Opublikowano 27 sierpnia 20168 l Dzisiaj ciekawe spotkania, po szalonym początku Lazio (wygrana 4:3 z Atalantą) jestem ciekaw jak będą wyglądali w starciu z Juventusem, Napoli po małym (i trochę kontrowersyjnym) falstarcie podejmuje Milan, ADL część wpływów z meczu przekaże na rzecz ofiar trzęsienia ziemi, zacna inicjatywa.
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l Milik wygląda lepiej niż Gabbiadini, ale też trudno o to nie jest, a szału nie ma. Drewno, które zawsze potrafi błyskotliwie rozpocząć kontrę drużyny rywala. Wiara Napoli w tego kolesia jest dość zadziwiająca. Mówi się nawet, że Zieliński, a nawet Łasicki (nieradzący sobie zbytnio na poziomie włoskiej 3. ligi) są w składzie głównie po to, by Milik się lepiej czuł... W momencie, gdy napisałem to zdanie, strzelił gola: piłka odbiła się od słupka i spadła mu idealnie pod nogi 2 metry od bramki... Nie mam słów. Świetny piłkarz. Edytowane 27 sierpnia 20168 l przez ogqozo
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l Bramka nie bierze się znikąd (głównie bierze się z Mertensa, który znowu jest źródłem większości zagrożenia od Napoli), więc na pewno ich cieszy sukces drużyny, niemniej akurat w tym przypadku nie miało znaczenia, czy elementem tej drużyny na środku ataku był akurat Milik, czy Jakub Wawrzyniak. Edytowane 27 sierpnia 20168 l przez ogqozo
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l Milik wygląda lepiej niż Gabbiadini, ale też trudno o to nie jest, a szału nie ma. Drewno, które zawsze potrafi błyskotliwie rozpocząć kontrę drużyny rywala. Wiara Napoli w tego kolesia jest dość zadziwiająca. Mówi się nawet, że Zieliński, a nawet Łasicki (nieradzący sobie zbytnio na poziomie włoskiej 3. ligi) są w składzie głównie po to, by Milik się lepiej czuł... W momencie, gdy napisałem to zdanie, strzelił gola: piłka odbiła się od słupka i spadła mu idealnie pod nogi 2 metry od bramki... Nie mam słów. Świetny piłkarz. czyli też nie jesteś fanem jego "talentu''?
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l Ile razy coś napiszę... No cóż, można nie porywać grą i strzelać, dziś na pewno udało się. Taki choćby Bacca na tym zajechał do momentu, gdy niektórzy uważają go za czołowej klasy piłkarza. Edytowane 27 sierpnia 20168 l przez ogqozo
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l Od początku nie rozumiem narzekania na Milika, młody, z instynktem w polu karnym, rewelacyjne warunki fizyczne. No tak, zdarzyło mu się w karierze marnować sytuacje bramkowe, o zgrozo jeszcze na Euro. Dobrze prowadzi karierę do tego, więc to nrzekanie jest imo na siłę...
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l To nie jest narzekanie, tym bardziej nie odnoszę się w ogóle do Euro, tylko do dzisiejszego meczu i tyle. Wiele "dziewiątek" tak gra i trenerzy chyba to lubią. Morata to też kloc i jakoś żyje, jak mu spadnie piłka pod nogi na środku pola karnego to kropnie. Chelsea pragnęła, a tak co, został im jeno Batshuayi. Będzie skuteczny to powiem, że jest skuteczny. Jak na razie wiemy, że w Bundeslidze był beznadziejny, a w Eredivisie w miarę przyzwoity i skuteczny. Edytowane 27 sierpnia 20168 l przez ogqozo
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l eredivisie to 15 kraj w rankingu krajowym UEFA. Blisko poziomu Kamila Bilińskiego.
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l No Janssen na przykład strzelał w AZ jak szalony, a w Anglii jak dotąd gra tak jakby pierwszy raz w życiu grał na pozycji napastnika. Ale Milik powinien sobie poradzić, oby. Edytowane 27 sierpnia 20168 l przez c0r
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l No Janssen na przykład strzelał w AZ jak szalony, a w Anglii jak dotąd gra tak jakby pierwszy raz w życiu grał na pozycji napastnika. Ale Milik powinien sobie poradzić, oby. Po co te ''oby''? On raczej nie wypali jak Lewandowski a jak Teodorczyk przemówi do rozumu Rebrowowi w Dynamie Kijów to nie wiem czy te 2 dzisiejsze gole z Milanem nie będziemy niebawem kiedyś wspominali jako najlepszy okres gry Milika w jego karierze.
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l No ale jaki mam mieć powód by bardziej liczyć na Teodorczyka niż na Milika? Oby, bo to korzyść dla kadry, zrozumiałe to powinno być.
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l A Milik, jakby nie dostał piłeczek prosto na środek pola karnego, to jak by dzisiaj wyglądał, że który raz gra? Środkowy napastnik to zawsze najbardziej zależna od reszty drużyny pozycja i tak samo było w każdej ekipie na Euro (gdzie Milik grał w nieco innej roli i co by nie mówić, to ogólnie raczej dobrze dla jego kariery, że tak też jakoś umie), i tak samo jest w każdym klubie. Nie zmienia to faktu, że Janssen to wszechstronny napastnik który gra w obronie, umie minąć itp., a Milik to śmieszne drewno, które umie trochę innych rzeczy i dobrze kopie piłkę, a ile razy mu spadnie jeszcze pod nogi piłka - zobaczymy, nie wykluczam w ogóle, że sporo. Edytowane 27 sierpnia 20168 l przez ogqozo
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l A Milik, jakby nie dostał piłeczek prosto na środek pola karnego, to jak by dzisiaj wyglądał, że który raz gra? Środkowy napastnik to zawsze najbardziej zależna od reszty drużyny pozycja i tak samo było na Euro (gdzie Milik grał w nieco innej roli i co by nie mówić, to ogólnie raczej dobrze dla jego kariery, że tak też jakoś umie), i tak samo jest w każdym klubie. Nie zmienia to faktu że Milik to śmieszne drewno, umie wiele rzeczy, a ile razy mu spadnie jeszcze pod nogi piłka - zobaczymy, nie wykluczam w ogóle, że sporo. No ale w świecie piłkarskim drewna za wiele nie zawojowały podając chociażby przykład Grzegorza Rasiak, który nawet strzelił kilka goli podczas swojego pobytu w Southampton. Albo Peter Crouch. Oni coś tam strzelili, ale żeby coś osiągnąć... no to troszkę słabiej.
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l Ojeju, a Inzaghi też był drewnem i coś osiągnął. Bez sensu się tak przerzucać. Fajny gol Suso.
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l zgodnie z tradycja, jak ogor hejtuje to pewnie milik jednak wypali w napoli a tymczasem remis
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l Ojeju, a Inzaghi też był drewnem i coś osiągnął. Bez sensu się tak przerzucać. Fajny gol Suso. Inzaghi drewnem, o (pipi)ens
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l inzagi, van nistelrooy, w polskich realiach frankowski - powoli juz sie w pilce odchodzi od takich klasycznych lisow pola karnego
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l No przecież Inzaghi był mocno drewniany i to nawet nie mit, weźcie sobie włączcie filmik z jego golami i większość to jakieś dobitki z metra albo piłka na farcie mu się odbiła od sęka i wpadła. To była zaje'bista cecha ale techniki to on nie miał.
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l Inzaghi nie umiał grać piłką, cały świat się z tego śmiał, ale ruszał się zwinnie. Nie wiem, czy drewno to właściwe słowo. Milik ogólnie umie kopnąć piłkę, jak wiemy choćby z kadry umie nawet puścić prostopadłą - myślę, że główne wrażenie jest, jakie jest, bo rusza się w dość zachowawczy sposób oraz raczej ciężko mu idzie kombinacja "pobiec ORAZ coś zrobić niemal jednocześnie". Akcja Romagnoliego na koniec idealnie podsumowuje ten prześmieszny mecz. Edytowane 27 sierpnia 20168 l przez ogqozo
Opublikowano 27 sierpnia 20168 l Strzały na dalszy słupek Mertensa to coś pięknego. Jest chłop w formie, aż się dziwię że w poprzednim sezonie był głównie rezerwowym.