Skocz do zawartości

Primera Division

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze mi napisz, że obecna Barcelona jest lepszą drużyną niż ta 3,2 a nawet niż rok temu. To też jest dosyć istotny czynnik, że się przegrywa ze słabszym niż rok wcześniej zespołem ligę, skupiając siły tylko na jednych rozgrywkach, które też przegrywa (poziom samej gry dobrze skomentował Kymel )

Przecież Barcelona ma już więcej punktów, niż w zeszłym sezonie, więc teoretycznie Real przegrał ligę z zespołem mocniejszym, niż rok wcześniej. :P

Gość Oran

Akurat jego to chętnie bym widział w Realu, a nie je.banego ANCZELOTTIEGO ;/ Na sprowadza staruchów i będzie drugi milan -.- chociaż, może Valdano wróci i nie będzie miał nic do gadania w sprawie transferów.

Gość kaz_

Oskarżyłeś mnie o naginanie faktów. Nie wiem co rozumiesz przez "przechodził ledwo co menopauzę", ale drużyna ze średnią wieku powyżej 3 dych można spokojnie nazwać dziadkami.

Edytowane przez kaz_

Zidane zamiast transferami (chociaż jak widać w końcu chyba ktoś kto ma pojęcie o piłkarzach się tym zajmuję w Realu?) powinien jednak wrócić na boisko i pokazać panom Xabi Alonso & S. Khedira JAK SIĘ (pipi)A GRA W PIŁKĘ, co on z tymi oldboyami manczesteru robił to poezja :D A widać, że zapuszczony Zizou jak kartofel na polu, mimo to biegal jak sarenka.

Ja stawiam, że trenerem zostanie jakiś były gracz(di stefano one more time ahaha :D), na bank jednak doczekamy się kiedyś Raula jako trenera, mówię wam :P

3-2 to dawno temu grali na Santiago (to był ten mecz w zime?), też w ogóle jednym słowem mówiąc - OLDBOYE Realu Madryt, roznieśli by w pył całą Polską "ekstraklasę" oraz naszą reprezantację, taki poziom zgrania, aż dziwne, bo w Realu nie było nigdy typowego stylu gry jak np w Barsie, który wpajano od najmłodszych lat, po prostu chyba Zidane i Makalele w środku polu robią TAKĄ różnicę, że cała drużyna składnie dzięki nim działa.

obecne

Mimo wszystko na mecze pokazowe patrzyłbym z przymrużeniem oka.

Real miał swój styl, ale z 10 lat temu odeszli od niego, na rzecz niby skuteczności. Zizou zawsze robił różnicę (takich artystów futbolu jak on, Raul, Redondo, Figo itp. dzisiaj się do Realu nie kupuje, a jak już, to każe im się grać brytyjsko-włoski futbol i to mnie najbardziej wkrurza w tej polityce transferowej i ociosanym stylu ostatnich lat, nie taki Real się lubiło oglądać, nawet jeżeli jest się fanem Barcy), ale on stylu gry nie zmienił, przynajmniej z tego co pamiętam.

Akurat stylu Real nie miał nigdy, każda z drużyn z wynikami, a więc Di Stefano i spółka, pokolenie sępa czy "galacticos" każdy z tych zespołów grał inaczej. Real jedyne co miał wspólne to efektowne, szybkie rozgrywanie akcji co przekładało się w "starym" futbolu na dużo bramek. Jak wiemy nowoczesny futbol jest inny, tak więc już to nie przechodzi :P Ale całkowite inne ustawienia tych jedenastek totalnie kładą teorie o jakimkolwiek "stylu" realu madryt. Niestety, bo akurat katalońska tiki-taka jako styl zespołu rozpoznawalny na całym globie jest czymś, czym kibice tego klubu mogą się szczycić, szkoda, że chyba już znaleziono na tą tikitake patent :P Ale to mniejsza o tym.

A dokładnie style drużyn Realu znam bo piszę o nim pracę licencjacką analizując między innymi to zagadnienie, SZCZEGÓŁOWO :P