speedi torun 1 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Ja tylko gram na manualu i wszystkie wspomagacze wyłączone...Łopatki na kierce dają rade. Pełen hardcore - jak szaleć to szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza
poiuytr 12 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 zauważyłem, że bez FF jeździ mi się lepiej.... tyle w temacie, power steering jest niedoceniony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Siarex 4 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 zauważyłem, że bez FF jeździ mi się lepiej.... tyle w temacie, power steering jest niedoceniony. Chyba miałeś na myśli przeceniony/przereklamowany. Cytuj Odnośnik do komentarza
poiuytr 12 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 nie mów mi co miałem na myśli, czytać się ucz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Siarex 4 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) nie mów mi co miałem na myśli, czytać się ucz dalej. EDIT: Srać to, nie interesuje mnie co miałeś na myśli. Edytowane 31 Października 2009 przez Siarex Cytuj Odnośnik do komentarza
speedi torun 1 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Chłopaki, co Wy tacy nerwowi jesteście Chciałem tylko posłuchać rad fachowców. Osób grających chociażby w Forze na kierownicy jest napewno wiele. Może macie jakieś swoje spostrzeżenia co do różnych ustawień kierownicy. Ja motorsportem na konsolach bawię się już od kilku (zaryzykuje stwierdzenie że nawet od kilkunastu ) lat i jak sięgam pamięcią od zawsze jeżdzę autami z wyłączonymi ABS-ami, TCS-ami, itp... a skrzynia tylko manual. Na początku na ps1, póżniej ps2, a teraz na X-ie podstawowym kontrolerem był pad który przy moich ustawieniach gry dawał mi wiele frajdy z jazdy. Wiele nocy nieprzespanych spędzonych przed konsolą w dąrzeniu do jak najlepszego czasu już w moim przypadku minęło i w tej chwili przeszedłem na konsolową emeryturę. Warunki mi pozwoliły że mogłem na stare lata w końcu zaopatrzyć się w porządną kierownicę + konkretny stojak WSP i ten zestaw powinien mi zapewnić wielką frajdę z jazdy!!!! Ale na razie mnie wqrwia, jak sterując kierownicą osiągam gorszy czas niż na padzie :angry2: . Może faktycznie tak jak Siarex mówisz potrzeba czasu, ale myślę że sporo riderów może zapodać swoje propozycje ustawień......Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza
Mane_TA 1 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 posiada ktos i czy jest jakis polski sklep który posiada jakies ramy badz playseats w swojej dystrybucji? Cytuj Odnośnik do komentarza
poiuytr 12 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 myślę że sporo riderów może zapodać swoje propozycje ustawień......Pzdr nie. do tego trzeba samemu dojść. jeśli zmienisz ciśnienie w oponach to ja tobie nie napisze jaki to będzie miało efekt. sam się przekonaj. najlepsze jest eksperymentowanie. niby mogę coś napisać ale wówczas lata mojej ciężkiej pracy pójdą się kochać. no i najważniejsze że ps1 i ps2 to nie są platformy na których wydano gry zbliżone do sim. w których jakakolwiek zmiana miała by istotne znaczenie. zapodaj sobie coś na komputer, GTR 2 na przykład tylko żeby mnogość opcji cie nie przeraziła bo mnie na początku tak to odrzuciło że przez pół roku tam nie zaglądałem ale wyścigi online to nie zabawa dla dzieci i trzeba było długo dorastać, gdy zacząłem sie sam bawić w ustawieniach auta różnice czasowe malały regularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
snowblind 1 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam. Wczoraj dostałem Driving Force GT, odpaliłem GT5:P i muszę przyznać, że różnica w porównaniu do Driving Force EX na X360 jest baaardzo duża. FF działa zupełnie inaczej, dużo bardziej realistycznie, pedały też są wygodniejsze. szkoda, że shifter nie jest w układzie H, nawet bez sprzęgła. Generalnie zakup jak najbardziej trafiony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sqtr78 1 038 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Witam. Mam pytanie. Chce zamówić kierownice logitech G25 oraz wheelstand pro (zaje..sta polska produkcja) www.wheelstandpro.com, ale zanim to zrobie chciałbym sie dowiedzieć jakie gry na PS3 sa w pełni lub prawie w pełni obsługiwane, oraz czy ktoś miał doczynienia z tym wynalazkiem, recenzje są bardzo pochlebne, ale chciałbym o pare rzeczy zapytać. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
poiuytr 12 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 do każdej gry wychodzą patche które poprawiają działanie gry. dodatkowo wprowadzana jest obsługa coraz to nowszych urządzeń, i tak w chwili obecnej nie G25 jest aktualizowana ale G27 a to znaczy że z G25 żadna gra nie ma problemów. Tak więc z listy absolutnie najnowszych z pewnością nie będziesz miał problemów z : Ferrari Challenge Supercar Challenge Need For Speed: Shift GT 5 (gdy sie pojawi) ja nie mam problemów nawet z takimi starociami pod ps2 jak RBR, WRC Evolved i GT4, konsola wykrywa kierownice bez problemów i tak samo w grach działa bez zarzutu. A ja pisze o PS2 sprzęcie z przed milionów lat. Po zakupie G25 wszystkie gry na PS3 będą działać z G25. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Oczywiście nie każda gra na PS3 obsłuży 900 st. i sprzęgło Cytuj Odnośnik do komentarza
