Skocz do zawartości

Primera Division

Rekomendowane odpowiedzi

Świetne widowisko do oglądania. Pewnie zaraz wpadną neokibice Barcelony i będzie gadka o niepodyktowanych 3-4 karnych itp. bzdety. Znowu wystarczyło oddać Barcelonie piłkę i "zamknąć w klatce" Messiego.

Prawie bezbłędnie zagrała obrona Realu + kolejny gol Varane'a :) Krzyś ma patent na Barcę na jej stadionie, Higuain do piachu, Di Maria to chaos wcielony a Arbeloa przyprawiał mnie o drgawki. 

Co do Barcelony. Jej kibice mają teraz ogromny ból głowy. Ich drużyna gra statycznie, schematycznie, zawodnicy wyglądają na mocno zmęczonych a Messi to chyba wyjechał na wakacje. Czas niektórych graczy dobiegł chyba końca. 

Ja za to czekam na Atletico Madryt w finale i derby Madrytu.

Edytowane przez Kymel

Sędzia nie popełnił żadnych większych błędów. Real dominował i to grając niemal całe spotkanie w dziesiątkę (Higuain mógł równie dobrze zostać w szatni), w tym z jednym zawodnikiem, który miał tak na oko trzy razy więcej strat, niż celnych podań. Barcelona leży dzisiaj na cycach, ciekawe jak wypadnie w sobotę, kiedy Real wybiegnie na wpół rezerwowym składem.

Zwykle po porażce Barcelony odzywają się spece od ich beznadziejnej klasy sportowej, których tutaj w żadnym innym wypadku nie zobaczysz.

Dzsiaj to już kwestia honoru. Nie można przegrywać z Realem w każdych rozgrywkach (2 porażki, remis, zwycięstwo- przypłacone 2 tytułami). Niech dadzą mi nadzieję, na dobry rezultat z Milanem 

Dodatkowy bajer jest taki, że Real za parę dni gra kluczowy mecz w LM, Barca dopiero za tydzień. Tak więc dzisiaj FCB w podstawowym składzie, natomiast Real bez Alonso, Khediry i przede wszystkim Cristiano Ronaldo. Za ciekawy akcent uważam wystawienie Benzemy na skrzydle - kilka razy Mourinho próbował takiej gry i moim zdaniem wyglądało to nieźle, bo zarówno Benzema, jak i Higuain tak naprawdę nie mają specyfiki na typową "dziewiątkę".

Oczywiście Real to Ronaldo, więc jeśli Barca dziś nie wygra, to trochę siara.

Męczarnie z mocno osłabionym Realem. Papierowa obrona i nędzny atak. W drugiej połowie Mou pewnie wpuści Khedire, Alonso/Oezila/Marysie i Ronaldo. Z dotychczasową grą może być bieda.

Ktoś nadal uważa, że Barca to samograj? Jak komentatorzy wspomnieli, w meczu z Deportivo podobny skład (nawet mocniejszy) Realu był wkręcany w pierwszej połowie w glebę.

Edytowane przez Gość

Ktoś nadal uważa, że Barca to samograj? Jak komentatorzy wspomnieli, w meczu z Deportivo podobny skład (nawet mocniejszy) Realu był wkręcany w pierwszej połowie w glebę.

Takimi porównaniami to wszystko można udowodnić. Faktem jestem, że Barca nie wygląda najlepiej ostatnimi czasy (dzisiaj taka różnica, że Messi chyba wrócił do siebie i gra dobrze). Kiedy ten Villanova w ogóle wraca, to jest jakoś ustalone?

Z Barcą jest naprawdę źle jeżeli nie potrafi ograć rezerwowego składu Realu i to na jego stadionie (a nim w ostatnim czasie szło im zdecydowanie lepiej). Mecz walki, czasami chamskiej, trochę symulek z obu stron i kapitalnie wykonywanych wolnych przez Ronaldo. Smuci mnie postawa Alby, który pokazał kibicom faka. Takie rzeczy nie są godne profesjonalnego piłkarza.

Mecz potwierdził, że jedynym, czego można być pewnym w Gran Derbi, to że będzie dramatycznie. Ostatnie 15 czy 20 minut to naprawdę przedni spektakl. Inna sprawa, że reakcja Barcelony na przebieg spotkania była fatalna, oni naprawdę nie mają trenera. O ile pierwsza połowa była jeszcze wyrównana, to w drugiej grała już w piłkę praktycznie tylko ekipa Realu i im dłużej trwałby mecz, tym większą mieliby przewagę.

Real tyle wycierpiał w tym sezonie przez stałe fragmenty, a teraz ma najlepszy moment w sezonie dzięki dwóm meczom z rzędu zwieńczonym główką z rożnego. Mimo wszystko sądny dzień dla Realu i Mourinho to wtorek i to rzuty rożne z tego dnia zadecydują o ocenie sezonu. Ale triumf nad Barcą to na pewno pociecha dla nich.

Za gracza meczu uznałbym Moratę, świetne zagranie przy pierwszym golu i sporo dobrej roboty z lewej flanki (źle mi podano składy, jednak Benzema na środku). Koleś był zdecydowanie najaktywniejszym w ataku zawodnikiem Realu i teraz nie wiem, czemu Mourinho wystawia go tylko w ostateczności.

Edytowane przez ogqozo