Skocz do zawartości

Primera Division

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

5:0 i po raz kolejny potwierdzają się moje super dokładne prognozy: Cesc wnosi nową jakość już w pierwszych meczach i jak na razie spłaca swój transfer. Sanchez gra coraz lepiej, ale to jeszcze nie to. Reszta po staremu i chyba historyczny wynik z Villareal.

Opublikowano

"Po co tej Barcelonie jeszcze Cesc, mało mają pomocników? Będzie tylko grzał ławę i zmarnuje swój wielki talent. Na dodatek zahamuje rozwój Thiago."

Zdaje się, że Barca i Real uciekły nie tylko wszystkim klubom Primera Division, a całemu piłkarskiemu światu. Ten odwieczny wyścig zbrojen obu ekip doprowadził je na kosmiczny, nieosiągalny dla pozostałych, poziom.

• Plusik 2
  • Minusik 1
Opublikowano

Z drużynami z Manchesteru...szczególnie City może być różnie. Albo będą tak zachwycać przez większość sezonu albo skończą jak Chelsea rok temu która też na początku gromiła wszystkich jak leci ,a później się po prostu wypaliła. No ale zobaczymy ;)

Opublikowano

Barca w ogóle grała praktycznie 3-4-3 i miała w składzie max 2 nominalnych obrońców, jeśli do takowych zaliczymy Busquetsa. W skladzie na boku obrony wpisany był Alexis Sanchez :ph34r: A i tak Villareal sobie w ataku nei pohasal nic a nic. Ciekawe, kiedy będzie pierwsza dwucyfrowka Realu czy Barcy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

12 minuta, dwie identyczne akcje i 2:0 prowadzi Barca. Fabregas uparł się, że będzie strzelał w każdym meczu. Na ławce Puyol, Iniesta, Villa, Abidal, Mascherano (Messi też nieobecny). Właśnie sędzia oszukał Barcelonę i nie pozwolił jej strzelić 3 identycznego gola.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

W sumie bez znaczenia, chociaż teraz Sociedad miał okazję na gola.

Już tylko 2-1, hehe, 2-2 i messi na boisku :D

(lekka załamka)Myślę, że na tym meczu skończył się czas eksperymentów ze składem i pora na poważne podejście do tematu. Nie jest tak różowo, jak się wydawało po 15 minutach. Mam nadzieję, że Madryt doceni taki prezent i wyśle pocztówkę z podziękowaniami

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Real wygrał,ale równie dobrze mógł być remis gdyby nie niesłusznie podyktowany karny dla Realu po faulu na Ronaldo.

pro_photo1315684138.jpg

Jak widać Ronaldo był faulowany przed polem karnym. Ale pomijając to to Real pozostaje liderem La Liga i ma 2 punkty przewagi nad zespołem z Katalonii.

Edytowane przez MYSZa7
Opublikowano

Początek lepszy niż przed rokiem;)

Chociaż to, jakie teraz mecze czekają Barcę w lidze (a w dodatku Milan), to głowa mała. Bardzo niewdzięczny terminarz, jak na początek sezonu.

Real zrobi wszystko, co w jego mocy, by utrzymać pozycję lidera do grudniowego klasyku na Bernabeu. Z takim komfortowym kalendarzem spotkań nie powinno być im trudno to osiągnąć.

Opublikowano

Tak to on, gwiazdor. Zobaczycie, że za 5 lat będzie chciała go każda drużyna.

Opublikowano (edytowane)

Cesc idzie po króla strzelców PD ;). To co zrobił przy 5 golu dla Barcy, to małe mistrzostwo świata. Dzisiaj Barca gra naprawdę ładny futbol, Thiago powinien dostawać częściej szanse gry na skrzydle, a Sergio już nie straszy na obronie,bo Pep mnie posłuchał.

No i Xavi coś duzo strzela jak na niego. 6-0

7-0 ale chyba było zagranie ręką Cesca, trochę przypadkowa akcja

tzn. 8-0 Messi piękna akcja

Boli tylko jak bezmyślnie gra linia obrony bez Puyola i Pique, gdyby piłkarze Osasuny tak się nie palili, to ze 2 bramki mogli by spokojnie pyknąć

Edytowane przez Gość
Opublikowano

No generalnie byłem w błędzie w kwestii Fabregasa. Cesc był absolutnie wart tej kasy. Gra chyba lepiej, niż kiedykolwiek w Arsenalu, nie tylko w poprzednim sezonie. Można odnieść wrażenie, że u Anglików z konieczności był playmakerem, bo w Barsie od pierwszego meczu wygląda jak stworzony do roli napastnika. Cyferki zabójcze: 3 gole i 4 asysty w trzech spotkaniach.

• Plusik 1
Opublikowano

Dziwnie reagują piłkarze Realu na granatowo bordowe koszulki... Czas wprowadzić Krystynę, bo z taką skutecznością będzie remis

Opublikowano

No generalnie byłem w błędzie w kwestii Fabregasa. Cesc był absolutnie wart tej kasy. Gra chyba lepiej, niż kiedykolwiek w Arsenalu, nie tylko w poprzednim sezonie. Można odnieść wrażenie, że u Anglików z konieczności był playmakerem, bo w Barsie od pierwszego meczu wygląda jak stworzony do roli napastnika. Cyferki zabójcze: 3 gole i 4 asysty w trzech spotkaniach.

Ja też nie widziałem Cesca w Barcy,ale w niej jest innym piłkarzem.Czasem zastanawiam się na jakiej pozycji on gra - pomocnika czy napastnika :) Co on wyprawia to szok, chyba strasznie męczył się w Arsenalu...

Opublikowano (edytowane)

Levante 1- 0 Real

ach ten Pepe :)

Ore, no nie nawykli zwyczajnie, ja sie nie dziwię ;)

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Zauważyliście, że Jose tak jakby przytył?

Widać, że to jest najlepsza liga, bo liderzy meczą się z zespołami z dołu tabeli

Edytowane przez Gość