Opublikowano 11 marca 200817 l Autor To prawda, ze Boriello mowil wielokrotnie, ze dobrze mu w Genoi, ale dzis w wywiadzie dla Tu powiedzial: "Najbliższe dwa miesiące będą kluczowe do tego, bym zapracował sobie na miejsce w kadrze na Mistrzostwa Europy. Marzę o tym, ale nie wiem, jakie są moje szanse. Moja przyszłość? Chciałbym zostać w Genui, ale jeśli Milan by mnie wykupił, to też nie byłoby źle, bo mówimy przecież o wielkim zespole." Ostatnio Ancelotti przyznal, ze bylo bledem, ze nie dal mu duzo grac itp. Moze ta wymiana uprzejmosci zmiekczyla Boriello, zreszta jak Milan zdecyduje sie wykupic jego karte, to i tak wyjscia nie ma;] Jak przejdzie do Milanu, to i tak po ME, wiec bedzie raczej bardziej chetny do przenosin. Gdyby go chcieli wykupic juz w zime, to bylby problem, bo Boriello ma cisnienie na reprezentacje, a grajac tak w Genoi, moze swoj cel osiagnac. W Milanie jest wieksza konkurencja (choc teraz w sumie to jej nie ma...). Im wieksza ilosc kupionych zawodnikow, tym wieksza szansa na sprzedaz Gilardino;] W ogole to Berlusconi ostatnio powiedzial, ze chcialby kupic AdrianoXD Czasami ta tendecja Milanu do bycia charytatywnym osrodkiem odbudowy formy dla ex-gwiazd jest irytujaca. Mam nadzieje, ze Inter go nie pusci.
Opublikowano 11 marca 200817 l Mam tez nadzieje, ze mimo wszystko nie zdecyduja sie na przedluzenie kontraktu z Ronaldo. Niech mu pomagaja sie leczyc, ale po co przedluzacz kontrakt z kaleka ? Przeciez nawet jezeli wyleczy ta kontuzje, to po 2 meczach zlapie kolejna. Jezeli chodzi o Boriello, to niby czemu Milan mialby wykupywac jego karte zawodnicza ? Przeciez on byl wypozyczony do Genui...
Opublikowano 11 marca 200817 l Jeżeli Juve zakupi dobrego napada (Amauri), dobrego rozgrywającego (Nasri, ew. ofensywny pomocnik VdV), do tego jakiś dobry lewy obrońca (Clichy) to będę w pełni zadowolony, a jesli na dodatek dorzucą Barzagli'ego to będzie bajka. Podsumowując, sprzedają: Tiago 9 mln, Molinaro 4 mln, Almiron 7 mln, Zalayeta 3 mln, Palladino 10 mln Z transferów: ok. 32 mln E Amauri 15 mln, Nasri 10 mln, Clichy 10 mln, W sumie: 35 mln. Myślę, że te 3 mln E mogą dorzucić... Oczywiście wracają: De Ceglie, Giovinco i Marchisio oraz Criscito ;-). Podsumowując: Br: Buffon, Belardi, Novembre, PO: Zebina, ew. Grygera i Melberg, śO: Chiellini, Andreade, Legro, Melberg ew. Grygera, i Criscito LO: Clichy, De Ceglie, ew. Grygera, i Criscito. PS: Camoranesi, Marchionni, ew. Hasan Salihamidzić, śP: Nasri, Sissoko, Zanetti, Marchisio, ew. Giovinco i Paro (jeśli wróci), LS: Nedved, Giovinco, Hasan Salihamidzić, N: Trezeguet, Amauri, Del Piero ew. Giovinco. I można powalczyć z każdym. Edytowane 12 marca 200817 l przez Paweł Sz.
Opublikowano 11 marca 200817 l Istnieje duze ryzyko, ze Juventus postanowi kupic Gilardino. Jednak licze, ze jak zwykle się Nam poszczesci w tego typu transferach. Zazwyczaj gracze, ktorzy graja slabo w Interze, albo Milanie, a potem trafiają do Juve, bardzo szybko odzyskują mistrzowską formę ;] Vide Cannavaro, Davids, etc.
Opublikowano 11 marca 200817 l Autor Jezeli chodzi o Boriello, to niby czemu Milan mialby wykupywac jego karte zawodnicza ? Przeciez on byl wypozyczony do Genui... Karta zawodnicza Boriello nalezy w polowie do Milanu i w polowie do Genoi. W dwoch druzynach naraz grac nie moze, wiec Milan wypozyczyl go Genoi. To dosc powszechna praktyka we Wloszech. Jeden zespol w zamian za kase rezygnuje przez jakis czas ze swojej polowki karty. Jak sie potem nie dogadaja, to kazdy z zespolow w kopercie przedstawia tyle, ile wart jest zawodnik wedlug nich. Ten kto da wiecej, wygrywa. A Berlusconi dzis powiedzial, ze chcialby powrotu Shevy i ze kibice bardzo sie uciesza. Druzyna go nienawidzi, kibice w Mediolanie tez, ale spoko, po co budowac dobra atmosfere, skoro Silvio jest ojcem chrzestnym dziecka Shevy i trzeba by mu po kolezensku dac wrocic. Poza tym mowil tez o redukcji kadry, bo za duzo zawodnikow siedzi na lawce. No tak, ostatnie miesiace pokazaly najlepiej jak szeroka kadre ma Milan i jak sobie doskonale radzi, grajac mecz co trzy dni. (pipi)aa jakiee bzduuuryyyy, drugi argument jaki za tym ma przemawiac, to wedlug niego "druzyna bardziej zzyta w szatni";ff
Opublikowano 12 marca 200817 l A Berlusconi dzis powiedzial, ze chcialby powrotu Shevy i ze kibice bardzo sie uciesza. Druzyna go nienawidzi, kibice w Mediolanie tez, ale spoko, po co budowac dobra atmosfere, skoro Silvio jest ojcem chrzestnym dziecka Shevy i trzeba by mu po kolezensku dac wrocic. Też nie do końca, bo Maldini z Ambrosinim powiedzieli, że chętnie przyjmą Shevę. Seedorf też coś takiego wspominał. A to jakby nie było najbardziej znaczące postaci w zespole, obok Kaki i Gattuso. http://sport.onet.pl/0,1248702,1708854,wiadomosc.html Ja chyba dałbym mu szansę. Jeśli zacznie grać na poziomie przed odejściem do Ruska, to będzie chyba najlepszy interes w historii piłki nożnej. Ech, ja to naiwny jestem... w R99 też wierzyłem.
Opublikowano 12 marca 200817 l Autor Wydawalo mi sie, ze jednak najwazniejsi pilkarze Milanu swego czasu nie wypowiadali sie za dobrze o Shevie, nie moge niestety tych wypowiedzi znalezc, wiec kij z tym. Ja przede wszystkim chcialbym klasowego napastnika "od zaraz", a nie kolejnego napastnika, na ktorym mozna oszczedzic, bo znajduje sie w slabej formie i liczyc, ze "moze sie obudzi". Milan-Caritas nie wyszedl w tym sezonie tej druzynie na dobre.
Opublikowano 12 marca 200817 l Nie dogoni bo Inter dostanie z Liv jutro, a Roma będzie nadal w LM... co oznacza, że Interiści będą mieli więcej sił... plus oczywiście sędziowie :-).W sumie to LM obnaża Inter na arenie międzynarodowej, tutaj już nie ma pomocnych sędziów, tutaj grają tylko prawdziwi Mistrzowie, i tylko prawdziwi Mistrzowie zachodzą w LM daleko... Jako ciekawostkę podam, że Inter Mediolan nie był w finale LM/ Pucharze Mistrzów Krajowych od... 1972, kiedy to przegrali a Ajaksem 2-0. taaa prawdziwi mistrzowie vide finał Monaco vs.Porto
Opublikowano 12 marca 200817 l no ale w tamtym sezonie to Monaco 8-3 z Depor (takie mecze się już nie zdażają ) , 3-1 u siebie z Realem , 3-1 z Chelsea w składzie Giuly Rotten także oni takimi pionkami nie byli co to to nie . Internazionale przeyebal wczoraj sromotnie jak dzieci we mgle , żadnych akcji , Stankovic coraz słabszy , Figo na emeryture a Ibrahimovic zawchyca tylko momentami . Smutne to troche by taki klub z takim tradycjami przeszedł obok meczu .
Opublikowano 12 marca 200817 l Wydawalo mi sie, ze jednak najwazniejsi pilkarze Milanu swego czasu nie wypowiadali sie za dobrze o Shevie, nie moge niestety tych wypowiedzi znalezc, wiec kij z tym. Ja przede wszystkim chcialbym klasowego napastnika "od zaraz", a nie kolejnego napastnika, na ktorym mozna oszczedzic, bo znajduje sie w slabej formie i liczyc, ze "moze sie obudzi". Milan-Caritas nie wyszedl w tym sezonie tej druzynie na dobre. Jasne. Też wolę klasowego napastnika, a Sheva niech pogra w Pucharze i ze słabszymi zespołami, tak żeby powoli odbudowywał formę. W każdym razie, nie wiem dlaczego, ale wolałbym Shevę, niż aktualnego króla strzelców, czyli Borriello. Może dlatego, że występy Andrzeja w Milanie zachwycały, a Marco już nie bardzo (inna sprawa, że mało grał). Ale to w sumie mało ważne... Informacja dnia jest taka, że Mancini odchodzi po sezonie. Jak dla mnie, przeciwnika Interu, to tragedia. Mancini, to kaleka trenerska i jeśli zastąpi go jakiś dobry trener (pierwsi z brzegu - Mourinho, Lippi są bez pracy), to Inter nie tylko w Serie A będzie odstawiał drugą drużynę na kilkanaście punktów, ale i w LM coś może podziałać. Edit: Inzaghi wypada na 3 tyg. - przepuklina. Manciniego przymierzają do Chelsea.
Opublikowano 12 marca 200817 l Mancini wczoraj zrezygnował, a dzisiaj ogłosił, że jednak zostaje w Interze :wkurzony:
Opublikowano 22 marca 200817 l Dzisiaj Inter-Juve, prawdę mówiąc nie widzę większych argumentów po stronie Juve..., ale jeśli Inter będzie kończył w 10, obrońcy dobrze pokryją Ibrę i Cruza to może jakiś kontratak zapewni 3 pkt... Jedno jest pewne, oba zespoły nie są w najwyższej formie, stawiam na kopaninę, ale chciałbym się mile zaskoczyć... Edytowane 22 marca 200817 l przez Paweł Sz.
Opublikowano 22 marca 200817 l Kuuuuuurdeeeee!!! Jak ja się cieszeeeee!!!! :-DDDD Juve Inter 2-1 (4-1 ), jutro coś normalnego napisze, kiedy ochłonę .
Opublikowano 23 marca 200817 l Inni gracze Juve na wypozyczeniach rowniez zagrali swietnie. Giovinco strzelil bramke Romie i z pewnoscia byl najlepszym na boisku pilkarzem Empoli. Cale 90 minut wystapili rowniez Marchisio i De Ceglie. Jest dobrze ;]
Opublikowano 23 marca 200817 l Duet Materazzi - Burdisso wymiata. Słaby mecz Interu i to bardzo. Pierwsza bramka dla Juventusu po spalonym Camoranesiego. Ktos coś mówił, że sędziowie pomagają Interowi ??
Opublikowano 23 marca 200817 l Jakim spalonym, znasz przepisy? W myśl najnowszych wytycznych takie sytuacje należy rozpatrywać na korzyść drużyny atakującej. Nia zasłanaiaj się sędziami bo to już jest nie modne. Inter jest słaby obecnie i nie ma co ukrywac tego faktu. Juve obecnie tez nie grzeszy formą , ale we wczorajszym meczu zaprezentowali się poprawnie. Gdyby tylko wykazali większą skuteczność...byłby pogrom ;p Tak więc nie ma co szukać usprawiedliwienia panowie Interzyści.
