Butt 3 428 Opublikowano 4 października Opublikowano 4 października Jeszcze Roma będzie w czwórce. Wierzę! Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 5 października Opublikowano 5 października Drama chyba za nami, Zalewski został przywrócony do treningów z ekipą i może normalnie grać. Czy gwiazda polskiej repry będzie miała dużą rolę, to inna sprawa. Gdy grał, to zbierał kiepskie noty we włoskich mediach. Ale młody jest... Kurde powoli dobijam do największej liczby postów w temacie, doganiając Obso... którego nie ma na forum od kilknastu lat lol. Co by o nim nie mówić, koleś interesował się zespołem AC Milan. Cytuj
Shankor 1 609 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października Dasz radę, postaraj się tylko poziomem intelektualnym nie obniżyć poziomu. L’Italia non è la vita. Cytuj
Butt 3 428 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października Też dawniej wysoko byłem w statystyce, ale jak miałem bana to mi przestało wliczyć stare posty. W takim tenisie miałem najwięcej postów, w dodatku chyba nawet dwa razy więcej postów niż osoba z drugiego miejsca, a teraz mnie nie ma nawet w czołówce. Co do Zalewskiego to chyba pomogły mu kontuzje w zespole, bo pomału nie ma kim grać na paru pozycjach. Ostatnio zadebiutował nawet ten typ z ligi arabskiej Saud jakistam i to był jeden z bardziej bekowych występów jakie widziałem w Romie. Cytuj
Shankor 1 609 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Pogba dostał złagodzenie 4 letniego zakazu gry do tylko 18 miesięcy i ponoć od stycznia może trenować z Juvenusem i zagrać już w marcu. Pytanie tylko czy Juve chce mieć z nim do czynienia. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 8 października Opublikowano 8 października Pogba był kontrowersyjny nawet 5 lat temu, gdy tak naprawdę grał świetnie lol. Potem wiele lat bez gry, bo kontuzje a potem zawieszenie. Trudno mi sobie wyobrazić, żeby kogoś obchodził na tym etapie. Obso miałby masę materiału po tym fascynującym meczu. Milan dostał dwa karne... ale żadnego z nich nie wykonywał wyznaczony do tego Pulisic. Swoją drogą, grający kapitalny sezon, gdy reszta Milanu gra w większości cienko. Niemniej, karnego zabiera mu Theo Hernandez... bo ma dzisiaj urodziny! De Gea broni karnego. W przerwie trener Fonseca przypomina ekipie, że karne wykonuje Pulisic. Gdy tylko sędzia gwiżdże kolejnego karnego, piłkę gwiżdże mu Tomori i podaje Tammy'emu Abrahamowi. De Gea broni karnego! Po meczu trener Fonseca przyznaje, że karne powinien wykonywać Pulisic. Co za żenua. Zawsze mnie rozwala jak piłkarze zarabiający miliony kłócą się o karne jak dzieci. No i znowu szkoła Chelsea w całości zaangażowana hehe. Milan przegrał, De Gea obronił dwa karne w jednym meczu jako pierwszy od nie wiem ilu lat, najchętniej bym zobaczył że wszyscy zaangażowani w złodziejstwo karnych piłkarze na długo zasiądą na ławie, ale bądźmy realistyczni, trener i Pulisic muszą żyć z tymi dziećmi. 1 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 31 października Opublikowano 31 października De Gea to prawdziwy game changer. Jak na razie koleś wygląda wręcz na najważniejszego gracza ligi. Kolejny mecz wybronienia wyniku kapitalnymi obronami. Na pewno utrzyma najwyższą średnią not w "Gazetcie", topowa gwiazda ligi z emerytura, zadziwiająca dla mnie sprawa. Z młodszych, na gwiazdę sezonu wybił się Retegui. Już 10 goli, a więc trzeci strzelec w Europie za Lewandowskim i Haalandem. Też bardzo niespodziewany heros w innej nieźle radzącej sobie na razie ekipie, czyli Atalancie. Kolejny przewrotny sezon w Serie A, zwłaszcza że na szczycie nadal mocno trzyma się Napoli... Lukaku akurat już przygasł na bardziej spodziewany poziom, ale Buongiorno wygląda na kolejnego stopera Napoli, o którego będzie się bić cała Europa, atleta idealny. Faworytem do mistrza pewnie nadal Inter, ale wyniki intrygują. Pogba, według donosów mediów, szykuje się do transferu w styczniu, obecnie niby dogaduje się z Marsylią. Tak czy siak zapewne rozwiąże kontrakt z Juve i gdzieś pójdzie. Swoją drogą to chyba wszyscy francuscy piłkarze w OM są z Paryża (Wahi, Kondogbia, Harit, Brassier, Rabiot...). Cytuj
Shankor 1 609 Opublikowano 31 października Opublikowano 31 października Lukaku ostatnio strzelił, przepychając obrońcę jak szmacianą laleczkę, on raczej trzyma (dobry średni) poziom. De Gea, no szacunek że wrócił i to w dobrym stylu (teraz czekamy na to samo od Szczęsnego), kto by pomyślał, że po w miarę dobrej grzej w MU nikt na niego nie spojrzy, podejrzewam że chciał chorą kasę, a potem spokorniał. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 12 listopada Opublikowano 12 listopada Jurić już zwolniony, szybko poszło. Sytuacja w Romie definitywnie zabrnęła w ciężkie miejsce. Według Di Marzio, właściciele rozmawiają obecnie w... Londynie z... Claudio Ranierim. No cóż, pod kątem sympatii fanów chcących swojaka, oczywiście jest to niby plus, ale 73-latek przez te 8 lat od tytułu Leicester nie ugrał w żadnym klubie nic specjalnego, by wierzyć, że nagle odmieni duży klub jak Romę, wracając po ogłoszeniu emerytury niczym Szczęsny. W czubie ligi ścisk, i myślę, że także Milan i Bologna mogą jeszcze dołączyć do czołówki, co dawałoby 8 ekip włącznie z Fiorentiną. Tylko Roma z dużych klubów na razie leży nieco pod kątem wyników... Niemniej, zwolnienie już dwóch trenerów, gdy mamy za sobą zaledwie 12 kolejek, nie wiem czy faktycznie pomoże. Cytuj
Butt 3 428 Opublikowano 12 listopada Opublikowano 12 listopada Ranieri to prawdziwy romanista, który już przychodził w przeszłości robić za strażaka na pół sezonu. Chyba o to chodzi w tych plotkach, że miałby wykonać coś podobnego do końca sezonu, a po sezonie miałby wjechać właściwy trener. To byłaby znowu bezpieczna opcja na udobruchanie środowiska. Wolałbym jednak od razu jakieś konkretne nazwisko, niż gdyby Ranieri miał sobie psuć dobre imię wśród kibiców Romy. A karuzela nazwisk jest ogromna. Przewijali się tam już Allegri, Mancini, Montella, Lampard, Terzic, Sousa, Sarri, Rudi Garcia, Potter i paru innych. Część z nich już zdementowano. Także cholera wie kogo tam wezmą, a może kogoś o kim się nawet nie mówi? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi