panowie, zabieram się za kupienie kierownicy do PS4. Drogie wszystkie te cholerstwa, dlatego zanim coś kupię to chcę mieć pewność, że wybiorę dobrze. Pytanie stawiam krótkie, lecz konkretnie - Thrustmaster T150 czy Logitech G29? Jeśli zastanawiasz się tylko między tymi dwoma modelami, to chyba G29 bedzie lepszym wyborem. Thrustmaster to gówniana jakość, G29 pod tym względem zamiata kierownice konkurencji.Jeśli wyrwiesz w atrakcyjnej cenie, to będziesz miał solidny kawał sprzętu a nie plastik fantastik od T. Cytuj Odnośnik do komentarza
bocieque 123 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Plus technologia z lat `90 w logi ;p. Jednak między t150 a g29, też bardziej poleciłbym jednak logi. T300 już odczuwalnie droższy, ale też o klasę lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi