Opublikowano 25 grudnia 20177 l Ja rozumiem ideę za tym, ale to jest tak twarde, że wciskanie powyżej 70% kończy się u mnie zapieraniem takim, że przesuwa albo kanapę albo kierownicę, no nienaturalnie mocno trzeba się wysilać. Nie powinno tak wyglądać myślę. I patrząc po ilości tutoriali jak się tego pozbyć to chyba coś jest na rzeczy.
Opublikowano 26 grudnia 20177 l Ilości tutoriali nie obserwowałem, ale raczej świadczy ona o tym że ludzie chcą hamulca jak w G27. Mój loadcell jest bankowo twardszy niż ta guma w G29 i zapierać się nie muszę, raczej jest to kwestia kalibracji w grze.
Opublikowano 26 grudnia 20177 l Jeśli ta kalibracja występuje, co oczywistością nie jest na przykładzie rzekomo zaawansowanego symulatora jakim niby jest Assetto Corsa. A tutoriale pojawiają się po wyszukaniu „g920 brake mod”
Opublikowano 27 grudnia 20177 l Każda gra ma kalibracje nawet gdy jej nie ma w menu. Jak Asseto czy Forza. Pedały kalibrują się same, podczas pierwszego użycia po odpaleniu gry.Czyli odpalasz wyścig, wciskasz pedał hamulca na tyle ile możesz (bez zapierania się ) I przytrzymujesz kilka sekund. Po tym zabiegu powinieneś mieć cały zakres hamowania bez deptania hamulca z siłą słonia.
Opublikowano 27 grudnia 20177 l Czytałem o tych sposobach, próbowałem i nic mi to nie dawało :(. No i nawet jak by działało to trochę lipa tak się bawić przy każdym odpaleniu gry. To półśrodek w najlepszym wypadku.
Opublikowano 27 grudnia 20177 l Tu już musisz winić konsole za taki stan rzeczy. Na pc kalibrujesz raz i masz spokój.Na konsolach wszystko zależy od gry.
Opublikowano 27 grudnia 20177 l 12 godzin temu, raven_raven napisał: Jeśli ta kalibracja występuje, co oczywistością nie jest na przykładzie rzekomo zaawansowanego symulatora jakim niby jest Assetto Corsa. A tutoriale pojawiają się po wyszukaniu „g920 brake mod” To wersja na konsole widzę ładnie poucinana. Na PC bez problemu ustawia się zakres hamulca, a nawet gamme.
Opublikowano 27 grudnia 20177 l Zgadza się @bocieque, mam obie wersje. Nie powiem, jak kupiłem konsolową wersję to byłem w szoku jak to poucinali, szczególnie, że gra ma aspiracje uchodzić za poważną i nazwijmy to profesjonalną.
Opublikowano 27 grudnia 20177 l W dniu 25.12.2017 o 13:50, Michał102 napisał: Kiedyś miałem wychwalanego Fanateca... na stronach typu ISR spuszczali się nad tym pod niebiosa, jaka to technologia, jaki to wspaniały FFB... a taki wuj. Kierownica miała dziwne luzy na łożysku, była wykonana z tandetnego tworzywa, a jak już mi w końcu padła i postanowiłem ją rozebrać, to się dosłownie przeraziłem - wykonanie podzespołów jak z bazarowej tandety. Fatalne spasowanie, plastik kruchy i podatny na pękanie po przegrzaniu, bardzo kiepski wentylator i radiator do chłodzenia (z czasem zaczął mega hałasować, bo stopiło się plastikowe gniazdo w którym siedział wiatrak). Który model miałeś? Bo aż nie chce mi się wierzyć w to co piszesz. Mam ich kierownice od jakiegoś czasu i co jak co ale na jakość wykonania naprawdę ciężko narzekać.
Opublikowano 27 grudnia 20177 l 5 godzin temu, oddball66 napisał: Który model miałeś? Bo aż nie chce mi się wierzyć w to co piszesz. GT2
Opublikowano 5 stycznia 20187 l Mam 2 kierownice podpięte do PS4 + grę która obsługuje split-screen (WRC). Można przełączać się pomiędzy nimi ale jak się jedną podłączyło to drugiej już nie widziała gra. Da się grać w multiplayera w zestawie: dowolna kierownica + pad, ale już nie: kierownica + kierownica. Istnieje jakiś sposób żeby grać na dwóch kierownicach w lokalnym multiplayerze? Edytowane 5 stycznia 20187 l przez karmaster formatowanie
Opublikowano 20 stycznia 20187 l Halo, panowie jakby ktoś był zainteresowany to mam na sprzedaż Logitecha DFGT
Opublikowano 4 marca 20187 l Nie sprzedawaj. Dostaniesz parę groszy, przepijesz i tyle z tego będziesz miał. Schowaj do piwnicy i 3maj dla potomka Ja tak zrobię ze swoją Dfpro i za parę lat będziemy śmigać z młodym. Tymczasem Panowie zapytam czy wiecie o jakiejś dobrej ofercie na G29? Czas się przezbroić i nie wiem czy brać najlepszą ofertę z wyszukiwarki czy jest jakaś okazja.
Opublikowano 4 marca 20187 l Jakie przepijesz jak wyhaczyłem nową G920 za 850zł i musiałem dołożyć tylko 5 stówek Po 3 miesiącach użytkowania jestem bardzo zadowolony, duży przeskok po DFGT.
Opublikowano 4 marca 20187 l Jak myślicie czy przez ten konwerter dało by się podłączyć DFGT pod PS4? Używa ktoś tego? White Brook for PS3 to for PS4 Playstation 4 Gaming Converter Controller Adapterhttp://s.aliexpress.com/juuENbui?fromSns=Copy to Clipboard (from AliExpress Android) Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 4 marca 20187 l Po premierze PS4 obrodziło w internecie tymi konwerterami, ale jakość nie widziałem żadnego stosowanego powszechnie. Kup, sprawdź i daj znać
Opublikowano 5 marca 20187 l 20 godzin temu, maciucha napisał: Jakie przepijesz jak wyhaczyłem nową G920 Miałem, byłem bardzo zadowolony, tylko ten hamulec ciut za twardy. Nówka za 850zł to ekstra cena.
Opublikowano 17 lipca 20186 l Skusiłem się na G920 w promocji. Co polecacie do montażu? Mam dwie opcje: stand do użytku z posiadanym growym fotelem Poang, podobno dobrym pod granie na kierownicy albo zakup czegoś w stylu Playseat Challenge. Co sądzicie? @raven_raven? Edytowane 17 lipca 20186 l przez Mustang
Opublikowano 19 lipca 20186 l Cześć co byście wybrali. Max 1500 budżetu na kierownice +stand. Kierownica będzie używana wyłącznie z xbox one x (forza motorsport, forza horizon i dirt rally). W tej cenie moge mieć wheel stand pro i: g920 z shifterem, thrustmaster tmx z tymi lepszymi pedałami thrustmaster tx ze stockowymi pedałami Proszę o poradę. Miałem g25, wspominam dobrze (ale to było za czasów wczesnego ps3), miałem t300 i wspominam średnio, beznadzieje pedały, ale grałem tylko w drive club i po 10 dniach kierownica wyzionęła ducha więc się jej pozbyłem. edit: miałem jeszcze to kółko od xboxa360 i było super w swojej cenie, zajechałem je na śmierć. Edytowane 19 lipca 20186 l przez kislawa
Opublikowano 19 lipca 20186 l W dniu 17.07.2018 o 16:46, Mustang napisał: Skusiłem się na G920 w promocji. Co polecacie do montażu? Mam dwie opcje: stand do użytku z posiadanym growym fotelem Poang, podobno dobrym pod granie na kierownicy albo zakup czegoś w stylu Playseat Challenge. Co sądzicie? @raven_raven? Ja polecam Wheel Stand Pro.
Opublikowano 19 lipca 20186 l Cześć co byście wybrali. Max 1500 budżetu na kierownice +stand. Kierownica będzie używana wyłącznie z xbox one x (forza motorsport, forza horizon i dirt rally). W tej cenie moge mieć wheel stand pro i: g920 z shifterem, thrustmaster tmx z tymi lepszymi pedałami thrustmaster tx ze stockowymi pedałami Niestety stockowe pedały w T300/TX są słabe, lecz samo kółko znacznie lepsze niż g29/g290.Jednak w tym budżecie logitech będzie lepszym wyborem niż TMX.