przypot 11 Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) Oni mieli Ligę Mistrzów wygrać, ale i tym mistrzostwem nie pogardzę. Edytowane 2 Maja 2012 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Cóż,pozostaje pogratulować mistrzostwa,liczyć na pichichi Messiego i puchar pocieszenia Do następnego sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza
Pelipe 236 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Valencia wywalczyła na finishu 3 miejsce w końcu. A Messi strzela 50-tą bramkę w lidze, ja pier.dole to jest chore Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Piękne pożegnanie Pepa i gest Messiego po 4 golu ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Granada zdobywa tytuł frajerów roku a jak spadną za tydzien to juz w ogóle haha xDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 W tamtym sezonie podnosiłem szczękę po 40 bramkach w lidze Krystyny, teraz sam nie wiem co się dzieje i czy to nie jest jakiś chory żart. 50 bramek, PIĘĆDZIESIĄT! Jak jeszcze w przyszłym roku przebiją i ten wynik, to niech im ktoś utnie po jednej nodze, żeby wyrównać szansę z pozostałymi piłkarzami na tej planecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Szprota Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) Brawo Barça za pokonanie rywali za miedzy. I jeszcze raz PEP: DZIĘKUJEMY! A i Messi poraz kolejny udowadnia swoją klasę i wartość Edytowane 5 Maja 2012 przez LionelPL Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Messi > Ronaldo Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) Sory ale w półfinale i GD Lessi nie potrafił oddać nawet celnego strzału w bramkę więc ZP to będzie kpina Edytowane 5 Maja 2012 przez Codename Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Wystarczyło,że wcześniej ośmieszał Real Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Ale dzien dziecka się skonczył i od 4 meczy nie potrafi celnie kopnąć w bramkę Casiliasa :E a o Cechu nie wspominająć Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Szprota Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Sory ale w półfinale i GD Lessi nie potrafił oddać nawet celnego strzału w bramkę więc ZP to będzie kpina piłkarzowi też się może zdarzyć słabszy dzień. Piłkarz to człowiek nie robot Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 I tak Messi jest lepszy od Ronaldo. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 I tak Messi jest lepszy od Ronaldo. Skoro tak uważasz Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Nie ma się z czego śmiać. Mówię zupełnie serio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Ja jestem na nie. Ronaldo to bardziej wszechstronny piłkarz. Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 I wygrał coś z reprą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Razel 6 Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 I wygrał coś z reprą. Co? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 (edytowane) I wygrał coś z reprą. Co? wiecej meczy xD prawda taka ze Messi w reprezentacji z kim ma grac ? Bedzie podawal do higuaina, ktory nawet nie wiem gdzie jest bramka przeciwnika? a tak na serio Messi tak samo jak CR jak jest pilnowany do (pipi)a gra vide Mecz Bayernem/Realem. CR to płaczka wymuszajaca karne Messi to boiskowy cham, czesto przekraczajacy granice ale zawsze mu sie upiecze i wyjdzie ze to on jest ofiarą Edytowane 6 Maja 2012 przez szpic Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Ale dzien dziecka się skonczył i od 4 meczy nie potrafi celnie kopnąć w bramkę Casiliasa :E a o Cechu nie wspominająć Gola Realowi już dawno nie strzelił, ale w meczach z Realem w tym sezonie grywał conajmniej tak dobrze jak Krystyna, jak nie lepie(nie liczę ostatniego spotkania), zaliczał asyty, notował kluczowe podania, kreował grę. Akurat to który jest lepszy: CR7 czy Leo, to w ostatnim czasie kwestia dnia i oczywiście własnych upodobań co do preferowanego stylu gry (niekoniecznie związanych z klubem któremu się kibicuje, bo np. swego czasu biłem czołem o podłogę z podziwu dla Zizou, Henryka, RVN, Ronaldo itp.) Według mnie Ronaldo nie jest bardziej wszechstonnym piłkarzem, a to z tego względu, że Leo lepiej się sprawdza np. jako rozgrywajacy, wcale nie ustępując pod tym względem Blademu czy Xaviemu. Ten sezon pokazał to dobitnie, bo właściwie Pchła przejął obowiązki głównego konstruktora gry wobec kontuzji i wachań formy pozostałych zawodników. Było naprawdę wiele, wiele meczów w których Messi grał jednocześnie jako rozgrywajacy, skrzydłowy i napastnik, wywiązując się ze swoich zadań znakomicie. Na palcach jednej ręki mogę policzyć występy zupełnie nieudane (Chelsea, mecz nr 2...). I nie biorę tutaj pod uwagę goli, których i tak Messi ma więcej we wszystkich rozgrywkach. W ogóle w tym momencie pomijam ilość strzelonych bramek, bo jak by obu zawodników ogołocić z nich, to jeszcze dobitniej widać różnice we wszechstoronności. Kris ma bardzo często w zwyczaju przechodzić obok meczu, nie dając swojemu zespołowi właściwie nic. Nagle jednak dostaje dobre podanie na 5 metr, które wstyd zmarnować kiedy ma się taki start do piłki, ew. sędzia podyktuje karnego i mamy gola, statystyka nabita. Nie piszę tego o ostatnich dwóch miesiącach, w których był EWIDENTNIE najlepszym graczem Królewskich, tylko o przekroju całego sezonu. Gole głową, gole z +30 metrów w tym jest lepszy Cristiano i nie oszukujmy się, świadczą o jego wszechstoronności w sposobie strzelania bramek, a nie o wszechstornności jako piłkarza w ogóle, natomiast jak widać nie wpływają na to ile tych goli zdobywa i jak gra w przekroju całego meczu. Na 100% skuteczniejszym strzelcem był i jest Messi, bo co z tego, że CR7 strzela prawą, lewą i środkową, skoro wpada im z nich praktycznie po tyle samo goli. Leo oddaje mniej strzałów, zdobywa więcej bramek. Leo mniej bramek zdobywa po akcjach wypracowanych przez kolegów niż Kris (co sporo mówi o micie Xaviego i Iniesty, od których jest niby uzależniony), a więcej po indywidualnych. Lepiej podaje, więcej widzi. Dysponuje skuteczniejszym dryblingiem, lepszą techniką użytkową. Co do sukcesów reprezentacyjnych, ten temat był już poruszany. Jak narazie jakieś tam tytuły reprezentactyjne, to Messi ma na koncie, co biorąc pod uwagę sytuację Argentyny na mapie reprezentacyjnego futbolu, specjalnej ujmy mu nie przynosi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 (edytowane) Prawda jest taka,że jeśli chodzi o trofea to do Messiego Ronaldo trochę brakuje. Póki co to Ronaldo sobie może być wszechstronny,ale właśnie mimo to,że Messi nie ma takich warunków fizycznych jak Cr7,czy też mocy jego strzału,jest tyko lewo nożny itp. to jakoś on te gole strzela,a należy pamiętać, że ma też mnóstwo asyst,no i 50 goli robi wrażenie Edytowane 6 Maja 2012 przez Ader Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 (edytowane) Prawda jest taka,że jeśli chodzi o trofea to do Messiego Ronaldo trochę brakuje. Póki co to Ronaldo sobie może być przestronny,ale właśnie mimo to,że Messi nie ma takich warunków fizycznych jak Cr7,czy też mocy jego strzału,jest tyko lewo nożny itp. to jakoś on te gole strzela,a należy pamiętać, że ma też mnóstwo asyst,no i 50 goli robi wrażenie czy pomysleliście o tym co ja? pewnie suchar już ale ... Edytowane 6 Maja 2012 przez Orson Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Grafika w pewien sposób obrazuje to jak jest ustawiony Messi w Football Mananger Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 @Orson Nie doszukuj się tam niczego,zwykła pomyłka, sam nie wiem jak to napisałem o.O Co do tej grafiki,to śmieszna jest,znajdź mi drużynę,która zdobyła więcej niż Barcelona w ostatnich latach,dopiero później rzucaj sucharami.Nie przypominam sobie byś sezon czy dwa sezony temu był taki rozbawiony. Nie ma drużyny,która nie przegrywa,a barca pepa,robiła to bardzo rzadko,bodajże raz na 14,5 meczu.Faktycznie boki zrywać z tej taktyki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi