Skocz do zawartości

Primera Division

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwykłe skręcenie stawu skokowego, nie ma się czym podniecać - sam kiedyś tak sobie nogę załatwiłem i Ujfalusi nie był mi do tego potrzebny, więc nie przesadzajcie że to jakiś brutalny faul był.

Opublikowano

Zwykłe skręcenie stawu skokowego, nie ma się czym podniecać - sam kiedyś tak sobie nogę załatwiłem i Ujfalusi nie był mi do tego potrzebny, więc nie przesadzajcie że to jakiś brutalny faul był.

Gdyby to się stało innemu zawodnikowi (nie Barcelony) to by nie było wielkiego halo. :whistling:

Opublikowano

wreszcie ktos moze uspokoi tą swieta krowe. ;)

w kazdym meczu bezkarnie faulowal to teraz spotkala go kara :potter:

Opublikowano (edytowane)

Messi_lesionado.jpg

No tak, symulował. I obojętnie któremu zawodnikowi by się to przytrafiło, faulujący powinien być zawieszony na maksymalnie ile przewidują przepisy.

Edytowane przez Musiol
Opublikowano (edytowane)

Takie jest ryzyko gry w piłkę. Jakby to zrobił umyślnie albo złamałby mu tą nogę to zrozumiałbym jakąś dłuższą dyskwalifikację,ale IMO nie zrobił tego umyślnie ;] I tak Leo ma farta,że nie przydarzyło się mu to co spotkało Eduardo czy Ramseya ;) Barcelona bez Messiego wcale nie musi słabiej grać...przypominam mecz z Interem w fazie grupowej,gdzie bez Messiego Barcelona wygrała na luzie 2-0 ;)

Edytowane przez MYSZa7
Opublikowano (edytowane)

No tak, symulował. I obojętnie któremu zawodnikowi by się to przytrafiło, faulujący powinien być zawieszony na maksymalnie ile przewidują przepisy.

Dożywotnio? hahahahaha.

A widzisz tam takie słowo? Maksymalnie ile przewidują przepisy za taki faul. Hejterzy Barcy mnie rozwalają za każdym razem. Tak boli, że Messi jest jednym z najlepszych graczy świata?

Edytowane przez Musiol
Opublikowano

To czemu tego nie pokazał na MŚ?

Niech tylko nikt nie pierdoli, że nie miał tam z kim grać, bo Argentyna przynajmniej w teorii miała najmocniejszą ofensywę (Messi, Veron, Di Maria, Aguero, Milito, Higuain, Tevez).

Opublikowano (edytowane)

Na MŚ zagrał słabo, to fakt, ale ogromną rękę do tego przyłożył "geniusz trenerski" Boski Diego Maradona. Nie wystawiając nikogo kreatywnego w środku pola, Messi (i nie tylko on, każdy napastnik Albicelestes) musiał się cofać do drugiej linii po piłkę.

Edytowane przez Musiol
Opublikowano

To czemu tego nie pokazał na MŚ?

Niech tylko nikt nie pierdoli, że nie miał tam z kim grać, bo Argentyna przynajmniej w teorii miała najmocniejszą ofensywę (Messi, Veron, Di Maria, Aguero, Milito, Higuain, Tevez).

moze wina w tym trenera bo z nowym juz cala druzyna Argentyny gra lepiej...vide wygrana z Hiszpania

Opublikowano

Z rezerwami Hiszpanii. Tamten mecz to było kuriozum. Z Casillasem zamiast Reiny było by 1-1, a jeśli popatrzeć na inne braki w reprezentacji Hiszpanii, to naprawdę wynik przestaje robić wrażenie. Z Maradoną też mogli tak zagrać. Na słabe lub eksperymentalnie złożone drużyny nie trzeba taktyki.

Opublikowano (edytowane)

Z rezerwami Hiszpanii. Tamten mecz to było kuriozum. Z Casillasem zamiast Reiny było by 1-1, a jeśli popatrzeć na inne braki w reprezentacji Hiszpanii, to naprawdę wynik przestaje robić wrażenie. Z Maradoną też mogli tak zagrać. Na słabe lub eksperymentalnie złożone drużyny nie trzeba taktyki.

ok...chyba tylko Ramos nie gral

za to Argentyna zagrala w calkowicie zmienionym skladzie

a Raina zawalil jedna bramke...tyle off

a Messiemu dobrze zrobi przerwa...odpocznie sobie :)

oggozo: gdybanie...a Xavi gral...

napisze tylko ze byl widoczny progres w grze Argentyny wzgledem wystepow na MS

Edytowane przez Szymek_PL_
Opublikowano

ok...chyba tylko Ramos nie gral

Casillas, Ramos, Puyol, Capdevilla, Xavi. Cały trzon pomocy, obrony i bramki. Z głównej osi zespołu grali tylko Iniesta i Villa.

a Raina zawalil jedna bramke...tyle off

Nie wiem, jak definiujesz "zawalił"... Jedną bramkę sam sobie strzelił, a dwie puścił w kiepskim stylu. No sorry, ale przegrać 1-na-1 z Higauinem to jest jakby świadectwo niepełnosprawności. Przy bramce Messiego też Reina interweniował, jakby się przeciągał niewyspany, a nie próbował zatrzymać piłkę. Ja oglądałem Mundial i oglądałem mecz z Argentyną i wiem, że Casillas by to obronił, tyle. Więc było by 0-0 zamiast 3-0, a przyznasz, że to trochę zmienia postać spotkania.

Nie mówię, że Batista nic nie ugra, ale naprawdę, taki mecz to najmniej znacząca przesłanka z możliwych.

Opublikowano

Dajcie spokoj z towarzyskimi meczami;] Realnie Argentyne bedzie mozna ocenic dopiero za 4 lata na mundialu, jak juz i tak polowa aktualnego skladu nie bedzie grala. Czyli to bez sensu.