Opublikowano 26 marca 200817 l Już trochę po czasie, ale w niedziele z rana wyjeżdżałem i nie miałem dostępu do neta, oceny w skali 1/10 wg. mnie ;-): Sędzia: 8 Ranieri: 8,5 (tylko szkoda, że z mocnymi przeciwnikami wychodzimy ofensywnie, a ze słabszymi wychodzimy defensywnie...), Buffon: 8 (na swoim poziomie), Grygera: 6,5 (dobrze), Legrottaglie 6,5 (dobrze), Chiellini 7 (na swoim poziomie), Molinaro 7 (jeden z jego najlepszym meczów w zyciu chyba ), Salihamidžić 6,5 (dobrze), Camoranesi 7,5 (bardzo dobrze), Sissoko 7 (na swoim poziomie), Nedved 7 (na swoim poziomie), Del Piero 6,5 (świetnie kiwał Materazziego i dochodził do sytuacji strzeleckich, ale za skuteczność odjąłem mu 1,5 noty...), Trezeguet 8 (strzelił świetną bramkę, zawsze był tam gdzie trzeba), I jeszcze Iaquinta 7 (na swoim poziomie). Edytowane 26 marca 200817 l przez Paweł Sz.
Opublikowano 26 marca 200817 l No powtórkach widać, że Camoranesi był, na spalonym(kawałek nogi miał na linii z obrońcami). No nie wiem ale Camor był za ostatnim zawodnikiem Interu co widać na powtórkach - przepisy dalej chyba mówia, że to spalony. Inter nie jest w formie to prawda ale brakowału w składzie większej ilości podstawowych graczy. Nie przesadzaj z tym gdybaniem o pogromie bo w ja tez mogę powiedzieć, że jakby piłkarze Interu celniej strzelali to zdołaliby wygrać ( mieli kilka słupków i poprzeczek zwłaszcza w pierwszej części spotkanie kiedy Juve rzadko opuszczało swoją połowę i generalnie traciło piłki w środku boiska). Acha i nie zasłaniam się sędziami tylko pokazuję, że błędy na niekorzyść Interu też się zdarzają czego kilku "fachowców" widzieć nie chce ...
Opublikowano 26 marca 200817 l Dobra, gdzie w I połowie, można powiedzieć, że Inter był minimalnie lepszy, to już w II został zgnieciony, i nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Nie ma co gdybać, było 1-2, Juve wygrało i kropka, w pełni zasłużenie wygrało z resztą. Edytowane 26 marca 200817 l przez Paweł Sz.
Opublikowano 26 marca 200817 l Camoranesi faktycznie był na spalonym - przyznaje z gory. Ale o ile w wykonaniu Juventusu, ten sezon na 100% był i jest czysty, a nikt nie ma zadnych podstaw do tego, aby te tezę podważyć, to o niektorych meczach Interu da rade ostro dyskutowac. Teraz oni padli ofiara bledow sedziowskich, jednak wolalbym ocenic calosc pracy arbitrow dopiero po sezonie. Zobaczymy, co sie bedzie dzialo w nastepnych kolejkach.
Opublikowano 26 marca 200817 l Autor Prezydent Interu Mediolan, Massimo Moratti jest gotów zaproponować stanowisko trenera Portugalczykowi Jose Mourinho - donosi "Corriere dello Sport".
Opublikowano 26 marca 200817 l Juz nie moge sie doczekac pomeczowych konferencji prasowych z udzialem Mourinho.
Opublikowano 27 marca 200817 l W niedzielę o 15:00 na TV4 mecz Udinese - Fiorentina na żywo... świetna wiadomość, tylko... co się stało, że TV4 zaczęło nadawać Serie A? Ciekawe czy to jeden taki "wybryk", czy akcja będzie kontynuowana.
Opublikowano 27 marca 200817 l na 100 obejrze, Fiorentina to moja ulubiona włoska drużyna która wbrew stereotypom dotyczacych włoskiej ligii gra bardzo ofensywnie. Zróbmy oglądalność to mecze bedą nadawane non stop.
Opublikowano 28 marca 200817 l Duzo wloskich druzyn gra ofensywnie ;] Nie tylko Fiorentina, ale takze Udinese czy Roma.