Skocz do zawartości

Serie A

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co racja, to racja. Aż Ci dam plusa skur.wysynu.

Przy okazji Milan wyprzedził Inter w ilości zdobytych Superpucharów - 6 do 5 na korzyść czerwono-czarnych.

Alberto Paloschi, rezerwowy napastnik Milanu, wypożyczony do Chievo - robią miejsce na ostatnie dni mercato ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

I Milan wygra gwoli ścisłości, bo któżby popsuł sobie statystyki mówiące, że w Milan ledwie 3 razy przegrał na inaugurację ligi? Potem tylko marsz po tytuł, Liga Mistrzów, w maju finał, w wakacje Superpuchar i pozamiatane. Kolejny piękny sezon się zapowiada.

Opublikowano

O ile omina go kontuzje, ktore jak co roku stanowia prawdziwa zmore klubu.... i ktore zreszta juz sie zaczely;] Grunt, by nie bylo takich kwiatkow, jak w dwumeczu ze Spurs w LM, gdy np. z braku zdrowych zawodnikow T. Silva musial grac w pomocy. No, ale po to latali te ewentualne dziury podczas okienka transferowego.

To poczatek sezonu a Milan jest pewnie myslami na Camp Nou, ale mam nadzieje, ze w meczu z Lazio nie bedzie zadnej wpadki.

Opublikowano (edytowane)

Fakt. Mexes, Taiwo, Robinho (i nie wiem kto tam jeszcze) kontuzjowani, a Serie A dopiero startuje. A co jak co to na Mexes'a bardzo liczyłem, nie sposób go nie podziwiać za bezkompromisowość i nieustępliwość a ja lubię takich graczy, oby tylko ta zaciętość nie przełożyła się na dorobek kartkowy. W każdym razie kadra urosła, transfery wg mnie poprawne, bez szału i po cichu wzmocniono każdą z formacji. Będzie dobrze. Bardziej obawiam się na dzień dzisiejszy Mirka Klose niż dwumeczu z Barcą dla której każda kontuzja to przy krótkiej ławeczce i nadmiarze pomocników w składzie kosztem innych formacji - katastrofa.

Edytowane przez whitesand
Opublikowano

Sklady:

MILAN: Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini, Gattuso, Ambrosini, Aquilani, Boateng, Ibrahimovic, Cassano.

LAZIO: Bizzarri, Konko, Biava, Dias, Zauri, Ledesma, Brocchi, Cisse, Hernanes, Mauri, Klose.

Forma Cassano (rzekomo swietna, jednak nadal pamietam jak wygladal miesiac temu... jak pulpet) oraz poziom dopasowania sie Aquilaniego do gry druzyny w debiucie to rzeczy, ktore mnie dzis interesuja.

Opublikowano

Juz wiem gdzie poszly pieniadze Interu za Eto'o.

Na sedziow.

Ok, koniec z handicapem. Bedzie ciekawy mecz;] Ladnie pykaja z klepki.

Nie liczac zmarnowanej setki, to Aquilani gra b. dobrze. A Gattuso to epic fail.

Opublikowano (edytowane)

Uwielbiam takie spotkania. Szybkie tempo,akcja za akcje no i przede wszystkim bramki...oby tak dalej ^^ Jednak Milan z taką grą nie ma czego szukać w spotkaniu z Barceloną...mały wpier.dol ze strony Katalończyków może być ^^

Edytowane przez MYSZa7
Opublikowano

No nikt sie na nastawia na wygrana na Camp Nou za bardzo, biorac pod uwage kontuzje i fakt, ze to dopiero pierwsze spotkanie ligowe (a drugie powazne), podczas gdy Barca jest juz w rytmie meczowym.

Zreszta z Barca prawdopodobnie wystapi Bonera, wiec rownie dobrze Milan moze sobie na starcie strzelic 3 gole samobojcze. Szukanie remisu na wyjezdzie i ewentualna wygrana na San Siro, to cel w dwumeczu z Barca.

Opublikowano

Juventus 4:1 Parma

Dynamiczny, jednostronny i bardzo miły dla oka mecz. Powinno być jedno oczko wyżej dla Juve, ale kto by się tym przejmował z takim wynikiem. Juve chyba po raz pierwszy od bardzo dawna chyba dobrze trafił z transferami - Vidal i Lichtsteiner strzelają gole w debiucie i zaliczają dobre występy, Vucinic też nie najgorzej, ale to co robil Pirlo w środku pola i pod bramką Parmy, zasługuje na owacje na stojąco. Z dawnego Milanu szanowałem tylko jego, a teraz zaczynam szanować go jeszcze bardziej. Strach pomyśleć, co będzie gdy go zabraknie. Del Piero mimo 37 lat, nadal udowadnia, że zasługuje na miejsce w pierwszej 11.

Opublikowano

Zgodnie z moimi przypuszczeniami Pirlo "odzyl" po zmianie srodowiska i Juve ladnie pojechalo w debiucie.

Z kolei Roma skompromitowala sie przegrywajac u siebie z Cagliari 1-2.

Tak jak pisalem wczesniej, obstawiam, ze szczytem dla obydwu ww. druzyn bedzie w tym sezonie awans do Ligi Europejskiej.

Opublikowano

Tak jak pisalem wczesniej, obstawiam, ze szczytem dla obydwu ww. druzyn bedzie w tym sezonie awans do Ligi Europejskiej.

Spoczko, tradycyjnie co rok będzie cytowanie takich postów na koniec sezonu i beka.

Opublikowano

Nie ogladam. Lucio znokautowal Stekelenburga?

Mecz o to, ktory trener pierwszy wyleci z posady. Mnie ucieszy remis.

A jutro mecz Napoli - Milan. No nie powiem, by terminarz na starcie byl laskawy dla druzyny z Mediolanu.