Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Strasznie sporo błędów, na szczęście jest Icardi. Podobała mi się gra Valero, ale ogólnie w zespole widać jeszcze sporo braków.

Emocje były, temperatura ciała mi skoczyła jak zwykle powyżej 37 stopni :D

Edytowane przez Moldar

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Wyświetleń 390,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Z dłuższym tekstem Ogqozo mam problem, bo wychodzi z niego, że owszem coś poczyta o Serie A, ale niespecjalnie ją ogląda, a to jednak za mało by o niej pisać z perspektywy "znawcy". Kiedy czytam takie

• W pierwszym prawdziwym sprawdzianie sezonu, Milan rozgromil Inter 2-1 w meczu o Superpuchar Wloch.

Opublikowano

Podobno Napoli przymierza się do spuszczenia w kiblu Milika do Chievo. Ludzie ze szkła tak kończą.

tam z pewnością strzeli 20 goli w sezonie.

Opublikowano

Ale Bonucci się popsuł od tego przejścia do Milanu nie? Za to Milan Skriniar wyrasta na gwiazdę ligi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i Roma pobiła dzisiaj ligowy rekord Interu w wygranych meczach wyjazdowych z rzędu. Dzisiaj była 12 wygrana  :kaz: Następny wyjazd jest z Genoą, więc liczę, że będą śrubować rekord. Nawet Gerson zaczął się w końcu spłacać, świetny dzisiaj zagrał i w końcu premierowe bramki w Serie A.. 

Edytowane przez Butt

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Derby czas zacząć. Znamy wyjściowe 11. Ależ to będzie dobre :obama:

ROMA (4-3-3): Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Nainggolan, De Rossi, Strootman - El Shaarawy, Dzeko, Perotti

Ławka: Lobont, Skorupski, J.Jesus, B.Peres, Emerson, Moreno, Castan, Pellegrini, Gerson, Gonalons, Under

LAZIO (3-5-1-1): Strakosha - Bastos, De Vrji, Radu - Marusic, Parolo, Leiva, Lulic, Milinkovic  Luis Alberto - Immobile
Ławka: Vargig, Guerrieri, Mauricio, Patric, Basta, Luis Felipe, Lukaku, Jordao, Murgia, Nani, Palombi, Neto.

Opublikowano

Perotti, Nainggolan i wszystko jasne, dwa - zejro. Lazio nie istnieje, mogliby już zejść z boiska, bo i tak jest po meczu. Jak zwykle w Rzymie rządzi Roma.

Opublikowano

Juve jakie boksy dostaje od Sampy. Ciekawe czy Wojtek wróci do domu przed czwartą :yao:  Roma już tylko traci punkt do Juve, a ma jeszcze mecz zaległy. Gorzej, że ten mecz zaległy to właśnie ze Sampą.

Opublikowano

Ale meczycho :obama: 

Opublikowano

No działo się, oj działo. Ni stąd ni zowąd Juve powróciło do gry w końcówce, desperacko walcząc o remis. Prawie im się udało.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na razie Gattuso leci równo ze swoim Milanem. 2 przegrane, dzisiaj 0:2 z... Rijeką w LE. Milan i Everton, dwaj zwycięzcy okna transferowego pół roku temu.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Z perspektywy czasu jednak nie ma co tak je.bać tego okna transferowego Evertonu, bo nie zawaham się powiedzieć, że bez Pickforda, Rooneya czy Sigurdssona (okej, długo był niewidoczny, ale w ostatnich meczach 2 gole i 2 asysty, był mega kluczowy) Everton szorowałby 19 albo 20 miejsce i mówię w stu procentach poważnie. Od początku zawodził tylko Klaassen, Keane z czasem zaczął grać słabo ale jeszcze na straty bym nie spisywał. Zawsze większy był problem z piłkarzami którzy byli w drużynie dłużej (Williams sabotował, Schneiderlin i Mirallas kompletnie bez formy, Barkley, Coleman i Bolasie z kontuzją). Ale tak, za brak sprowadzenia zastępcy dla Lukaku karny jeżyk dla Walsha i reszty zarządu.

Milan chyba miał gorsze okno. Bonucci wiadomo jak się zepsuł, ale o Andre Silvie, Calhanoglu czy Ricardo Rodriguezie już długo nie czytałem dobrego słowa.

Edytowane przez c0ŕ

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Guilherme :obama:

Opublikowano

No, dzisiaj Guilherme w ataku grał naprawdę dobrze, szkoda, że jego zespół przegrał. Może w przyszłym sezonie wykupi go jakiś beniaminek.

Opublikowano

Dobrze to grał Under.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Już myślałem, że Juve straci punkty pierwszy raz od 9 grudnia, ale oczywiście nie. Dybala w 93. minucie i kolejna wyrwana futbolowi wygrana. 

Walka Juve z pięknem futbolu pozostaje zacięta. Napoli również wygrało ostatnie 10 meczów. Dziś podejmuje Romę, która nie jest ostatnio w bardzo strasznej formie, no ale. Duet Juve-Napoli ma już prawie 20 punktów przewagi nad peletonem, a o miejscu w Lidze Mistrzów znowu zaczyna marzyć nawet "odrodzony" AC Milan, który nie traci ostatnio goli (6 meczów z czystym kontem) i dziarsko odrabia (ostatnio pokonali Romę 2-0, NAWET Under za wiele nie pokazał). Choć do top 4 nadal daleko, to pierwszy raz od dawna w czerwonej części Mediolanu bardziej optymistycznie.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

1:4, Roma ładnie pojaśniła mistrzowskie zapędy Napoli.

Opublikowano

Jeśli w meczu na 4-2 gwiazdą wieczoru jest bramkarz, to wiesz, że to Alisson. Niezwykła strzelanina z tragicznym zakończeniem. 

Jutro derby Mediolanu, chociaż AC Milan może nie będzie szarżować - jest pomiędzy meczem pucharku włoskiego a Europa Leauge, czyli tych rozgrywek, które może jednak wygrać. 

Opublikowano
8 godzin temu, ogqozo napisał:

Jeśli w meczu na 4-2 gwiazdą wieczoru jest bramkarz, to wiesz, że to Alisson. Niezwykła strzelanina z tragicznym zakończeniem. 

Nie, czemu? Mecz z typowym hollywoodzkim happy endem.

Opublikowano

Szok, przez chwilę myślałem, ze to plotka. Ale jednak potwierdzone przez włoskie media.

Opublikowano

31 lat, dobra forma, co tydzień 90 minut, miał dzisiaj normalnie grać, kapitan drużyny, w domu małe dziecko. Nie ten rodzaj szoku, jakiego chcesz w futbolu. 

Opublikowano

Wielki szok. Dziwi mnie, że w tak wielkich klubach piłkarze nadal umierają na wady serca. Nie jestem lekarzem, ale chyba łatwo je wykryć podczas podstawowych badań. A te powinny być prowadzone wśród zawodników regularnie.

edit " Zaledwie cztery dni wcześniej wraz z kolegami z drużyny przeszedł obowiązkowe badania serca. Te nie wykazały żadnych nieprawidłowości."

Edytowane przez Kosmos