poiuytr 12 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 jak to nie?? najnowsze zawsze obsługują. w shift nie sprawdzałem bo to porypana gra ale bardziej profesjonalne jak Ferrari i Supercar mają a no i shift tez ma 900 stopni i 360, ale chyba można zmieniać. zresztą wszyscy i tak czekają na GT 5 które pewnie każdego rozczaruje bo nie ma tego i nie ma tamtego albo ma to i tamto a nie powinno mieć. anyway warto kupić G25 bo w tej chwili to chyba najlepszy wybór. multi platformowa kierownica Cytuj Odnośnik do komentarza
wirusek 1 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Wiem że to temat tylko do kierownic, ale mam pytanie bardzo blisko związane z nimi:D nie bardzo mam gdzie przykręcić moją kierownice, może macie jakiś specialny szkielecik pod kierownice, albo wiecie gdzie można taki kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 DrivingForce PRo czy GT ? ktora lepsza? sa jakies roznice? Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Bierz GT. Jest szybsza, a to duży plus. Cytuj Odnośnik do komentarza
mati_87 0 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam, mam zamiar kupić kierownice Logitech Driving Force GT , w związku z tym mam pytanie do kogoś posiadającego już taką. Otóż blat do którego chce przykręcić kierownice ma grubosc 9 cm, i martwię sie ze śruby mocujace nie sa na tyle dlugie by objąć tak gruby blat. . Moze ktoś to sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Jeśli konstrukcja mocowań jest taka sama jak w DFP (a chyba jest), to kierownicę przymocujesz do blatu o max grubości ok 3cm. Ale niech się lepiej wypowie jeszcze ktoś, kto DFGT posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza
Siarex 4 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Jeśli konstrukcja mocowań jest taka sama jak w DFP (a chyba jest), to kierownicę przymocujesz do blatu o max grubości ok 3cm. Ale niech się lepiej wypowie jeszcze ktoś, kto DFGT posiada. Zgadza się, śruby w DFGT też wysuwają się na 3cm. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrB 9 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Tak, ale jeśli zdejmiemy plastikowe podkładki (które pewnie też są w DFP GT) to ta wartość się zwiększy. Chociaż wątpię, że na grubość 9 cm się złapie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Właśnie, zapomniałem o podkładkach. Niestety po ich usunięciu zyskamy ledwie 2,5 cm. Czyli razem wyjdzie jakieś 5,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam, nie wiem czy to dobry temat, jeśli nie to z góry przepraszam. Dzisiaj odkurzyłem kilkuletnią kierownicę Speedlink 6698. Zazwyczaj po podłączeniu z zasilaczem kierownica się ustawiała (kręciła się w obydwie strony, powracając na środek), niestety dziś wychyla się tylko w lewą stronę i już nie powraca, taka jakby zwiecha - dlaczego? Jakaś usterka? Da się to naprawić? Mogło to być spowodowane graniem bez zasilacza? Bez tego niby FF? Nie jestem jeszcze pewny czy do tej kierownicy mam odpowiedni zasilacz, jak mówiłem kierownica trochę przeżyła. Czy mógłby mi ktoś podać link do zdjęcia zasilacza, ewentualnie napisać z jakim napięciem powinien działać zasilacz. Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
wrzw 0 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witajcie, mam krótkie pytanie. Czy warto zakupic oficjalną kierownice do X360 ? Chodzi mi tu na razie wyłącznie o granie w trzecią Forzę, jak sie ta kierownica spisuje w tej grze..Oficjalna kiera MS do oficjalnej gry MS, więc niby powinno byc dobrze, ale opinie są różne. Dlatego chcę sie dowiedziec czy warto, bo niemal 4 stówki to niemałoo. Ale w sumie dla trzeciej Forzy kupiłem Xboxa, gierka fantastyczna, więc do pełni szczęścia brakuje mi porządnej kierownicy, a ta jest jedynym chyba wyborem dla Xboxa - w nowym Extrimie jest co prawda opis kółka Porsche, ale tysiąc złotych to cena nie na moją kieszeń. Dlatego poradźcie, czy łykac czy odpuścic i pozostac przy padzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) Jeśli szukasz najlepszej możliwej kierownicy do X'a za rozsądne pieniądze, to nic lepszego nie ma. Sam posiadam takową i jestem z niej bardzo zadowolony. Trzecia Forza jest bardzo dobrze skalibrowana pod tą kierownicę, i kąt obrotu który ona posiada (coś ponad 200 st.) w zupełności wystarcza. FF choć nie tak mocny jak w kierach Logitech'a, to spełnia swą rolę znakomicie. Wszystkie efekty jak zerwanie przyczepności itp. są doskonale wyczuwalne. Manetki do zmiany biegów są duże i bardzo wygodne. Jeśli nie miałeś wcześniej do czynienia z high-end'owymi sprzętami od Logitech'a, to będziesz zachwycony jakością tej kierownicy. Pamiętaj tylko, aby brać jak najnowszy egzemplarz, pozbawiony wad poprzedniczek. Edit: Jedyny mankament tej kierownicy, to dość dziwna podstawa pedałów (same pedały są bardzo dobrej jakości), do której trzeba się przyzwyczaić Edit 2: Przy padzie broń Boże nie pozostawaj, toż to profanacja tak świetnej gry (w Dirt'a 2 również gra się kapitalnie na tym kółku). Edit 3: po dłuższym użytkowaniu kierownicy Microsoftu stwierdzam, że to szajs jakich mało. Kierownica jest bardzo awaryjna i tandetnie wykonana w środku (delikatne plastiki). Omijajcie ten badziew szerokim łukiem... kasę lepiej spożytkować na browar, a i jeszcze może na Logitecha Drive FX zostanie. Edytowane 14 Maja 2010 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bret Hart 0 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 hej, ma ktoś z was Logitech GT5 Driving Force Wheel ? Jak to sie ma do Logitech Driving Force GT ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi