Pianista911 31 Opublikowano 9 lutego Opublikowano 9 lutego (edytowane) Gdyby ktoś z ograniczonym miejscem szukał składanego standa, który można schować w szafie, to ten NLR WheelStand 2.0 Lite nie jest zły. Plusy: stabilność na boki świetna jakość wykonania, spasowanie elementów bezproblemowy montaż, mnóstwo śrubek, nakrętek, podkładek, ładnie popakowane, czytelna instrukcja składania składanie na płasko to <1min: trzeba odkręcić 2 śruby, położyć, spiąć ramę dołączonymi do zestawu paskami - i można chować do szafy ta "rynna" na kółka fotela fajnie się sprawdza, jak się odpowiednio ustawi kółka, to nic nie odjeżdża przy hamowaniu; mimo wszystko może sobie to stuninguję lekko i wyłożę ją gumą stabilne na parkiecie, te gumowe nóżki mocno kleją Minusy: przód-tył potrafi się lekko gibnąć (niezauważalne w trakcie jazdy), ale wystarczy dokręcić solidnie śruby i robi się o wiele lepiej max. wysokość to 74cm licząc od podłogi do tej płytki montażowej pod bazę - przy moim wzroście (188cm) i Ikea Markusie w najniższej pozycji, wolałbym mieć kierę 3-4cm wyżej - tylko ja w prawdziwym aucie też fotel zawsze obniżam na maxa w dół; granie na kanapie (niższej niż fotel) rozwiązuje problem (tę rynienkę pod fotel wpychałem pod kanapę dla stabilności) Nie montowałem podkładki pod shifter, bo nie używam, ale w internetach marudzą na jego stabilność. W sklepie porównałem do: NLR WS 2.0 (bez Lite) - stabilniejszy, można wyżej podnieść kierę, ale nie ma opcji tak szybko i kompaktowo tego złożyć Playseat Challange - pozycja fajna, ale zajmuje o wiele więcej miejsca i jak koledzy wyżej pisali, nie jest to specjalnie stabilne rozwiązanie Póki co (przejeżdżona jakieś kilkanaście godzin) jestem bardzo zadowolony, o wiele fajniej niż przy biurku. Poniżej zdjęcia, jak to się prezentuje przed i po złożeniu. Edytowane 9 lutego przez Pianista911 2 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi